Laptop Kasasını Boyamak?
-
Müridler laptobu olanlar bilir. Eğer belli bir süre kullandıysanız ve ilk aldığınızda stickerla kaplama gibi gereken önlemleri almadıysanız önce ellerimizi dayadığımız yerler daha sonra diğer bölgelerin boyası atmaya başlıyor. Özellikle gri kasalarda bunu çok gördüm. Boyama fikri aklıma geldi. İnternette biraz araştırdım bu uygulamayı deneyenler var.
Öncelikle şunu söyleyeyim benimkinin garantisi biteli 2 sene oldu. Bataryanın içi dahil söküp takamadığım yeri yok:) Yani en ufak parçasına kadar parçalayabilirim. Yani demek istediğim kasayı komple sökebilirim. Boyayı da düzgün atabilirim. Elim o tip işlere yatkın. Tek problem power, güç vitesi, caps lock gibi buton ve ışıkların üzerindeki sembollerin silinme derdi. Bunları korumaya alırsam sorun olmaz ama eğer rengini değiştirmeye kalkarsam tamamen silinecekler. Olmasalar da olur fakat orjinalliğini kaydırmak istemiyorum fazla.
Bu işlemi yapan-deneyen-gören varsa deneyimlerini paylaşırsa faydalı olur. Verdiğim linkte elemanın biri denemiş ve sonuçtan memnun.
http://www.r10.net/donanim-bolumu/229531-laptop-boyama-piano-black.html
-
güzel bişeymiş patlıcan moru güzel gider aslında
-
Hocam görüntüleri buraya koyabilir misin?
r10 50 tane post istio attac leri indirmek için :S
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Hocam görüntüleri buraya koyabilir misin?
r10 50 tane post istio attac leri indirmek için :S
-----------------------------
Hocam benim bu siteyle alakam yok. Google da araştırma yaparken tesadüfen buldum. Ama uygulamalarla ilgili foto bulursam buraya koyarım. -
Bulduğum birkaç resim. Buldukça eklemeye devam edicem.

Burda da bi video var yapım aşamalarıyla ilgili. Youtube da anahtar kelimeleri laptop+paint olarak girin çıkıyo değişik şeyler.
http://www.youtube.com/watch?v=8Bx5neZFxvQ
-
Centrino, intel gibi çıkartmaları bilgisayarcılarda falan bulabilir miyiz? Bunları çıkardıktan sonra tekrar yapışmamak üzere dağılıyor.
-
arkadaşlar yapışkan daha iyi sanki 20 liraya yapanlar var ve de istediğiniz resmi koyabiliyorsunuz. çokta güzel oluyor. o kadar parçalamaya gerek yok bence.
-
off çok güzell gözüküyo kuru kafalı
-
Garantisi bitince bende yapmayı düşünüyorum, söylediğin gibi gri laptoplarda hemen boya atması oluyor, benim kolanya dökülmüştü üstüne çok kötü oldu :/
-
MinervaL bunu yazdı:
arkadaşlar yapışkan daha iyi sanki 20 liraya yapanlar var ve de istediğiniz resmi koyabiliyorsunuz. çokta güzel oluyor. o kadar parçalamaya gerek yok bence.
Hocam dediğin yapışkanlara benzer bir uygulama daha önce yaptım. LCD nin arkasında sorun olmuyor ama klavyenin çevresi yine bozuluyor. Sticker da bozulmaya başladı yani. Şimdiki planım şöyle,Mevcut stickerleri sökücem,
Makineyi sadece kasa olacak şekilde parçalayacam
Kasayı önce kalın daha sonra giderek incelen zımpara işlemi uygulayacam. Böylece çizikleri giderecem,
Zımparalama işlemi bittikten sonra genel bir temizlik yapıp boyama işlemine geçicem,
En az 2 kat boya uygulamayı düşünüyorum. Boyama bittikten sonra istediğim parlaklığı ve pürüzsüzlüğü yakalarsam makineyi toplama işlemine geçerim. Olmazsa pasta- vernik uygulamayı düşünüyorum.
Boyamadan sonra bulursam intel, nvidia, xp tarzı logolar yapıştırabilirim.
İşlem bittikten sonra her yeri kendinden yapışkanlı şeffaf kaplama malzemesiyle kaplayacam. Böylece bi daha sittin sene rengi atmayacak.
İstediğimi yakalarsam burda paylaşırım sonuçları:)
-
hocam peki garanti kapsamındayken eğer renk atması oluştuysa değiştirmemiz mümkün mü? benim laptopunda el dayadığım yerler beyaz oldu :s