folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kürtler Hakkında...



Kürtler Hakkında...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SawIV
    SawIV's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2007
    Erkek

    http://www.ethnologue.com/show_family.asp?subid=90039

    Kürtçe bir dildir.

    ---

    http://en.wikipedia.org/wiki/Iraq

    Irak'ta kullanılan Resmi dillerdendir.

    ---

    http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Kurdistan

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/LocationIraqiKurdistan_DeFactoMap.png

    Kurdistan denilen yer sadece haritada görülen yeşil bölgedir.

    ---

    http://www.ensonhaber.com/Gundem/91995/K-Irakta-Kurt-devleti-kurulsa-gider-misiniz.html

    Türkiye'deki kürtler hakkında yanlış bilinenler

    ---

    Bunları neden yazdım? Bu konular hakkında öyle bir bilgi kirliliği yaratılıyor ki kimse tam olarak neyin ne olduğunu bilmiyor ayrıca Google, Firefox, wikipedia gibi çoğu popüler sitede, hatta devletler arası toplantılarda, uluslararası haber kanallarında Kürtçe, kürdistan gibi yazılar görüp bütün dünya bize düşman diye düşünmemeniz için.

    Kürtleri hiç sevmem yine de saygı duyuyorum. Onlarda bu ülkenin parçası ve yanlış tanıtılıyorlar hatta tanınmıyorlar. Bu sayede, ülkeyi bölmeye çalışanların işine geliyor bu durum ve Provokasyoncular ülkenin birlik ve beraberliğini bozuyor.

    Bugüne kadar olayların çıkmasının nedenini yok sayılmaları olarak göstermişlerdi. Artık kimse onları yok saymıyor bölgesel dillerinde konuşma özgürlükleri de var yani artık günah bizden gitti. Kürtlerin kendilerini temsil eden gerçek bir siyasi parti kurma zamanı geldi. PKK güdümünden çıkmak için bunlar son fırsatlar. Eğer yanlış adım atarlarsa yada atmazlarsa olacaklardan kürtler sorumludur.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
     Ortalığı neden karıştırıyorsunuz?

    Sen hiç kaval çaldın mı?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SawIV
    SawIV's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2007
    Erkek
    Yazıyı ortalığı karıştırmak için değil ortalığı karıştıranlara karşı yazdım. İsteyen istediğini anlayabilir. Gayet açık ve net oldu.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misanthrope
    Misanthrope's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ekim/2005
    Erkek

    "Kürtleri hiç sevmem yine de saygı duyuyorum"...<br>

    1.Kürtlerin senin sevgine ihtiyaclari vardi zaten.. 

    2.Saygin bu cümleden belli oluyor!

    3.Bu kadar primitiv düsünmekten nezaman kurtulacak bu cocuklar..

     


    Was mich nicht umbringt,macht mich stärker! Nietzsche
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SawIV
    SawIV's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2007
    Erkek
    Misanthrope bunu yazdı:
    -----------------------------

    "Kürtleri hiç sevmem yine de saygı duyuyorum"...

    1.Kürtlerin senin sevgine ihtiyaclari vardi zaten.. 

    2.Saygin bu cümleden belli oluyor!

    3.Bu kadar primitiv düsünmekten nezaman kurtulacak bu cocuklar..
    -----------------------------
    Sevmemem için çok neden var ama sevmem için hiç neden yok.

    Bütün insanlara saygı duyuyorum.

    Kürtler önce kendilerini doğru anlatmak zorunda bu ülkede 8 milyon kürt var ama bu ülke için bişeyler yapmaya çalışanlar hep başkalarını... Buna dikkatini çekerim.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    Bişeylerin İlla Bokunu Çıkartcaz Demi ? Ben Türk Değilim! Kanım'da Yemen Kanıda Var... Melezim, Özüm Türkiye'ye Dayalı... Herhangi Bir Garipsenmem,Yüksünmem Olmadı. Önce şunu Bilmek Ve Görmek Gerektiğini Düşünüyorum!

     Bir Türk Evladı; Devletten çaliyorsa, Devletin Malına Zarar Verşyorsa, Devlet için , Millet için Yaşamıyor, Oturduğu Yerde Ürüyor'da ben o adama Bu Devletin, Bu Milletin Evladı Demem Ha Kürt, Ha Türk , Ha Laz.. Hepimiz Bir Çatı altında yaşıyoruz...

    Hepimiz Devletimizin,milletimizin Menfaatlerinin Korunmasını İstiyoruz! Kürtler olmasa idi: Bu vatan belki'de bu durumda olmayacak daha kötü kötü olacakdı !

    Osmanlıyı hatırlatırım ( hep yanımızda idiler! ) 1. & 2. Dünya Savaşlarını hatırlatırım Hep Yanımızdalardı ! & Yanımızda'da olacaklar!!!

    Sen Kalkıp Ben Kalkıp Öteki Kalkıp, Kürt, Türk ayrımı yaparak = Çinlilerin osmanlılara uyguladığı siyasi oyunu kendi içimiz'de döndürmekten başka bi hiç bişey yapmayız.. Çinliler çok zekilermiş'ki: sen turksün, sen gacarsın, ya sen lazsın, ötekisine sen oğuzların baş tacısın bunlardan farklı bir ırka sahipsin gibi: ayrımcılıkları yaparak çökertmedimi OSMANLIYI ?

