folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kurtuluş Savaşı Adı Zorunuza Mı Gitti ?

Kurtuluş Savaşı Adı Zorunuza Mı Gitti ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Müzelerimizden "Kurtuluş Savaşı" adı çıkartıldı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bakanlar Kurulu kararıyla müzelerimizden "Kurtuluş Savaşı" adı çıkartıldı ve karar 7 Nisanda Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kararda DPT'nin önerisi olduğu dışında hiçbir açıklayıcı bilgi yok. Neden ve hangi gerekçeyle bu karara gerek duyulduğu hiçbir şekilde belirtilmiyor. Bu da yeni bir "barış açılımı" mı sorusu akla geliyor!

BİZİM ANADOLU Gazetesi'nin haberine göre, 7 Nisan 2010 Çarşamba tarihli Resmî Gazete'de aşağıya aynen aktadığımız merak uyandıran / ilgi çekici bir Bakanlar Kurulu Kararı yayınlandı. Görüleceği üzere, Devlet Planlama Teşkilatı sanki asli görevi bu imiş gibi bir tasarrufla ve Devlet Personel Başkanlığı'nın da yamaklığında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uhdesinde bulunan taşra müzelerindeki "Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri Müdürlüğü" adından "Kurtuluş Savaşı" ibaresinin çıkartılmasına karar vermiş, ve bu karar Cumhurbaşkanlığına dek tüm sivil Yürütme Erki'nce uygun bulunarak onaylanmış, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmiyet kazanmış, yürürlüğe girmiştir.

Yürütme Erki'nin bu kararının neden ve hangi gerekçeyle alındığının kamuoyunda merak uyandıracağı açıktır. Merak ettik bu kararın gerekçesi nasıl dillendirildi ve hangi nedenlerle, gerekçelerle uygun görüldü, onaylandı?

Yürütme Erki'nin "Kurtuluş Savaşı"mıza muhabbet beslemediği, hatta bunu bir "geriye gidiş" olarak değerlendirdiği bilinen Atilla Yayla, Zaman gazetesi, Taraf gazetesi ve benzeri kişi ve çevrelerin telkinleri doğrultusunda mı bu yeni "barış ve sivilleştirme açılımı"nı yaptığı sorusu akla gelmiştir?

Yoksa bu da Brüksel'in AB'ye üyelik için önümüze çıkarttığı yeni bir önşart mıdır?

Turizm Bakanlığı bu kararla Atina'ya daha da şirin gözükeceğini ve daha fazla Yunan turist çekeceğini mi ummaktadır? Yoksa bu da komşularımızla sıfır sorun diplomasimiz doğrultusunda yeni bir "barış açılımı" mıdır?

"Kurtuluş Savaşı" adı komşularımızla aramızda "sorun" mu yaratmaktadır? Devlet Planlama Teşkilatı, ekonomi ve kalkınmadan elini kolunu çektiğinden beri boş boş durmaktansa bu işlere mi artık müdahil olmakta, Kurtuluş Savaşı'nın tarihimizden, ulusumuzun belleğinden nasıl silineceğini mi planlamaktadır? Müzelerimizden "Kurtuluş Savaşı" adının çıkartılmasına neden gerek duyulmuştur?

30 Ağustos Zafer Bayramı hakkında dile getirilen "sivilleştirme" niyeti ve "ulusal bayramlarımızı kaldırma" tasarısının bir ön grişimi midir?

İşte Resmi Gazete'de yaınlanan karar:

Sayı : 27545
    7.04.2010

BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2010/251

Kültür ve Turizm Bakanlığının taşra teşkilatında yer alan Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri Müdürlüğünün adının Cumhuriyet Müzesi Müdürlüğü olarak değiştirilmesi; Devlet Planlama Teşkilatı ile Devlet Personel Başkanlığının görüşlerine dayanan Kültür ve Turizm Bakanlığının 24/2/2010 tarihli ve 398758 sayılı yazısı üzerine; 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (d) bendine göre, Bakanlar Kurulu’nca 11/3/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL
    CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN ve diğer bakanların imzaları....

yazıklar olsun...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

bu savaş olmasa o orospuçocukları şu an o mevkide olmak yerine bilmem hangi ülkenin askeri tarafından tecavüze uğruyordu kim bilir..

