folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Fanının Devamlı Son Hızda Çalışması

Laptop Fanının Devamlı Son Hızda Çalışması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,

Elimde lenovo ideapad Y530 modelinde bir laptop var.Bu cihazın ekran menteşeleri kırıktı bende bir çift menteşe siparişi verdim ve başladım bunu değiştirmek için sökmeye. Güzelce söktüm menteşelerini değiştirdim tekrar birleştirdim fakat şu an laptopu açma tuşuna bastığım andan itibaren çok yüksek hızda çalıştırıyor fanını.

İşlemci sıcaklığına bakıyorum 35-40 derecelerde dolaşıyor ama fan hiç yavaşlamıyor. Kafama takıldı acaba termal macunu fazla mı sürdüm diye açtım tekrardan incecik bir termal macun çektim fanını filan temizledim taktım ama sonuç değişmedi.

Bir de format atmaya çalıştığımda flash bellekten atarsam tam disk biçimlendirme kısmı gelmeden bilgisayar aniden kapanıyor. Ama Cd üzerinden format atmaya çalışırsam normal format atılıyor.

Sorun nedir sizce birşeyleri eksik mi taktım ya da sorun farklı birşeyden mi kaynaklanıyor engin tecrübelerinize ihtiyacım var.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Söktüğün parçaları tam olarak yakamamış olöa ihtimalim var. Bir yerden yük biniyor makinana. Tekrar söküp özellikle ram bacaklarını silerek tekrar tak

Errare Humanum Est
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek
    TaRuZ bunu yazdı

Söktüğün parçaları tam olarak yakamamış olöa ihtimalim var. Bir yerden yük biniyor makinana. Tekrar söküp özellikle ram bacaklarını silerek tekrar tak

Yok hocam ramleri kontrol ettim şimdi bir sıkıntı yok. Neyden kaynaklanırki bi türlü çıkamadım işin içinden iki gündür

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

benim laptopta fan hızını ayarlayabildiğin bir program var. öyle bişi varsa belki en yüksek filan seçilidir hocam ? düşük bir ihtimal ama aklıma geldi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

benim laptopta fan hızını ayarlayabildiğin bir program var. öyle bişi varsa belki en yüksek filan seçilidir hocam ? düşük bir ihtimal ama aklıma geldi.

sorun yazılımsaldan ziyade donanımsaldır.

hdd yi söküp bu konu hakkında emin olabilirsin hocam.

bence bir şeyleri tam bağlayamadın galiba.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Ekran kartı harici mi? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek

Hocam, fanın hızlı çalıştığını nasıl anlıyorsunuz? Program mı gösteriyor? yoksa sesten mi anlıyorsunuz?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

İşlemci falan sökme din dimi ? 

Aradaki macun çıkar tak için uygun değil  öyle bir durumda yenisini sürmen lazım .

Minimalist Değilim Tembelim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek

http:// www .almico.com/speedfan.php

Bu, hem hızı gösterir hem da a y a r layabilmeni sağlar, çalıştırabiliren kolay gelsin

Cevdet tarafından 03/Eyl/17 08:41 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    engin01288
    engin01288's avatar
    Erkek

Fanı sökerken bir tane kabloyu koparmışsan bu sorunu yapıyor. Daha önce başıma gelmişti. Fan kablosunu kontrol et. Yada fanın anakarta giren soketine bak pinlerde eğiklik varmı.

engin01288 tarafından 03/Eyl/17 09:22 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek

@cevdet  hocam fanın hızını sesinden anlıyorum

@engin01288 Siz söyledikten sonra tekrardan söktüm kontrol ettim hocam herhangi bir kopukluk veya soketlerin tam oturmaması gibi bir durum yok

@samaccc İşlemciyi sökmedim hocam. Üzerini güzelce temizledim sonra ince bir şekilde termal macununu sürdüm kapattım. Ekran kartı içinde aynı şekilde tazeledim termal macununu.

@kaan Yok hocam ekran kartı kart üzerine gömülü şekilde. 

Toplam Hit: 2855 Toplam Mesaj: 22
laptop fanının sürekli çalışması