Kyk Bursu Kaç Derste Kesilir ?
-
Finaller daha bitmedi ancak sormak istedim,
Kaç dersten kalınca burs krediye dönüşür.
İnternette 1 2 3 en son 5(http://forum.donanimhaber.com/m_56129807/tm.htm)
Diye belirtenler olmuş bu işin aslı astarı nedir ?
-
KYK bursu 4 ve daha fazla dersin kalması halinde krediye döner. 4 ders şartı dönemlik olmayıp sene sonundaki ders bırakma durumuna göre değerlendirilir. Eğer yaz okulu veya büt uygulaması varsa da bunlardan sonraki durum değerlendirilerek “başarısızlık” kanaatine varılır.
-
myblackworldweb bunu yazdı
KYK bursu 4 ve daha fazla dersin kalması halinde krediye döner. 4 ders şartı dönemlik olmayıp sene sonundaki ders bırakma durumuna göre değerlendirilir. Eğer yaz okulu veya büt uygulaması varsa da bunlardan sonraki durum değerlendirilerek “başarısızlık” kanaatine varılır.
İnternette bir çok yorum 3 ders deyip durmuş acaba bu arkadaşlar şunu mu kaçırıyorlar 3 dersi kalıp 2.00 ın altındalar diye m kesildi bursları.
Çünkü %90 ı 3 ders diyordu. Hatta o kadar kirli bilgi varki ablam okulu bıraktı kesilmedi diyor ki bilmiyor diğer seneye kadar alma hakkına sahip. Gerçekten temiz bilgiye ihtiyacım va finallere rahat kafayla girebilmem için.
-
kardeşim mükemmel bir konuya değinmişsin. Bu konuda hep söylentiler var ama net bir bilgi yok. Sonuna kadar takipteyim.
-
zeybekustasi bunu yazdımyblackworldweb bunu yazdı
İnternette bir çok yorum 3 ders deyip durmuş acaba bu arkadaşlar şunu mu kaçırıyorlar 3 dersi kalıp 2.00 ın altındalar diye m kesildi bursları.
Çünkü %90 ı 3 ders diyordu. Hatta o kadar kirli bilgi varki ablam okulu bıraktı kesilmedi diyor ki bilmiyor diğer seneye kadar alma hakkına sahip. Gerçekten temiz bilgiye ihtiyacım va finallere rahat kafayla girebilmem için.
Hocam bizim bölüm başkanı da 4 ders demişti bize. Sen notlarını 2.00 dan yukarı tut. 4 ders bırakma en fazla 3 ders bırak. Çünkü 4 ders olunca kesiliyor.
-
4. Dekrediye doner.
-
8 derste kestiklerini biliyorum. Ama sınır nedir bilemedim.
-
3 zayıfın varsa kesilmez, 3'ten sonra keserler.
Kesildiğini ocak ayında anlarsın, eylül,ekim,kasım,aralık da bursdan krediye dönmüş olur.
-
okulunla alakalı bırazda rekorluktemı nerde oluorsa bu eleman notları dusuk olanları kontrol edıor onları kyk mı oluyor ıste gereklı yere bıldıro gecen bızım okulda öle sekreterlıkte calısan ıkı elemanın konusmasına denk geldım bu bıldırımı yapan eleman kontrol edıp bıldırmıomus bızım fakulteye özel bısey yada butun unıyı kapsayan bı durum heralde :) ki şahitte oldm arkadaslarımdan alttan bırsuru ders alıpta bursu devam eden var kredıye donmeden
-
okuldan okula yönetmelik başka olabilir fakat benim gördüğüm yıl sonunda 2.00 ın altına düşersen krediye dönüşür.
tecrübe ile sabit :/
-
ortalamam 2.44 ile kesildi benim. 5 ders vardı alttan.