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

hacı ben diyorum bunların alayı 1919 ruhuna aykırı...kuva-i milliye ruhuna aykırı...yunan ucaklarından bu milli uyanış hareketi devlete ihanet etmektir  bu hareketlenme devlete karşı gelmektir padişah karşı gelmektir fetvaları dağıtan bunların en sevdiği hocaları hacıları şeriatçileridir...Atatürke idam emrini çıkartan bunların atalarıdır...30 ağustos zafer bayramını ders kitaplarından kaldıranlarda bunlardı. bir ülke savaştan galip çıkmış zafer kazanmış ama tarih kitaplarında bu geçmeyecek böyle bir saçmalık gelecek nesilin bunu unutması kendi geçmişi unutması kadar kötü birşey varmı yahu.

benim artık bu devletten umudum kalmadı.anayasayıda katlettiler...işgale doğru giden mandalaşmış(bağımlı) ülkenin geleceğinden umudu beklemek saçmalık.

hayatımda ilk defa anıtkabire gittim kurtuluş savaşı müzesindeki o müzik eşliğinde canlandırılmış figuranları gördüm ve insan ister istemez 95 yıl öncesindeki taze an be an hissettim ve kendi geçmişimle Atalarımla onur duydum...oraya gidip o manzaradan etkilenmeyen bir kişi bile yoktur..ne isterlerki..

1919un ruhundan intikam alan hukumet...muhalif olan herkese fasistce davranan hukumet...en sonunda görecez nolacak.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

hersey beklenir :) sasirmayin . adamlar kurdistani bile tanidi , bu ne ki !

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Teşkilatı sanki asli görevi bu imiş gibi bir tasarrufla ve Devlet Personel Başkanlığı'nın da yamaklığında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uhdesinde bulunan taşra müzelerindeki "Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri Müdürlüğü" adından "Kurtuluş Savaşı" ibaresinin çıkartılmasına karar vermiş, ve bu karar Cumhurbaşkanlığına dek tüm sivil Yürütme Erki'nce uygun bulunarak onaylanmış, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmiyet kazanmış, yürürlüğe girmiştir.

En alt kademeden en üst makama kadar heryeri elegeçirdiler.Şimdide çıkmış tayyip yargının içine edecek.Çünkü yüce divan yolu çokta uzak değil artık onlara.Bir an önce kendilerini garantiye almaları gerekiyor.Çok can yaktılar.Çok mazlumun ahını aldılar.Bu ülke hesap sorar ve soracak biliyorlar.Ama yargıyıda ele geçirirlerse herkes aval aval havaya bakar.Eğer anayasa mahkemeside şu an Cumhurbaşkanı makamında oturan kukla gibi adamlardan oluşursa, emin olun sırada devletin şeklinin değişmesi var.Ve bunuda kimse engelleyemez.KAddafi halt etmiş olur.

Akepe ile aynı yatağa girmiş arkadaşlardan ricamız, artık uyanın bi silkinin lütfen.Siz hapı çoktan yuttunuz kucağa oturdunuz biliyoruz ama hatanın neresinden dönerseniz kardır.O hapı beraber yutmayalım lütfen.Kendinize gelin lan.Adam gibi oy verin amk.Göz var nizam var.. Akıllınan artık!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Müdürlüğün adını değiştirmişler ben de tüm olayın ismin ideğiştiriyorlar zannettim

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

bi bok yaptıklarını sanıyorlar

memento mori.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Müdürlüğün adı değişmiş bu kadar tepkiye  gerek yoktu ..

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:
    -----------------------------

bu savaş olmasa o orospuçocukları şu an o mevkide olmak yerine bilmem hangi ülkenin askeri tarafından tecavüze uğruyordu kim bilir..

-----------------------------

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Bu hükümetin götüreceği yol belli.1919 yılında uygulanmak istenen ama attürk ün izin vermediği tüm uygulamaları hayata geçirmek.taşeron hükümet çok iyi çalışıyor.merak ediyorum.Nazi almanyası 2.dünya savaşına girmeden öncede durum aynıymış.ama onlarda milli birlik duyguları hiç sapmamış bizde cehalette var.onlar milli olgudan çok yahudi oyunlarına karşı koymuşlar sömürgeye.bizim meselemiz her ikisi.sömürülerek ve parçalanarak sonuca varılmak.sonuç ortada asyadan bu tarafa uzanan türk varlığının  son halkasının yok edilmesi.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 2363 Toplam Mesaj: 15