Laptopu Pilsiz Çalıştırmak
-
Pil erkenden ölmesin diye sadece prize bağlayıp çalıştırıyorum.İnternette biraz araştırma yaptım ama çok zararlı demişler elektrik şebekesindeki en ufak bi voltaj düşmesinde bilgisayarı ele alırsın yazmışlar.Ama benim aklıma takılan elektronik marketlerdeki demo ürünlerin hepsi pilsiz çalışıyor.Bunların bozulması gerekmez mi ?
-
Citizen bunu yazdı
Pil erkenden ölmesin diye sadece prize bağlayıp çalıştırıyorum.İnternette biraz araştırma yaptım ama çok zararlı demişler elektrik şebekesindeki en ufak bi voltaj düşmesinde bilgisayarı ele alırsın yazmışlar.Ama benim aklıma takılan elektronik marketlerdeki demo ürünlerin hepsi pilsiz çalışıyor.Bunların bozulması gerekmez mi ?
Katılıyorum ya ufak bir voltaj düşümünde olucak diye birşey yok ama bir ihtimal işte ona bakarsak telefonda şarjdayken kullanınca patlama ihtimali var.
Bu arada Hadi ateistler bunu açıklasın
-
Yok hocam olmaz birşey. Ben yıllarca kullandım ööle
Bende masaüstü wireless enerji konusu sandım da girdim =)
HolyOne tarafından 19/Mar/13 14:40 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam bataryalı olarak fişe takılı kullan. haftada bir yada iki haftada bir kalibre et. (bataryayı tamamen doldur ve tamamen boşalıp bilgisayar kendisi kapanıncaya kadar kullan) en sağlıklısı bu.
kartalkethuda tarafından 19/Mar/13 14:41 tarihinde düzenlenmiştir -
o kutu orda boşamı duruyor yahu ? :)
zaten laptop 220volt ile değil 16-22 volt arası çalışıyor.
Adaptörüde bunu ayarlıyor zaten. Yok öyle bir dalga en ufak bi düşmede ele alırsın filan olayı.
Yıllardır o şekilde kullanıyorum. Voltaj düşmelerinde masaüstü kapanırken pilsiz elektrikle kullandığım laptop kapanmıyor bile.
Sıkıntı yok.
-
2006-2007 de aldığım hp cq 60 serisi laptop
1-1,5 sene sonra pilinin işi bitti
2008-2009 dan beri pilsiz kullanıyorum bu güne kadar şarj aleti 1 kere bozuldu o kadar
Maşallah çalışıyor
-
BarisYigit bunu yazdı
o kutu orda boşamı duruyor yahu ? :)
zaten laptop 220volt ile değil 16-22 volt arası çalışıyor.
Adaptörüde bunu ayarlıyor zaten. Yok öyle bir dalga en ufak bi düşmede ele alırsın filan olayı.
Yıllardır o şekilde kullanıyorum. Voltaj düşmelerinde masaüstü kapanırken pilsiz elektrikle kullandığım laptop kapanmıyor bile.
Sıkıntı yok.
Dediğin mantıklı geldi Barış abi.
-
kartalkethuda bunu yazdı
hocam bataryalı olarak fişe takılı kullan. haftada bir yada iki haftada bir kalibre et. (bataryayı tamamen doldur ve tamamen boşalıp bilgisayar kendisi kapanıncaya kadar kullan) en sağlıklısı bu.
Ben batarya ile kullanıyorum bi halt olduğu yok... Ama benimkisi İğne Uclu Şarjdır, Kontrol mekanizması gelişmiş bir Şarj Biçimidir.Pil Şarjlı iken Prizde asla Pilden Kullanmaz ve Pili Şarj etmez, Ama Prizdeki Enerji Çekilir Çekilmez Batarya Kontrolü Alır ve Deşarja Geçer.
-
haci abiler bu pillerin zaten bir raf ömrü yokmu. aman bitmesin diye yıllarca kullanmayıp elinizde dolmayan bir piliniz kalmasın.
lion pili saklayacaksanız hücre başı 3.85 gibi bir voltajda saklayın bari yani hemen hemen yarısı gibi
bu arada elektirik gitmesi durumlarında çalışmalarınız uçup gitmesin
son olarak hdd ye zararı olacağını düşünüyorum elektirik kesintisinin zaten laptop hddleri kendi kendine can çekişiyor bir süre sonra bide böyle ani kapanmalar zararlı olabilir
-
ne cimrisiniz amk.
-
vala gerek yok, biz bile zamanla tükeniyoruz laptop pilini mi düşüneceğim :)