Laptop Harici Ekran Gelmemesi Sorunu
-
Merhaba arkadaşlar şimdi bende bir laptop var.
Bu laptobun ekranı pert oldu bende hariciye taktım. Çalıştırıyorum ama harici ekran gelmiyor. Wireless hdd ışığı yanıyor laptobun ama ekranı gelmiyor.
Sıkıntı neden olabilir. Nasıl çözebilirim ?
1. Ramden kaynaklı olabilir dediler baktım.
2. Ekran kartı dediler.
3. bios pilini tak çıkart dediler.
4. laptobun statigini al dediler.
son 3 tanesini uygulamadım başka neden olabilir. Sizce neden yapabilir. ?
Edit : Harici ekranada görüntü gelmiyor
samato tarafından 31/Mar/16 16:11 tarihinde düzenlenmiştir -
1)Lcd video kablosu çıkmış olabilir yıpranmış olabilir.
Bkz. buna benzer;
2)Ekran bozulmuş olabilir ekranı değiştirebilirsin.
Ek olarak ekran kartın bozulmuş olsaydı harici ekrana görüntü alamazdın.Aklıma bunlar geldi şimcik,tabi arkaşlar daha teknik bilgiler vereceklerdir.
Edit:çalıştırıyorum diyince yanlışta anlamış olabilirim seni.Şimdi eğer harici ekrana taktığında da görüntü alamıyorsan bence ekran kartı gidik laptoplarda görüntüyü onboard aldığına göre anakart komple gidik diyebilirmiyim bilemicem :)
baba3232 tarafından 31/Mar/16 16:01 tarihinde düzenlenmiştir -
baba3232 bunu yazdı
Bkz. buna benzer;
Ek olarak ekran kartın bozulmuş olsaydı harici ekrana görüntü alamazdın.Aklıma bunlar geldi şimcik,tabi arkaşlar daha teknik bilgiler vereceklerdir.
Edit:çalıştırıyorum diyince yanlışta anlamış olabilirim seni.Şimdi eğer harici ekrana taktığında da görüntü alamıyorsan bence ekran kartı gidik laptoplarda görüntüyü onboard aldığına göre anakart komple gidik diyebilirmiyim bilemicem :)
:) Ne olur anakartta sıkıntı olmasın birde onunla uğraşmayayım çöp olmasın istiyorum makina plsss.
-
samato bunu yazdıbaba3232 bunu yazdı
Bkz. buna benzer;
:) Ne olur anakartta sıkıntı olmasın birde onunla uğraşmayayım çöp olmasın istiyorum makina plsss.
:)) Anakart gidik dememdeki sebebide söyliyim hani laptoplarda ekran kartları değişebiliyor bazılarında,örneğin benim laptop optimus teknolojisini kullanıyor.Nvidia grafik kartı sadece yükte çalışabiliyor yani ben keyfime göre masaüstü görüntüyü Nvidia ile alayım diyemiyorum.İntel çalışıyor masaüstünde hem enerji anlamındada düşünülmüş birşey.Eeee diceksin,Eeesi İşlemcideki grafik yongasıyla görüntü aldığını farzedelim işlemcinin bozuk olduğunu düşünürsek chipsetine göre (hepsinde olmuyor diye biliyorum) işlemcini değiştirebilirsin ama tabi fiyat sözkonusu olunca gidip yeni laptop alsan daha karlı olur diye düşünüyorum.Hemde parçanın tedarik konusu sıkıntısı da var ayrıyetten.Veya diyelimki üstün özelliklere sahip bir laptop'a sahipsin msi larda var istersen sadece Nvidia ekran kartından görüntü alabiliyorsun tuş bile koymuş adamlar :) Mxm upgrade özelliği olduğundan kartı değişebiliyorsun.Benim sadece aklıma gelenleri yazdım atıyorum hdmi bağlıyorsan görüntü alamıyorsan anakarttaki hdmi bağlantısında da sorun olabilir veya vga :)
-
şimdi farkettimde fanda çalışmıyor.
-
Ekran pert derken, bir darbe aldıda pert mi oldu.Yoksa görüntü gelmiyor tarzı bir problemmi.Eğer bu tarz bir problemse. Yüksek ihtimal laptopunda çipset arızası var.Ve harici ekran bağlasan bile görüntü gitmez.
Eğer ekran darbe ile bozulduysa, fn tuşlarına bir bak.bazı pclerde bilgisayar üzerinden işlem yapmadan görüntüyü vermiyor.
