Laptop Bataryası Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Şarja takılıyken batarya ömrü açısndan bataryayı çıkarmak gerekiyormuş, doğru mu şehir efsanesi mi yoksa laptoptan laptoba değişir mi ?

Elimde hp pavilion g6 laptop var

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

yeni modellerde öyle bir sorun yok diye biliyorum ...

valar morghulis ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdibaba06
    erdibaba06's avatar
    Erkek

ben dede HP vardi hangi surumu  hatirlamiyorum ama  2 gun acik biraktigimi bilirim cok isinirdi arkasi ama bataryayla ilgili bir sorun olmadi hic 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

ben 2.bataryamı aldım g6'da bozuk dedim yenisini gönderdiler 2 sini takıyorum %100 olunca çıkarıyorum bataryayı kullanıyorum öyle batarya olunca 6-7 saat kulalnıyorum artık D:

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

Şarja takılıyken batarya ömrü açısndan bataryayı çıkarmak gerekiyormuş, doğru mu şehir efsanesi mi yoksa laptoptan laptoba değişir mi ?

Benim 2004 yapımı laptobum öyle oldu hocam. Sürekli şarjda durmaktan bataryanın süresi 45 saniyeye düştü. Yani kullanamıyorum artık batarya filan. Yeniler de 2010 yapımı olanlarda bile öyleydi (bkz. vercektim de aklıma gelmedi sanırsam dell-inspiron :S) Yani sen yine de şarjdayken kullanma şarj olsun öyle kullan şarjdan çek yani.

iyibu! yeniden..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı

Benim 2004 yapımı laptobum öyle oldu hocam. Sürekli şarjda durmaktan bataryanın süresi 45 saniyeye düştü. Yani kullanamıyorum artık batarya filan. Yeniler de 2010 yapımı olanlarda bile öyleydi (bkz. vercektim de aklıma gelmedi sanırsam dell-inspiron :S) Yani sen yine de şarjdayken kullanma şarj olsun öyle kullan şarjdan çek yani.

Al bendende bu kadar aynısı oldu 45 dk ya düştü bi :(

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

hocam eski bilgisayarlarda çok önemliydi artık öyle değil.bataryayı çıkarttığın zamanda ömrünün bittiğini göz önüne alman lazım.İstersen deneyebilirsin.Kenara koy,bir ay sonra performansı düşecektir.

Ayrıntılı açıklama için şurayı okuyabilirsin;

http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

hocam hplerde dv6 g6 ve bir iki modelin daha bataryası ayn. 

bunlarda uzun süre şarja takınca batarya aşırı ısınıyor ve pil ömrü azalıyor. Şuan ikinci bataryamı kullanıyorum daha doğrusu kullanmıyorum.

Şarjda kullanacaksan eğer bataryanın şarjı dolduktan sonra fişten çekesin. Boşalınca tekrar takacaksın. Yoksa çok çabuk bozuluyorlar. zaten hplerde batarya ile bilgisayarı kullanınca aşırı bir ısınma olayı oluyor. b

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

batarya laptopun sigortasidir , hele masaustu gibi kullaniyorsan tak cikar doldur bosalt ugrasilmaz.

macbook pro 2010 dan beri 7-24 batarya takili sarjda bi sikintisini gormedim :D

bataryanin omrunde kayda deger bir azalma yok.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    hojucuk bunu yazdı

batarya laptopun sigortasidir , hele masaustu gibi kullaniyorsan tak cikar doldur bosalt ugrasilmaz.

macbook pro 2010 dan beri 7-24 batarya takili sarjda bi sikintisini gormedim :D

bataryanin omrunde kayda deger bir azalma yok.

aynen öyle..90 liralık için bence milyarlık makinaları riske atmaya değmez

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

biyerde okumustun laptop bataryalarinin omrunun uzun sureli tutmanin imkansiz oldugunu. cunku icerisindeki kimyasal tepkimekerden dolayi belirli bi sure sonra batarya kendi kendine oluyormus. ayrica pc sarjdayken bataryadan kullanmaz sarj unitesini kullanir batarya ful sarj olduktan sonra otomatik sarj durur yani kisacasi tak cikar yapmaya gerenk yok.

delimiyim ben?
Toplam Hit: 1626 Toplam Mesaj: 13