Laptopu Soğutma Yöntemleri
-
Hacılar başka yöntemler bilen varsa yazsın.Ben bizzat kendi kullandığım ve hepsini uyguladığımda 6-7 derece sıcaklığı düşüren 3 yöntemimi yazayım.
-Laptopun altına 2 tane kalın kitap koymak.Ama kitapların fanın altına gelmemesine dikkat edin.
-Mouseyi ve klavyeyle laptopu kullanmak.
-3 ayda bir fanın tozunu alın.
Bide alta soğutucu fan koymak falan diyorlarda onu hiç denemediğim için bilmiyorum.
-
Laptop fanlarını tıkamayın. Mesela soğutucunnuz yoksa kucağınıza felan almayın makinayı boğarsınız. Hava alamadığı için de iyi soğutamaz böylece erken ölüm.
Bennde logitech n120 var http://www.akakce.com/dizustu-sogutucu/en-ucuz-logitech-cooling-pad-n120-fiyati,453137.html
Fanı çok güçlü değil ama kumaş veya yumuşak yüzey ile arasına girdiği için alet rahat nefes alabiliyor.
En çok dikkat etmeniz gereken şey bu. eğer soğutucunuz yoksa ne yapın edin düz zemine koyun masa veya tepsi gibi.
-
ben soğutucuyla birlikte leptop şarz halindeyken kullanıyorum. Şarj aleti alev topuna dönüyor.. nedeni nedir brolar?
-
DrKeworks bunu yazdı
ben soğutucuyla birlikte leptop şarz halindeyken kullanıyorum. Şarj aleti alev topuna dönüyor.. nedeni nedir brolar?
o soğutucuyu fişe falan mı takıyorsun nasıl calıstırıyorsun hocam?
u235 tarafından 30/Haz/13 19:55 tarihinde düzenlenmiştir -
ben kışın dogalgaz almıyordum açıyorum benim pavilionu 10 dakikada oda sıcasık oluyor bebeğim doğunca inşallah onun odasınada bir tane almayı düşünüyorum bildigin kalorifer petegi :):)
-
vukuat bunu yazdı
ben kışın dogalgaz almıyordum açıyorum benim pavilionu 10 dakikada oda sıcasık oluyor bebeğim doğunca inşallah onun odasınada bir tane almayı düşünüyorum bildigin kalorifer petegi :):)
:D
-
u235 bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
o soğutucuyu fişe falan mı takıyorsun nasıl calıstırıyorsun hocam?
yok hocam USB yoluyla pcye bağlı çalışıyor
-
3-4 tane litrelik (tercihen 1.5 lt) plastik şişeyi su doldurup donduruyoruz ardından dikkatli bir şekilde altına yerleştiriyoruz inanılmaz derecede etkili oluyor. ben soğutucu almadan önce uzun süre kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım ancak ortalık ıslanıyor biraz zamanla.
-
-
altına buz koymak kesin ve etkili çözüm
-
soğutucu var laptopun altında bilmem işe yarıyor mu çünkü nlaptopumun ebatına göre biraz ufak... vatandan 70 civarında bişeye almıştım... ama işe yaradığına inanıyorum... :D yaklaşık bi 1 1.2 yıldan beri kullanıyorum.