Kürt Açılımı
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------Ya Tarık sus Tarık sus diyom içimde kalıyor dert oluyor.
Aq kürtler pkk ile kürtleri aynı kefeye koymayın diyorlar o zaman apoş pezevenginin nie cezası hafifletiliyor.Apo pkknın lideri mi yoksa kürtlerin lideri mi !?
He kürtlerin lideri değilse bu listede o puştun adı ne arıyor !
-----------------------------Bayzinim eğer pkk ile kürtler aynı kefede değil ise neden hepsi dtp ye oy atıyor açık açık anlamıyorum ? Bunlar halen rüya görüyorlar burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ burada yaşıyorsan NE MUTLU TÜRK'üm demesinide bilcen...!!!
-
Hepinize daha ilginç bişey söyleyeyim madem konusu açıldı aslında bu sitede kürt konularını konuşmak istemiyorum bazı seviyesizler var ama
Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti Devletindne İsteği ;
Bölgesesel Yönetim Kurmak
Kürtçe Bölgesel Ana Dil Olarak Kabul Ettirmek
Kürtçeyi Kamulaştırmak
Kürtçe Kanal ve Gazete...
bunlar bazı kürt aydınlarının (!) bizzat dile getirdikleri bakın kürdistan kurmak istiyoruz demiyolar açık açık federel yönetim yani diyelimkim onların dediğine göre bu saydıklarını yaparsak kürt sorunu kalmayacak... Halbuki yalan kürt sorunu baskı ve şiddet dışında hiç bir şekilde çözülmez neden böyle dedim yazayım türkiyeden istediklerini aynı sırayla yazıyorum...
İran ; Federel Devlet Sistemi kullanmaktadır
Kürdistan Bölgesel yönetimi vardır içinde 2.5 milyon insan vardır bu insanların %13 ü azeridir % lik kısmı farslıdır gerisi kürttür +
Kürtçe bölgesel yönetimin ana dilidir +
Kürtçe şehirde kısaca her yerde kullanılmaktadır +
3 Tane Kürt Kanalı vardır gazetelerin sayısını bilmiyorum +
Kürtlerin İran İslam Devletinden İsteği
İran Kürdistanını Kurmak yani kısaca kendileri belirledikleri haritada kendilerine ait bir devlet kurmak bu haritanın içindebarı azarbeycan ( iranda bir bölge) da var ve buraya sürekli kürt göçü olmakta ....
Yani arkadaşlar uzun lafın kısası kürtlerin istediği devlet kurmaktır şurada toplasak 500.000 tane kürtün artniyetsiz oldunu düşünüyorum bugün devletimizden bunu istiyorlar gerçekleştiği anda resmen devlet talep edecekler ve dahada acısı o bölge tamamen elimizden çıkmış olacak şimdi kim ne derse desin benim şahsi düşüncem şu
Kürt Sorunu diye bir sorun vardır tek çözüm yolu olayın uluslar arası standlara taşınmadan ülkemizde baskı ve şiddetle çözülmesi gereklikiğidir....
-
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
peki sonra ne olacak ? diyorum. bu tavizler nereye varacak ? pkk bu şekilde silah mı bıracak ? bana göre diyeceksin ki her kim pkk propagandası yapar ceza kanunun şu şu maddesi gereğince sınır dışı edilecektir. yolla ırağa irana ne halt yerlerse yesinler. en iyi yöntem bu bence.
