folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Açılmıyor Acer Aspire 5720G

Laptop Açılmıyor Acer Aspire 5720G

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek

Arkadaşlar yaklaşık 3 senedir kullandığım gayette memnun olduğum acer 5720g (hacer) laptopum açılmıyor :( daha önce birçok kez düşürdüm birşey olmadı.Ama geçenlerde öylece dururken ekran gitti, önce bozuk bir görüntü ardından tamamen gitti.Kapattım akşam açtığımda düzelmişti.Ancak ertesi gün hiç açılmadı daha doğrusu açılıyor ama görüntü gelmiyor.Ekran simsiyah birde sanki dikey gri 2 çizgi varmış gibi.Normal bir monitöre bağladım ordan görüntü geliyor ancak bozuk :S:S:S: Sorun ekran, ekran kartı v.s. olabilir ancak laptop donanımları konusunda pek deneyimim yk :S tecrübeli arkadaşlar fikirlerini söylerce servise götürmeden önce birşeyler yapabilirim belki, yada en azından daha bilinçli giderim :S  Bu arada içini açtım belki birşey gevşemiştir diye ama :S yemedi :S sizce sorun ne olabilir, neler yapılabilir yada ne kadara patlar ???? şimdiden teşekkürler...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Muhtemelen AMd dir..

Ekran kartın bozlumuş.Chipsetinin değişmesi gerekir

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spear
    spear's avatar
    Erkek

aynı model bende de var. geçen ay benzer bir şekilde arıza yaptı.(dikey çizgiler, yarım ekran, siyah ekran vs.) sorun ekran kartında çıktı. yenisini almak için araştırdım bir süre, ama sıfır parça yok, bir servis 300 dolar istedi sıfır parçaya ve en sonunda ekran kartını tamir ettirdim. buna rağmen ekrana görüntü gelmedi. ancak başka bir monitör bağlayınca görüntüde sorun yoktu. ekran data kablolarında sorun olduğunu düşündüm, ancak, ekran kartı driverını silip, yeniden yükleyince o sorunda düzeldi.

spear
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:
    -----------------------------

Muhtemelen AMd dir..

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:

Muhtemelen AMd dir..

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek

amd değil intel ama herkesinde hem fikir olduğu gibi sorun ekran kartı galiba :S yaklaşık kaça patlar acaba en uygun, yeni kart yada tamir ? Birde diyelim bende tamir ettirsem, sağlam olurmu tamir ? servis yapabilir mi bunu ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

GeFORC3 bunu yazdı:

amd değil intel ama herkesinde hem fikir olduğu gibi sorun ekran kartı galiba :S yaklaşık kaça patlar acaba en uygun, yeni kart yada tamir ? Birde diyelim bende tamir ettirsem, sağlam olurmu tamir ? servis yapabilir mi bunu ?

Garantili ie servise ver garantisi bittiyse biz tamir ediyoruz

180 TL

www.notebookuzman.com

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek

ekim 2007 de teknosadan almışım :S garantisi kalmamıştır heralde :S yalnız ben Samsundayım şuan :S:S:S

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xursi
    xursi's avatar
    Erkek

laptop inverterinda sorun olma ihtimalide var. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek

inverterden olup olmadığını nasıl anlarım ????

Birde Samsun'da acer'ın resmi servisi ykmuş :S benzeyen bir yere sordum ekran kartındandır dedi çipi değişirsek 130 dedi kurtarmayabilir ama dedi, yeni kart takarsak da 240 dedi :S 

ayrıca gittigidiyorda şuan  200e bir kart gördüm  :S kart alsam takarım heralde kendim, ama ya karttan değilse, pahalıda :S

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuRaT55
    MuRaT55's avatar
    Erkek

eger diger ekrani baglayinca normal gösterseydi inventer derdim bende, ve inventerler okadar pahali degil bilgidim kadayiyla...

ekran karti bozuk olunca, ilk actiginda 3 kez ( 2 uzun 1 kisa, cogu markada degisik ) ses cikarmasi lazim bildigim kadariyla...

bu acerlerin en cok bozulan parcasi inventer ama :/

acer servisi degilde, notebooktan anlayan yokmu koca samsunda? :)

Toplam Hit: 6231 Toplam Mesaj: 18