Laptop Bataryası Hakkında
-
Şarja takılıyken batarya ömrü açısndan bataryayı çıkarmak gerekiyormuş, doğru mu şehir efsanesi mi yoksa laptoptan laptoba değişir mi ?
Elimde hp pavilion g6 laptop var
-
yeni modellerde öyle bir sorun yok diye biliyorum ...
-
ben dede HP vardi hangi surumu hatirlamiyorum ama 2 gun acik biraktigimi bilirim cok isinirdi arkasi ama bataryayla ilgili bir sorun olmadi hic
-
ben 2.bataryamı aldım g6'da bozuk dedim yenisini gönderdiler 2 sini takıyorum %100 olunca çıkarıyorum bataryayı kullanıyorum öyle batarya olunca 6-7 saat kulalnıyorum artık D:
-
GusFring bunu yazdı
Şarja takılıyken batarya ömrü açısndan bataryayı çıkarmak gerekiyormuş, doğru mu şehir efsanesi mi yoksa laptoptan laptoba değişir mi ?
Benim 2004 yapımı laptobum öyle oldu hocam. Sürekli şarjda durmaktan bataryanın süresi 45 saniyeye düştü. Yani kullanamıyorum artık batarya filan. Yeniler de 2010 yapımı olanlarda bile öyleydi (bkz. vercektim de aklıma gelmedi sanırsam dell-inspiron :S) Yani sen yine de şarjdayken kullanma şarj olsun öyle kullan şarjdan çek yani.
-
by_Tet bunu yazdıGusFring bunu yazdı
Benim 2004 yapımı laptobum öyle oldu hocam. Sürekli şarjda durmaktan bataryanın süresi 45 saniyeye düştü. Yani kullanamıyorum artık batarya filan. Yeniler de 2010 yapımı olanlarda bile öyleydi (bkz. vercektim de aklıma gelmedi sanırsam dell-inspiron :S) Yani sen yine de şarjdayken kullanma şarj olsun öyle kullan şarjdan çek yani.
Al bendende bu kadar aynısı oldu 45 dk ya düştü bi :(
-
GusFring bunu yazdı
hocam eski bilgisayarlarda çok önemliydi artık öyle değil.bataryayı çıkarttığın zamanda ömrünün bittiğini göz önüne alman lazım.İstersen deneyebilirsin.Kenara koy,bir ay sonra performansı düşecektir.
Ayrıntılı açıklama için şurayı okuyabilirsin;
http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html
-
hocam hplerde dv6 g6 ve bir iki modelin daha bataryası ayn.
bunlarda uzun süre şarja takınca batarya aşırı ısınıyor ve pil ömrü azalıyor. Şuan ikinci bataryamı kullanıyorum daha doğrusu kullanmıyorum.
Şarjda kullanacaksan eğer bataryanın şarjı dolduktan sonra fişten çekesin. Boşalınca tekrar takacaksın. Yoksa çok çabuk bozuluyorlar. zaten hplerde batarya ile bilgisayarı kullanınca aşırı bir ısınma olayı oluyor. b
-
batarya laptopun sigortasidir , hele masaustu gibi kullaniyorsan tak cikar doldur bosalt ugrasilmaz.
macbook pro 2010 dan beri 7-24 batarya takili sarjda bi sikintisini gormedim :D
bataryanin omrunde kayda deger bir azalma yok.
-
hojucuk bunu yazdı
batarya laptopun sigortasidir , hele masaustu gibi kullaniyorsan tak cikar doldur bosalt ugrasilmaz.
macbook pro 2010 dan beri 7-24 batarya takili sarjda bi sikintisini gormedim :D
bataryanin omrunde kayda deger bir azalma yok.
aynen öyle..90 liralık için bence milyarlık makinaları riske atmaya değmez
-
biyerde okumustun laptop bataryalarinin omrunun uzun sureli tutmanin imkansiz oldugunu. cunku icerisindeki kimyasal tepkimekerden dolayi belirli bi sure sonra batarya kendi kendine oluyormus. ayrica pc sarjdayken bataryadan kullanmaz sarj unitesini kullanir batarya ful sarj olduktan sonra otomatik sarj durur yani kisacasi tak cikar yapmaya gerenk yok.