-
flickR bunu yazdı
Ekran pert derken, bir darbe aldıda pert mi oldu.Yoksa görüntü gelmiyor tarzı bir problemmi.Eğer bu tarz bir problemse. Yüksek ihtimal laptopunda çipset arızası var.Ve harici ekran bağlasan bile görüntü gitmez.
Eğer ekran darbe ile bozulduysa, fn tuşlarına bir bak.bazı pclerde bilgisayar üzerinden işlem yapmadan görüntüyü vermiyor.
hocam ekran darbe aldı . fn tuşlarını denedim yine tık yok
-
Hocam bilgisayarınızda birden fazla arıza var ise yediği darbeden sadece monitör nasibini almamış demektir. Fan çalışmıyor ise fan besleme kablosu yerinden çıkmış olabilir. Aynı arıza monitör kablosu için de geçerli tabi. Buna ek olarak ekran kartınızın anakart üzerinde tümleşik mi yoksa harici mi olduğunu bilemediğimden (öğrenmek için bilgisayar marka model ve ekran kartı marka model gerekir) ekran kartının girişinde bir temassızlık olması da olası. Tabi bilgisayarınızda NVidia Optimus teknolojisi veya benzeri bir teknoloji var ise çift ekran kartı özelliği var anlamına geliyor ki bu kez bakmamız gereken yer tümleşik intel graphics ekran kartı olacak. Tabi bir başka ihtimal, (sanıyorum harici ekranı VGA'dan bağladınız) VGA girişinin lehimlerinin kopması.
Kısaca bilgisayarı ele alıp bütün ihtimalleri teker teker elemek gerekecek. En son ihtimal diğer arkadaşların dediği gibi anakart arızasıdır ki en masraflısı da o olacak. Siz en iyisi tanıdığınız, bildiğiniz, güvendiğiniz bir bilgisayar tamircisine bilgisayarınızı gösterin. Güvendiğiniz diyorum, çünkü piyasada az bir müdahale ile kurtulabilecek bilgisayarlardan sırf para kazanabilmek adına direk anakart değiştirmeye yönelen kişiler de mevcut ne yazık ki.
-
RaNGeR bunu yazdı
Hocam bilgisayarınızda birden fazla arıza var ise yediği darbeden sadece monitör nasibini almamış demektir. Fan çalışmıyor ise fan besleme kablosu yerinden çıkmış olabilir. Aynı arıza monitör kablosu için de geçerli tabi. Buna ek olarak ekran kartınızın anakart üzerinde tümleşik mi yoksa harici mi olduğunu bilemediğimden (öğrenmek için bilgisayar marka model ve ekran kartı marka model gerekir) ekran kartının girişinde bir temassızlık olması da olası. Tabi bilgisayarınızda NVidia Optimus teknolojisi veya benzeri bir teknoloji var ise çift ekran kartı özelliği var anlamına geliyor ki bu kez bakmamız gereken yer tümleşik intel graphics ekran kartı olacak. Tabi bir başka ihtimal, (sanıyorum harici ekranı VGA'dan bağladınız) VGA girişinin lehimlerinin kopması.
Kısaca bilgisayarı ele alıp bütün ihtimalleri teker teker elemek gerekecek. En son ihtimal diğer arkadaşların dediği gibi anakart arızasıdır ki en masraflısı da o olacak. Siz en iyisi tanıdığınız, bildiğiniz, güvendiğiniz bir bilgisayar tamircisine bilgisayarınızı gösterin. Güvendiğiniz diyorum, çünkü piyasada az bir müdahale ile kurtulabilecek bilgisayarlardan sırf para kazanabilmek adına direk anakart değiştirmeye yönelen kişiler de mevcut ne yazık ki.
Fan besleme kablosu yerine taktım . hocam . 5v harici olarak verip fanın sağlamlığını denemedim.
Ekran kartı anakart üzerinde tümleşik hocam.
Pc Toshiba Satallite c850 modeli.
Ekranı vga'dan bağladım. Olmadı vgaya saç kurutma makinası operasyonu yapabilirim istersen fotoğrafta atarım hocam.
-
Hocam bilgisayarınızda HDMI girişi de var gibi görünüyor, en azından internetteki resimlerinde öyle gördüm. Yapacağınız işlemlerin yanı sıra HDMI girişi üzerinden görüntü almayı da deneyebilirseniz iyi olur.
-
RaNGeR bunu yazdı
Hocam bilgisayarınızda HDMI girişi de var gibi görünüyor, en azından internetteki resimlerinde öyle gördüm. Yapacağınız işlemlerin yanı sıra HDMI girişi üzerinden görüntü almayı da deneyebilirseniz iyi olur.
hdmi girişli ekran olsa deniycem .s