Laptopta Isınma Ve Kapanma Problemi
-
müritler netten dizi izlerken cihaz çok kasılıyo cpu kullanımı %90 lar civarına çıkıyor ve ısınıyor bu da kapanmasına neden oluyor. garantiye yolladım problem devam ediyor . ne yapabilirim ? Teşekkürler
Ayrıca bu sıkıntı bir virüsten kaynaklanıyor olabilir mi ?
-
Hocam ilk yapacağın şey bu hava çıkışının oraya bakmak olsun.
Tozdan duvar oluşuyor zamanla tam fanın çıkış yerinde. Orayı çıkartıp temizlemen gerekiyor.
Bende ayda bir temizliyorum çalışma ortamım tozlu olduğundan :) ilk önce bunu bir kontrol et.
-
Sogutucu almayı düşündünmü?
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------
Tozdan duvar oluşuyor zamanla tam fanın çıkış yerinde. Orayı çıkartıp temizlemen gerekiyor.
Bende ayda bir temizliyorum çalışma ortamım tozlu olduğundan :) ilk önce bunu bir kontrol et.
-----------------------------ben açtığım zaman garanti kapsamından çıkıyor :S
-
sen aç hiç birşey olmaz hallıdeceksen yani
servise verirkende onlar ne kadar kılsa sen daka kıl olucaksın
-
java playerla izliyorsan, ondandır. java bendede aşırı cpu kullanımı yapıyo malesef :S
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------aynen katılıyorum aynı sorun bendede oldu
-
Belki şu tarz bir soğutucu sorununu çözebilir
-
cpu kullanımı %90 ve üzeriyken soğutucunun bi faydası olur mu ki ?
-
Notebookun ısınmasını engelleyeceği kesin
-
swordfish bunu yazdı:
Notebookun ısınmasını engelleyeceği kesin
-----------------------------hayır kesin değil ben gidip aldığımda sorun devam etti. virus var mı yok mu ilk önce bu sorunu çöz. varsa temizle. yoksa fanın giriş ve çıkışını temizle. yine olmazsa fanın bozuk olabilir garantiye geri yolla. sorununu düzgünce anlat, garantinin sana sorunu çözüp vermesi gerekir. onların test programları felan var zaten ama sen yine de cihazı geri alırken everestle felan bi test yap.
soğutucu kesin çözüm değil en azından bende çözülmemişti.
arada bir browserı yeniden başlatırsan ram kullanımını sıfırlamış olursun uzun süre kullanınca ram şişiriyor ve bu da aynı soruna neden olabiliyor.