    Hadi ben çok konuşmuyum!

    '' Birazda Sen Düşün ''


    Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek

    zuluların konustuguda bir dildir. onemli olan dilin resmi olup olmadıgıdır. kürtce resmi bir dil degildir. resmi dil devletin anadiline denir. o topraklar icerisinde konusulan diger diller etnik dildir. sözde kürdistan hayallerinde Türkiye topraklarıda vardır. kuzey ıraka tabi gitmezler, gidipte ne yapacaklar. gidip aclıktan oleceklerine Türkiyede kalıp buranın ekmegini yiyip belese yasamak varken. elektirigi suyu kacak kullanmak borclarına af cıkarttırıp belese yasamak varken kapcak yapıp gasp etmek varken k.ıraka gidip essek gibi calısıp acmı kalacaklar gitmezler tabi. Türkiyeden gitmeyiz diyorlar ama ankete katılanların yarısı pkk yı teror orgutu olarak gormuyor bu nasıl bir celiskidir. yine ankete katılanların cogunlugu dtp yi kürt temsilcisi olarak goruyor. dtp de pkk nın siyasi uzantısı olduguna gore buda bir celiski degilmidir.

    "baslık altında küfürlesmeler olmasın. duzgunce fikir beyan edelim"


    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SawIV
    SawIV's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2007
    Erkek

    Kürtçe Irak'ın resmi dili... Bu çok açık, istediğn kaynaktan Irak'ın resmi dillerini araştır.

    Iraq Official languages: Arabic, Kurdish, Aramaic

    Türkiye'deki kürtlerin çoğu cahil çoğu aç bu yüzden kandırılıyorlar. Devletin suçu var mı bunda? Var, zamanında güneydoğudaki şartlar iyileştirilse GAP bitirilebilse böyle olmazdı. Artık Devlet yapması gerekeni yapıyor doğuya hizmet götürüyor. Kürtler karşılığında ne yapıyor? Önemli olan bu. Şimdilik hiçbir şey...

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misanthrope
    Misanthrope's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ekim/2005
    Erkek

    1. "onemli olan dilin resmi olup olmadıgıdır."

     bunun pek bir önem tasidigini düsünmüyorum.. önemli olan o halkin o dili özgür bir sekilde konusup konusamadigidir..

    2. "sözde kürdistan" ne demek bu merak ettim?.. özellikle "sözde" kelimesi cok garibime gidiyor.. bir seyi kabullenememek..

    3. "kuzey ıraka tabi gitmezler, gidipte ne yapacaklar. gidip aclıktan oleceklerine" .. ciddimisin bu yazdiklarinda?.. petrol petrol.. petrol.. degerinden bahsetmeye gerek yok sanirim.

    4. "ankete katılanların yarısı pkk yı teror orgutu olarak gormuyor" göremezler tabi ki.. bir cok ailenin cocuklari o yolda can verdi.. yasamadan anlamak zor sanirim bunlari.

    5. " elektirigi suyu kacak kullanmak borclarına af cıkarttırıp belese yasamak varken kapcak yapıp gasp etmek varken" bu kürtlükten cok fakirlik ile ilgili bir sey sanirim..

    bütün bu kötü olaylari kürtlere mal etmiyorsundur umarim.. yillardan beri dogru düzgün bir yatirim yapilsa doguya, hersey daha farkli olurdu sanirim.

    6. " yine ankete katılanların cogu dtp yi kürt temsilcisi olarak goruyor".. evet böyle.. celiski nerde?

     

     

    7. kimseyi provoke etmek gibi bir niyetim yok burda.. küfürlesmeden düsüncelerimizi paylasabileceksek gelin tartisalim..

     

     

     

     


    Was mich nicht umbringt,macht mich stärker! Nietzsche
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SawIV
    SawIV's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2007
    Erkek
    Dtp kürtlerin temsilcisiyse pkk'da kürtlerin temsilcisidir dolaylı olarak. Sen yıllarca ekmek yediğin topraklara, insanlara ihanet edeceksin sonra özgürlük isteyeceksin. Vermezler hiç kusura bakma. Son yıllarda verilen demokratik haklarında eğer olumlu adımlar atılmaması halinde yenileri verilmez. Artık AB'de Türkiye'ye bu konuda baskı yapamıyor. Kürtlerin siyasi temsilcileri pkkya terör örgütü deyemedikçe olan "iyi kürtlere" olacak. Üzüldüğüm tek şey bu.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    İnsanları kürt ya da Türk oldukları için yargılamak yanlış. Ben kürt değilim ama bir sürü kürt arkadaşlarım var. Onlarda insanların kendilerini sanki ayrı dünyaların insanlarıymış gibi görmelerinden bıkmışlar. Her kürdü sanki pkk'ymış gibi izanfekte etmeye çalışıyorlar, ben ne kürtler gördüm pkk'ya ana avrat söven. Lütfen bu yanılgıya düşmeyin.
Toplam Hit: 8423 Toplam Mesaj: 47