Laptop'ta Garip Boot Sorunu
-
Sistem dosyalari ile oynuyordum. Kernel32.dll falan degistirdim baya karistirdim oralari ne yaptigimi bilmeden. laptobu resetledim sonra bir daha acamadim. Ubuntu lve cd ile hard diski komple bicimlendirdim simdi usb den, win 7 win 8 ubuntu hicbirini boot etmiyor siyah ekranda kaliyor . ubuntuda siyah ekranda entera basinca live cd gibi aciliyo birtek baska da bise yapamadim sabahtan beri bunla ugrasiyom bi el atsaniz :) amacim win 8 i tekrar yuklemek
-
Hala bi cozum bulamadim isler giderek karisiyor
-
Hocam boot menüsü veya BIOS ekrani falan geliyor mu? Direk siyah ekranda mi takiliyorsun. BIOS ekrani gelmiyorsa Bios chipine tekrar yazilim atmak gerekebilir.
-
Biosa girebiliyorum ama usbden boot ettigim anda bi satir bisey yaziyor siyah ekran geliyor hemen goremiyorum yaziyi. Oyle kaliyor 2-3 dk sonra hdd den boot ediyor. Ubuntutu kurabildim bu arada siyah ekranda entera basinca live cd gibi acildi oradan kurabildim
-
son kez up yapayım
-
Ss yok mu hocam bi foto çek ativer bakalım
Kamu spotu : Böyle fantazileri sanal makinada uygulayınız.
-
şimdi laptop açılırken boot kısmından win 8.1 yüklü usbyi seçtiğim anda siyah ekran geliyor simsiyah ekran =) biraz sonra diğer boot seçeneklerini deniyor
ama ubuntu yüklü olan usb yi takarsam ekranda 0.1 snlik "could not open "/efi/boot/fallback.efi": 14 " yazısı görünüp siyah ekran geliyor. sonra yine diğer boot seçeneklerine geçiyor bu arada diski formatladım falan ubuntu live cd ile
-
hem harddiski komple biçimlendirdim diyorsun
hem de hiçbir işletim sistemi açılmıyor diyorsun
ortada işletim sistemi kalmamış ki ?
ya kafan güzel, ya da yanlış anlattın derdini
-
Evet bicimlendirdim ve windows kurmaya calisiyorum ama usb den boot etmeye calistigimda kurulum ekrani gelmiyor siyah ekranda kaliyor
-
Sistem kurmadan önce BIOS'ta Windows'u kurarken kullanacağınız USB bellek görünüyor mu?
-
evet görünüyor 1. sıraya aldım olmadı f12 boot device seçiyor onunla usbyi seçiyorum yine siyah ekranda kalıyor usb asus laptopta sorunsuz açılıyor ama lenovo z570 de açılmıyor 2 tane z570 var biri bozduğum biri de normal çalışıyor win7 ile, ikisi de siyah ekranda kalıyor
CanCer tarafından 10/Şub/15 12:59 tarihinde düzenlenmiştir