-----------------------------yanlış düşünüyosun hoca ırağa irana giden pkkliler orda uslumu durcak rametli türkeşin projesi vardı terörü 1 yılda bitiririm 6 ay hazırlık 6 ay temizlik aşaması sürer diyodu oluşturacağı özel bir ekip olcaktı o tarz ekipler mesela diyelim 15-16 yaşıdna bi çocuk sokakta taş atıyo polise pkk propagandası yapıyor o ekip gidip vuracak o çocuğu o grubu provike eden biri var gidecek vuracak o adamı DTP il merkezleri kurşunlanacak şehir bitmeden daha çıkılmaz son olarkata dağda çocuğu olan ailelere baskı ve şiddet uygulanacak kürtçe konuşmak yasaklanacak , kürtçe isim vermek yasaklanacak bu olaylardan sonra gör bakalım nasıl çözülme oluyor dağ kadrosundan
bazı arkadaşlar gocunup faşistlik yapma dicekler ama 10 yıldır sizin dediğinizi yaptık ne oldu_? bunun faşistlikle uzkatan yakından alakası yok hak ve huriyet , halkların kardeşliği manasında atılacak en büyük adımlardna biri bu bence
-----------------------------birde utanmadan bunu savunuyosun iyi oku burayı ! Apoya tecrit halkların kardeşliğimi ! Ne Mutlu Türküm Diyene ! yazısını kaldırmak halkların kardeşliğimi ? sen zaten halkların kardeşliği adına bişey yapmadın senin başbakanın daha lojistik desteğini önleyemedi herşey ortadayken senin partin terörü engellemek adına birşey yapmadı banka hesapları,gençlik dernekleri,örgütsel döküman arşiv adresleri,bu heriflerin kasaları ortadayken herşey ortadayken senin o tuttuğun sevgili partin hiçbirşey yapmadı.Konferanslarda yabancı albaylar Kürdistan haritasını gösterdiği an TSK askerleri konferansı terketti.Senin ise o çok sevdiğin partin aklınızı başınıza alın nedir bu rezillik diyemedi ! sadece kınamakla yetindi.Yaptığınız terör anlamında birşey bile yokken TSK'yı terörü bitirmemekle suçladınız TSK'ya bu iş silahla olmuyor dediniz.Yaptığınız fiilen bir tane birşey bana göstersene roj tv mi kapatıldı ? kürdistan tv mi ? hangisi kapatıldı ? yurtdışında bir ülkede sizin etkinizde bu terör faliyetlerimi azaldı ! birşey bana sölesene bana şunu yaptık de.Hiçbirşey yapmayıp sonrada gelip bu ülkenin milli değerleriyle oyna ülkenin amına koy rezil et Ne Mutlu Türküm Diyene yazısını kaldır bebek katilini tecrit et bu ülkeyi böl kır parçala sonrada deki biz halkların kardeşliğinden bahset.Sizde beyin namına bişey varmı acaba ? bana sölesene !
-
@Avira
la kardeşim ben neyi savunuryorum ben ona dedimki pkk nin ülke dışına gönderilmesi yanlış adam pkk liyse vuracaksın ne die yurt dışına gönderiyosun dedim okumadna nie yorum yapıyosun bak bu ikinci yapışın iki kere sana lazmısın dedim artık eminim...
-
göz göre göre ülkeyi bölüyorlar
-
Anlasılan bi ergenokon dalgası daha gelecek,ama ala ala kimseyi bırakmadılar ki soyle gündemi değiştirecek biri!
-
3-Öcalan'a tecrit bitecek
Kürt açılımında birçok madde bulunuyor. PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'a İmralı'da uygulanan tecrit kaldırılacak. Öcalan'ın yanına 5-6 mahkum gönderilerek tecrit sona erdirilecek. Avrupa Birliği tarafından hazırlanana raporlarda da Öcalan'ın tecrit edilmesi eleştiriliyordu. Adalet Bakanlığı tarafından İmralı'da yeni cezaevi inşaatına başlanmıştı.4-Yurtdışındaki Kürtler'e vatandaşlık
Avrupa'da yaşayan ve Türk vatandaşlığından çıkartılan binlerce Kürt kökenliye yeniden Türk vatandaşlığı verilecek. Teröre bulaşmadığı ve silaha sarılmadığı tespit edilen Kürt vatandaşlara Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden vatandaşlık verilecek.6- Kürtçe engeli kalkacak
Kürtçe kullanımının önündeki engeller kaldırılacak. Kürtçe köy isimlerinin yeniden verilmesinin ardından çocuklara Kürtçe isim konulması sürprizi de gelecek. Televizyonlarda Kürtçe yayın yapılması tamamen serbest bırakılacak. Cezaevlerindeki vatandaşların telefonda Kürtçe konuşmalarının önündeki yasak da yapılacak tüzük değişikliği ile kaldırılacak. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan tüzük değişikliği Başbakanlıkíta bekletiliyor. Özellikle Güneydoğu'daki bazı dağlara "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazıları yazılırken, bu yazıların silinmesi sağlanacak. Bu yazıların büyük çoğunluğunun askeri bölgelerde yazılı olduğuna dikkat çekiliyor.bunlar ne ya tabi ver önüne gelene vatandaşlığı
Öcalan ibnesinin götü rahat etsin diye yap orda lüks bi hapishane daha adam da yolla yanına sıkılmasınibnebaşı :|
İsimleri de koysunlar kürtçe hatta sikyir edin Türkçe olmasın resmi dil istedikleri gibi konuşsın herkes :| ben bu düşüncelerin varya homuğa koyummmm emi..
