Kuşlar Grip Olmuş !!
-
Rusya T.C. Sağlık Bakanlığına Temmuz Ayında Yazı Göndermiş.. Bizim Burda Böle Böle Bişeyler Oluyo.. Biz Göte Geldik Siz Tedbirinizi Alın Diye..Kuşların Göç Güzergahı Bizim Burdan Geçiyo Malum..
Hangi Aydayız..Ocak...Aradan Nekadar Zaman Geçmiş..6 AY... Bu 6 Ay İçinde Ne Yapılmış..? Manyasdaki Kuşlar Van a Gönderilmiş...Niye..Uzak Diye...
Ulan Orası da Bizim Sınırımız Değilmi..Bu Nası Bi İştir..Nası Bi Vurdumduymazlıktır Anlamadım A.q... Rusya ki Yıllardır Savaşmışız.. Eski Tarihte Devamlı Düşman (Bikaç Birleşme Dışında) Bize.. Onlar Bu Uyarıyı Yapıyo..Bizimkiler Sallamıyo...
Bu da Amerikanın Bi Oyunu Olmasın..AB nin Veya...Türkiyede Nüfus Yoğunluğunun Fazla Olduunu Söylediler Her Seferinde..Soyları Kırmak İçin Daha Akıllıca ve Üstü Kapalı Baska Bi Yöntem Yok Sanırım...Savaşsan Kaybeden Çok Olacak..Savaşmasan Bor Mineralleri Elden Gidecek..E NAbacan Mecbur Kabul Edecen..Ama Nüfus Çok.. Onu Nası Halledecen..Aha Böle...
A.q. Eğer Öle Bişeyse...
-
sars gibi meydana cikti degilmi. japonyada sanki PLANLANMIS gibi en kalabalik, topluluk olacagi sirada (fuar gibi bisey vardi heralde) ortaya solunum yoluyla cok tehlikeli bir sekilde hemde tam oraya denk gelecek sekilde virüs ortaya cikti neyseki cok yayilmadan önüne gecildi..
simdiyse kus gribi. simdiye kadar 3 kisiyi öldürdü. ve artabilirde. bakiyorumda gene doğudan yayilarak geliyor soyle japonya taraflarindan. ve beni düsündüren kismi: virüsün 70 derece sicaklikta öldügünü biliyoruz, sürekli mutasyon geciriyor olmasi belki bu sicakligi daha yukarilara tasiyabilir. ama en cafcaflisi, hastalikli kusun etini yeyip kan yoluyla bulasmanin disinda, SOLUNUM yoluylada bulasabiliyor.
* bu virüs tavuktan yada herhangi bir kanatli hayvandan insana gecebiliyorsa niyahetinde bir kanatli hayvandan bir koyun yada danaya (kurban edilebilecek olan hayvana) gecmesi daha muhtemel.. hayvan yada insan ikiside kirmizi et.. e gene ayni yere geldik. gene toplu bir olay ve gene denk geliyor. TRde ve TR disinda bir cok musluman ülkede kurban kesilip yenilecek.. düsünüyorumda hani tez gibi oldu tam katliam olur..!
onun disinda boyle olmadigini var saysam gene planlanmis gibi! göcmen kuslar ordan buraya zaten geziyor. yaymak icinnn daha iyi ne olabilir ki boyle birseyi! ve dahasi sadece oyle degil, onlardan tavuklara ve neredeyse düsünün beyaz etin hayatinizda tavuk etinin damagimizda nekadar yeri oldugunu. onlada bitmedi her sabah severek yedigimiz, önüne gelen yumurtadan bile cekinir olacagiz artik! yani oyle yada boyle bana asiri planlanmis geliyor daha iyi bir tasiyici daha iyi yayma yolu olamaz..
artan dünya nüfusu, doğal kaynaklarin hizla tükenmesi..
büyük baliklarin çözümü katliam mi?hayalperest oldugumu düsünmeyin :) sadece oyle aklima geldi yaziim dedim...
-
hocam benım okulda bıtlıste olaylar hep burnumuzun dıbınde oluyo ama suan korkulacak kus turu karga ımıs buradakılar sooledı bende onların yalancısıyım bu kus turu butun ulkeyı bastan sona gezıyomuymus oole bısııymıs o sebeple bu hayvanlardan da bulasabılırmıs
-
Kürd Kardeşim Sittir et ya Dashaq team Üyelerine bi bok olmuyomuş lan : ))) seni sevmeyen ölsün a.q : )))
-
olm lan işimiz olmaz kuşun bokuyla da 10 km ötesi diyom a.q. tavuklar rahmetli diyom göt korkusundan diyom abdest aldım diym cünup ölmekten korkuyom lan
-
kötüye bi şey olmaz m.q
-
Kürd Olum 10km diyon lan bi bok olmas diyom olm cünüp gitmessin korkma :D
-
Beyler şaka felan bu durum bayagı ciddi len şuan bir yandan haberlere bakıyorum bir yandan yazıyorum..
Şuan tüm kanallarda kuş gribi vakasını söylüyorlar bir haberde şu beyler ;iki çocuk kuş gribini bir eldivenden kapıyor düşünün artık bildigimiz eldiveni ellerine giymişler o kadar ..Olcak işmi
-
compunun dediğine katılıyorum.Neden diyecek olursanız
1-Göç mevsimi geçmiş bu virüs buralara nası gelmiş?
2-Bokundan bile bulaşmayan bu virüs nası ölümlere yol açıyo a.k.?
3-Son bomba istanbuldaki tüm kuşlar toplanıyo hadi doğuya geldi bu nası istanbula kadar ulaştı?
Biraz mantıklı düşününce biri sanki işin arkasında uğraşıyomuş gibi geliyo.Kim neden yapar bilemem.Ama sars yada şarbon davası gibide olabilir.Zaman kötü kollayalım götü a.k.
-
abi al bir gaz maskesi onunla dolas..... veya tehike seviyesi az olan bolgelerde akraban felan varsa oraya git, enazindan tehlike azalana kadar... Kus gribinin kus ve insan disindaki bir canliyi etkiledigini gormedim simdiye kadar. baska hayvandan bulasmasi simdilik soz konusu diyil... bunlar da olmazsa evden cikmamaya bak veya dedigim gibi bir gaz maskesi al ......