folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kyk Borcu Olanlar Dikkat

Kyk Borcu Olanlar Dikkat

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

pek çoğunuz ya öğrenci ya yeni mezun mevcut şartlarda öğrenim kredisi kullanmış olanlarınız olabilir geç bir uyarı olsa da ben de yeni öğrendiğim için paylaşmak ve olası bir mağduriyetin önüne geçmek istedim.

kyk borcunuzu bir gün dahi aksatsanız (sanıyorum ilgili dönemden hemen sonraki gün) bu çok küçük bir mebla olsa dahi artık ziraat bankasından ödeme yapamayacaksınız sizi ilgili vergi dairesine yönlendiriyor işin garibi ise şu vergi dairelerine de henüz borç düşmüş değil, bu borç sisteme düşüpde size ödeme hakkı doğana kadar da size faiz işler mi işlemez mi meçhul.

Ayrıca bir rivayete göre sonraki ödemeleriniz için de yine vergi dairesine gitmeniz gerekiyor (ben iki vasıta ile gidebiliyorum üstelik hafta içi yani iş günleri olduğu düşünülürse işten izin almak icab ediyor) üstelik henüz borcunuzu internet aracılığıyla ödeme gibi bir şansınız da yok gibi görünüyor

Bundan tam emin değilim ama sanıyorum kalan borcun ne kadarını tahsil etmek isterler ne zaman icralık duruma düşülür bunlar da göz önünde bulundurulmalı. Bu sebeplerden (belki unuttuğum da olabilir) küçük bir ihmalden ötürü sürünmeyin takip edin

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

faiz gelirse en fazla yillik yuzde 6 geliyor. devlet faizi cok degil. 

ziraat bankasindan online olarak odeme yapilabiliyor. diger bankalarda henuz yok.

bir de erteleyebiliyorsunuz 1er yil. Su da sorgu ekrani

http://eyurtkur.kyk.gov.tr/web/YENI_GRODEME/geriOdemeParametreGiris.do

All I need is a possibility.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

o ibneler kaçak elektiriğin peşine düşseler bizim kredilerin hepsi bursa döner.. bizi yolarlar anca

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

mizahi hocam ziraat bankasında vezneden yahut gimden baktığın zaman ödeyemediğini aksattığın için vergi dairesine yönlendirildiğini söylüyorlar, atmde de ünite arızasından dolayı işlem yapılamıyor tarzı birşey deniyor yardımcı olmak için yazdığın apaçık lakin bir kere daha üstünden geçseydin daha iyi olurdu, yahut varsayıyorum ben anlatamadım sözlüklerde vasaire bu konudan muzdarip insanlar dert yanıyor. Şimdi senin bu açıklamanla insanlar bu yanlışa devam edebilir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    MaTRiXe bunu yazdı

mizahi hocam ziraat bankasında vezneden yahut gimden baktığın zaman ödeyemediğini aksattığın için vergi dairesine yönlendirildiğini söylüyorlar, atmde de ünite arızasından dolayı işlem yapılamıyor tarzı birşey deniyor yardımcı olmak için yazdığın apaçık lakin bir kere daha üstünden geçseydin daha iyi olurdu, yahut varsayıyorum ben anlatamadım sözlüklerde vasaire bu konudan muzdarip insanlar dert yanıyor. Şimdi senin bu açıklamanla insanlar bu yanlışa devam edebilir

sazan.avi olmasın hocam ? kyk yı arayıp sormak gerekebilir olmadı bimerden takılırız

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

borç benim değil benim hatunun o aramış bir telesekreter çıkmış, borcunuz vergi dairesine yönlendirilmiş tarzı birşeyler söylenmiş devletimiz çalışıyor umarım alternatif bir yol bulunur çünkü bakınca her ay gitmek gerekiyor işten güçten çıkıcan yol gidicen sıra bekliyecen vs vs. Böyle olmamalıydı. He ararsın bir alternatif çıkar beni de bilgilendirirsen müteşekkür kalırım

ek: bimerin olayı nedir bilmiyorum yani yardımcı olabilirler mi dersin?

MaTRiXe tarafından 03/Tem/13 22:37 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    MaTRiXe bunu yazdı

hocam senin soylediginin aksi birsey soylemedim ben. Ek bilgilendirme yaptim. Geciktirmedigin surece, ziraat bankasi online islemlerden borcunu odeyebiliyorsun. Ben hic geciktirmedim ama her taksidini geciktiren bir arkadasim hala ziraat bankasindan odeme yapabiliyor hocam.

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

korkuttun la. hemen başlamıyo. ben 2012 temmuzda mezun oldum (1 sene uzatarak) ödemem de bu sene aralıkta mı ne başlıyor. mezun olduktan 2 sene sonra diye biliyorum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

korkuttun la. hemen başlamıyo. ben 2012 temmuzda mezun oldum (1 sene uzatarak) ödemem de bu sene aralıkta mı ne başlıyor. mezun olduktan 2 sene sonra diye biliyorum.

senin durumunda bir arkadaşım var ben bugün konuşunca o da merak etmiş onun da mezun olalı henüz 2 yıl olmamış ama sigorta başlangıcı olduğu için başlatmışlar internetten sorguladın mı borç durumunu ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    MaTRiXe bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

senin durumunda bir arkadaşım var ben bugün konuşunca o da merak etmiş onun da mezun olalı henüz 2 yıl olmamış ama sigorta başlangıcı olduğu için başlatmışlar internetten sorguladın mı borç durumunu ?

sorguladım yukardaki linkten. daha başlamamış.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

bundan 6 sene önce sadece 1 sene almıştım. sanırım ozaman 1440 yada 1140 tl idi borcum. o üni bitti sonra bidaha üniye basladım. tabi borcu hemen gönderdiler ben okuyorum diye dilekçe göndermiştim. sallayanda olmadı. aradan 5 sene geçti geçen telefonuma mesaj geldi gib.gov.tr den girdim baktım borcum 2 küsür olmuş : ) nese ödicez bi ara.

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
Toplam Hit: 3768 Toplam Mesaj: 29