Laptop Fanının Devamlı Son Hızda Çalışması
-
Arkadaşlar merhaba,
Elimde lenovo ideapad Y530 modelinde bir laptop var.Bu cihazın ekran menteşeleri kırıktı bende bir çift menteşe siparişi verdim ve başladım bunu değiştirmek için sökmeye. Güzelce söktüm menteşelerini değiştirdim tekrar birleştirdim fakat şu an laptopu açma tuşuna bastığım andan itibaren çok yüksek hızda çalıştırıyor fanını.
İşlemci sıcaklığına bakıyorum 35-40 derecelerde dolaşıyor ama fan hiç yavaşlamıyor. Kafama takıldı acaba termal macunu fazla mı sürdüm diye açtım tekrardan incecik bir termal macun çektim fanını filan temizledim taktım ama sonuç değişmedi.
Bir de format atmaya çalıştığımda flash bellekten atarsam tam disk biçimlendirme kısmı gelmeden bilgisayar aniden kapanıyor. Ama Cd üzerinden format atmaya çalışırsam normal format atılıyor.
Sorun nedir sizce birşeyleri eksik mi taktım ya da sorun farklı birşeyden mi kaynaklanıyor engin tecrübelerinize ihtiyacım var.
-
Söktüğün parçaları tam olarak yakamamış olöa ihtimalim var. Bir yerden yük biniyor makinana. Tekrar söküp özellikle ram bacaklarını silerek tekrar tak
-
TaRuZ bunu yazdı
Söktüğün parçaları tam olarak yakamamış olöa ihtimalim var. Bir yerden yük biniyor makinana. Tekrar söküp özellikle ram bacaklarını silerek tekrar tak
Yok hocam ramleri kontrol ettim şimdi bir sıkıntı yok. Neyden kaynaklanırki bi türlü çıkamadım işin içinden iki gündür
-
benim laptopta fan hızını ayarlayabildiğin bir program var. öyle bişi varsa belki en yüksek filan seçilidir hocam ? düşük bir ihtimal ama aklıma geldi.
-
PathfindeR00 bunu yazdı
benim laptopta fan hızını ayarlayabildiğin bir program var. öyle bişi varsa belki en yüksek filan seçilidir hocam ? düşük bir ihtimal ama aklıma geldi.
sorun yazılımsaldan ziyade donanımsaldır.
hdd yi söküp bu konu hakkında emin olabilirsin hocam.
bence bir şeyleri tam bağlayamadın galiba.
-
Ekran kartı harici mi?
-
Hocam, fanın hızlı çalıştığını nasıl anlıyorsunuz? Program mı gösteriyor? yoksa sesten mi anlıyorsunuz?
-
İşlemci falan sökme din dimi ?
Aradaki macun çıkar tak için uygun değil öyle bir durumda yenisini sürmen lazım .
-
http:// www .almico.com/speedfan.php
Bu, hem hızı gösterir hem da a y a r layabilmeni sağlar, çalıştırabiliren kolay gelsin -
Fanı sökerken bir tane kabloyu koparmışsan bu sorunu yapıyor. Daha önce başıma gelmişti. Fan kablosunu kontrol et. Yada fanın anakarta giren soketine bak pinlerde eğiklik varmı.
-
@cevdet hocam fanın hızını sesinden anlıyorum
@engin01288 Siz söyledikten sonra tekrardan söktüm kontrol ettim hocam herhangi bir kopukluk veya soketlerin tam oturmaması gibi bir durum yok
@samaccc İşlemciyi sökmedim hocam. Üzerini güzelce temizledim sonra ince bir şekilde termal macununu sürdüm kapattım. Ekran kartı içinde aynı şekilde tazeledim termal macununu.
@kaan Yok hocam ekran kartı kart üzerine gömülü şekilde.