Laptop Açılmıyor (A Disk Read Error Occured)
-
sinirlendim ekranı hızlı kapattım bilgisayar çalışırken sonra açmaya çalıştım açılmadı. siyah ekran geliyor o solda çizginin yanıp söndüğü orada kalıyor. modeli samsung r522. samsung recorvy solution 3 var bilgisayarda onunla açmaya çalışırkende disk okuma hatası veriyor.. sorun ne olabilir masrafı falan?
-
biosa giriorsan ve windows yüklemeye ve recovery ye gecemiosan tahminimce hdd dicemde ne kadar hızlı kapatmış olabilirsinki o kadar hasar vericek şekilde
-
geçenlerde bnm laptopada aynısı oldu o yazı yazmıodu ama windows açılı ekranında kalıodu siyah ekran geliodu recovery yaptığımda kısa yol tuşları ile recovery ekranında takılı kalıodu darbe sonucu harddsik gitmiş değiştirdiler seninkide aynıdır.
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------
biosa giriorsan ve windows yüklemeye ve recovery ye gecemiosan tahminimce hdd dicemde ne kadar hızlı kapatmış olabilirsinki o kadar hasar vericek şekilde
-----------------------------ya çok hızlı değil aslında zaten hdd ye zarar verecek kadar hızlı kapatsam ekran kırılırdı. hocam bi ara recovery ye ulaştım. ama o zaman bu vınlar varya internet o takılıydı sonra orada kaldı falan bi 3- dk. sonra işte biostan giremedim hatta nerden girildiğini bilmiyorum :) bu saat ayarları falan yapılan ekrana kadar ulaşıyorum ama gerisi yok yani
-
valla hacı varsa garantisi ver yapsınlar amk
kullanıcı hatası derlerse çantada çok dolaştırıom işim gereği felan de
yok derlerse laptop değilmi taşıcaz tabi de =)
tabi bunun için fiziksel bi zarar olmaması lazım gözle görünecek
varmı sağda solda çizik çatlak felan
-
archair23 bunu yazdı:
geçenlerde bnm laptopada aynısı oldu o yazı yazmıodu ama vindosw açılı ekranında kalıodu siyah ekran geliodu recovery yaptığımda kısa yol tuşları ile recovery ekranında takılı kalıodu darbe sonucu harddsik gitmiş değiştirdiler seninkide aynıdır.
-----------------------------ne kadar bu laptopların hdd leri? birde bilgileri kurtarma mümkün olur mu ki?
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------var hocam hatta ben kendim açmaya çalıştım hdd kapağını belli yani. fiyatlar ne kadardır ki masrafları aşağı yukkarı
-
Free_Mans bunu yazdı:
archair23 bunu yazdı:
geçenlerde bnm laptopada aynısı oldu o yazı yazmıodu ama vindosw açılı ekranında kalıodu siyah ekran geliodu recovery yaptığımda kısa yol tuşları ile recovery ekranında takılı kalıodu darbe sonucu harddsik gitmiş değiştirdiler seninkide aynıdır.
-----------------------------ne kadar bu laptopların hdd leri? birde bilgileri kurtarma mümkün olur mu ki?
-----------------------------benimki garantide değişti hocam bilgi kurtarma yoktu. kurtaranlar var ama çok para istiyorlar.
-
Free_Mans bunu yazdı:
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------var hocam hatta ben kendim açmaya çalıştım hdd kapağını belli yani. fiyatlar ne kadardır ki masrafları aşağı yukkarı
-----------------------------garantisi devam ediomu
-
Live işletim sistemi kullanarak boot etmeyi deneyin, işletim sistemini açabilirse sabit diskinizde yada sabit diskinizin bağlı bulunduğu kısımda sorun vardır, bataryayı ayırıp diskin bulunduğu kısmı açın, küçük bir temassızlık olabilir.
-
garantisi var hocam