Laptop Recovery Hakkında
-
Hocalar bir tane laptop var taptaze 500gb hdd var. Yalnız tek sürücü olduğu için bunu 2ye bölcem. sallıyorum 100gb c - 400gb d gibi. Yalnız tüm bilesenler c'ye gömülü olduğu için fdisk gibi durumda tüm dosyalar yok olcak. Bu yüzden laptopun kendi programından yaklasık 4 dvd tutan 14 gb a yakın bir bilesen dosyaları var. Fdisk yapıktan sonra o kurulum cd'leriyle her defasında kurabilirim fakat o kurulum cd'lerini pc'ye gömebilirmiyim yani fabrika ayarı gibi. Veya buna benzer bir yöntem varmı sürücüyü 2 ye bölmek için
-
sorunu tam anlamadım ama , disc i formatsız bölebilmen için programlar var
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------
Hocalar bir tane laptop var taptaze 500gb hdd var. Yalnız tek sürücü olduğu için bunu 2ye bölcem. sallıyorum 100gb c - 400gb d gibi. Yalnız tüm bilesenler c'ye gömülü olduğu için fdisk gibi durumda tüm dosyalar yok olcak. Bu yüzden laptopun kendi programından yaklasık 4 dvd tutan 14 gb a yakın bir bilesen dosyaları var. Fdisk yapıktan sonra o kurulum cd'leriyle her defasında kurabilirim fakat o kurulum cd'lerini pc'ye gömebilirmiyim yani fabrika ayarı gibi. Veya buna benzer bir yöntem varmı sürücüyü 2 ye bölmek için
-----------------------------hocam kendi recoverysiyle ugrasna kadar komple formatla hem disk alanından kazan hem kendi recoveryini oluştur..
her konudada yardımcı olurum.
Acronis ile image aldın mı cillop gibi kullan et.
-
piradomim bunu yazdı:
sorunu tam anlamadım ama , disc i formatsız bölebilmen için programlar var
-----------------------------hocam o nsl olcak
-
partition magic cinsi programlarla yapılıyor bildiğim kadarıyla
-
bilgisayarın nedir acer mi ?
hardiski eşit olarak böleblirsin win7 üzerinden dosya kaybetmeden
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------Bende acer var orjınalınde tek c var ama ben vatanda c ve d diye 2ye böldürdüm ve bi sıkıntı olmadı sisitemi fabrika ayarlarına geri alalbiliyorum ve yönetten böldü servisteki arkadaş
-
win 7 için
Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Yedekleme ve Geri Yükleme
sonrada sistem görüntüsü oluştur d ye kayder imajı
-
ben geçenlerde kurcalarken laptopun recovery partition denilen kısmını da sildim :D
neyse ki daha önceden sistem için kurtarma diskleri oluşturmuştum 3DVD olarak ...
hdd komple formatladıktan sonra bu 3DVD den kurulumu yaptım ... daha sonra temiz sistemin üzerine en son güncellemeleri yapıp , en çok kullandığım programları kurdum vs. ... sonrada "Acronis True İmage 2011" ile bi backup oluşturdum (D diskinde) ... ama sen d diskine değilde ayrı bi partitiona kaydtmek istersen : programı boot cd değilde windows üzerinden kullandığında acronis secure zone diye ayrı bi partition oluşturup oraya da backup alınabiliyormuş bunu denemedim ...
"istediğin zaman sistemi geri yükleme" konusuna gelirsek ... activate acronis boot loader diye bi seçenek var ... onu ayarladığında laptop her başlangıçta f11 bastığında acronisi başlatır ... bunun cd yada hdd üzerindeki acronis programıyla alakası yok : acronis kendi mbr dosyasını oluşturuyor ... f11 den sonrada ister backup yaparsın ister recovery ...
bence dvd leri hdd e gömmekten daha güzel bi çözüm çünkü en son güncellemeler ve kullandığın programları içeren bi recovery oluşturmuş olursun ...
umarım faydalı olmuştur ...
-
nevorapat bunu yazdı:
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------Bende acer var orjınalınde tek c var ama ben vatanda c ve d diye 2ye böldürdüm ve bi sıkıntı olmadı sisitemi fabrika ayarlarına geri alalbiliyorum ve yönetten böldü servisteki arkadaş
-----------------------------heh hocam asıl sormak istediğim bu sadece C sürrücüsü var. D sürücüsüde yapmak istiyorum formatsız fdisk'siz sadece yönet bölümünden yapabilirmiyiz bi sakatlık olurmu yoksa 5 dvd'lik yedek almam gerekicek
-
HanDsomE bunu yazdı:
nevorapat bunu yazdı:
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------heh hocam asıl sormak istediğim bu sadece C sürrücüsü var. D sürücüsüde yapmak istiyorum formatsız fdisk'siz sadece yönet bölümünden yapabilirmiyiz bi sakatlık olurmu yoksa 5 dvd'lik yedek almam gerekicek
-----------------------------formatsız fdisk siz c yi ikiye bölebilirsin hocam
bilgisayarıma sağ tıkla yönet de - depolama kısmından dilsk yönetimini seç - c nin üstüne gel sağ tıkla birimi küçült de yarı yarıya kadar küçültebilirsin yalnız en fazla c yi 250 yaparsın d de 250 olur . formatsız c ve d elde etmiş olursun