-
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------Hepinize daha ilginç bişey söyleyeyim madem konusu açıldı aslında bu sitede kürt konularını konuşmak istemiyorum bazı seviyesizler var ama
Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti Devletindne İsteği ;
Bölgesesel Yönetim Kurmak
Kürtçe Bölgesel Ana Dil Olarak Kabul Ettirmek
Kürtçeyi Kamulaştırmak
Kürtçe Kanal ve Gazete...
bunlar bazı kürt aydınlarının (!) bizzat dile getirdikleri bakın kürdistan kurmak istiyoruz demiyolar açık açık federel yönetim yani diyelimkim onların dediğine göre bu saydıklarını yaparsak kürt sorunu kalmayacak... Halbuki yalan kürt sorunu baskı ve şiddet dışında hiç bir şekilde çözülmez neden böyle dedim yazayım türkiyeden istediklerini aynı sırayla yazıyorum...
İran ; Federel Devlet Sistemi kullanmaktadır
Kürdistan Bölgesel yönetimi vardır içinde 2.5 milyon insan vardır bu insanların %13 ü azeridir % lik kısmı farslıdır gerisi kürttür +
Kürtçe bölgesel yönetimin ana dilidir +
Kürtçe şehirde kısaca her yerde kullanılmaktadır +
3 Tane Kürt Kanalı vardır gazetelerin sayısını bilmiyorum +
Kürtlerin İran İslam Devletinden İsteği
İran Kürdistanını Kurmak yani kısaca kendileri belirledikleri haritada kendilerine ait bir devlet kurmak bu haritanın içindebarı azarbeycan ( iranda bir bölge) da var ve buraya sürekli kürt göçü olmakta ....
Yani arkadaşlar uzun lafın kısası kürtlerin istediği devlet kurmaktır şurada toplasak 500.000 tane kürtün artniyetsiz oldunu düşünüyorum bugün devletimizden bunu istiyorlar gerçekleştiği anda resmen devlet talep edecekler ve dahada acısı o bölge tamamen elimizden çıkmış olacak şimdi kim ne derse desin benim şahsi düşüncem şu
Kürt Sorunu diye bir sorun vardır tek çözüm yolu olayın uluslar arası standlara taşınmadan ülkemizde baskı ve şiddetle çözülmesi gereklikiğidir....
-----------------------------Allah gani gani rahmet eylesin Alparsalan Türkeşin bu fedarasyon isteğine verdiği cevap iyi dinleyin...!!!!
-
Harbidende kürt açılımı yapıyosun ibne apoyu nedıye işin içine katıyosun???? a.q oldu olacak tayyiple abdullah gülde gitsinler apoyla karsılıklı çay içsinler.. apoya sorarlar şimdi bi adaya düşşen yanında götürceklerin nedir :D en başta tayyiple abdullah gülü der herhalde :D:D:D:D
-
@ onurlncn
o ada ölüm adasıysave giden herkes ölecekse bana üç kişi lazım apo barzani osman