Kurumsal VPN Problemi
-
Merhaba Mürit ve Müridelerim,
Bir proje olduğunu hayal edin örneğin Turkcell den proje aldınız. Bu projede geliştirme yapabilmeniz için size bir VPN ve birde sanal makine veriyorlar. Geliştirmeleri bu sanal makine üzerinden yapıyoruz. Yani geliştirme için önce vpn.turktelecom.com adresine VPN bağlantısı yapıp daha sonra 123.123.123.123 IP adresli makineye bağlanıp geliştirme yapılıyor.
Her şey okey mükemmel burda bir sıkıntı yok bağlantı vs kurup makineyi kontrol edebiliyorum. Ama VPN bağlantısı yaptığımda dış internete çıkamıyorum. Youtube / Tahribat (En büyük sıkıntı) / Google vb. Bu da çok can sıkıcı bazen bir bug oluyor bu bug'u bulmak için önce vpn kapatıyorum daha sonra araştırma yapıyorum. Çözüm bulunca da VPN aktif edip tekrar geliştirme yapmaya devam. Ya da bulduğum çözüm doğru değilse uğraşıyorum. KAPAT / AÇ sürekli beyin nörünlarım ölüyor sinirden. Bunun bir hal çaresi yok mu ya. XX Domaine giden istekleri sadece VPN üzerinden yap gibi bir şey ? Whatsapp, google, youtube VPN'e dahil olmasın gibi gibi.
VPN türü: L2TP özel kullanıcı ve VPN şifreli bir tür. Çok sinir bozucu bir durum. Firma interneti dışarıya açmıyor. Bu firmada çalışanlarda bu şekilde çalışıyorlar çok saçma bir şekilde.
-
Brave tarayıcı belki işe yarar. Bunu kurduktan sonra sağda 3 çizgi var orada tor ile yeni özel pencereden açarsan izin verebilir.
-
engin01288 bunu yazdı
Brave tarayıcı belki işe yarar. Bunu kurduktan sonra sağda 3 çizgi var orada tor ile yeni özel pencereden açarsan izin verebilir.
Deneyeyim hocam
-
Pandemide evde ne yaparsın? Oyun oynarsın. İş geldiğinde oluşturduğum sanal makinede VPN çalıştırıyordum, sanal makine üzerinden bağlantı kuruyordum. Ana bilgisayarda internet gitmemiş oluyordu. Ben bu sıkıntıyı böyle çözdüm kendimce.
-
aslında cogu uygulamada proxy destegı var.
bi sanal sunucuya proxy kurup
vpn e baglasan proxye gelen istekleri vpn agından cıkarsan
sonra kullandıgın uygulamaya o proxy agını dahıl etsen olur gıbı
-
Tüm trafiği vpn yönlendirmişler. Eğer sen müşteriysen Turkcell ile konuş, sadece kendi sanal sunucunun olduğu subnet'i (123.123.123.0/24 gibi) vpn route etsinler. Geri kalanı kendi internetini kullanabilirsin.
En doğal şekli bu.
-
İşlerini yaptığımız bir şirket SonicWall kullanıyor ve sadece belirli ip adreslerin gidildiğinde VPN devreye giriyor. Sadece tarayıcı değil terminal üzerinden ssh vs bağlansam dahi yine vpn üzerinden bağlantı kuruyor. EndPointCheck olayı varmış anladığım kadarıyla.
-
Acaba @baristbt hocanın yazdığı bu uygulama işini çözer mi ?
https://www.tahribat.com/forum/uygulama-app4net---uygulamayi-istediginiz-ag-uze-215949
Kullandığın bilgisayarı modeme hem kablolu hem kablosuz bağlayıp istediğin bir ağı chromea yönlendirsen sanki olur gibi.
Denemekten zarar gelmez hocam.
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Merhaba Mürit ve Müridelerim,
Bir proje olduğunu hayal edin örneğin Turkcell den proje aldınız. Bu projede geliştirme yapabilmeniz için size bir VPN ve birde sanal makine veriyorlar. Geliştirmeleri bu sanal makine üzerinden yapıyoruz. Yani geliştirme için önce vpn.turktelecom.com adresine VPN bağlantısı yapıp daha sonra 123.123.123.123 IP adresli makineye bağlanıp geliştirme yapılıyor.
Her şey okey mükemmel burda bir sıkıntı yok bağlantı vs kurup makineyi kontrol edebiliyorum. Ama VPN bağlantısı yaptığımda dış internete çıkamıyorum. Youtube / Tahribat (En büyük sıkıntı) / Google vb. Bu da çok can sıkıcı bazen bir bug oluyor bu bug'u bulmak için önce vpn kapatıyorum daha sonra araştırma yapıyorum. Çözüm bulunca da VPN aktif edip tekrar geliştirme yapmaya devam. Ya da bulduğum çözüm doğru değilse uğraşıyorum. KAPAT / AÇ sürekli beyin nörünlarım ölüyor sinirden. Bunun bir hal çaresi yok mu ya. XX Domaine giden istekleri sadece VPN üzerinden yap gibi bir şey ? Whatsapp, google, youtube VPN'e dahil olmasın gibi gibi.
VPN türü: L2TP özel kullanıcı ve VPN şifreli bir tür. Çok sinir bozucu bir durum. Firma interneti dışarıya açmıyor. Bu firmada çalışanlarda bu şekilde çalışıyorlar çok saçma bir şekilde.
VPN eğer bir adaptöre tanımlı olsa fabrik değeri düşürülebilir derdim ama L2TP direk adaptör üstünden geçtiği için tek çare VM içinden kullanmak.
-
Sanal makine işi beni pek kurtarmıyor ya. İşletim sistemi macos. Şu proxy işine bir bakayım en son. Tor yemedi hiç açılmıyor.
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Sanal makine işi beni pek kurtarmıyor ya. İşletim sistemi macos. Şu proxy işine bir bakayım en son. Tor yemedi hiç açılmıyor.
Parallels :)