folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopu Soğutma Yöntemleri

Laptopu Soğutma Yöntemleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hacılar başka yöntemler bilen varsa yazsın.Ben bizzat kendi kullandığım ve hepsini uyguladığımda 6-7 derece sıcaklığı düşüren 3 yöntemimi yazayım.

-Laptopun altına 2 tane kalın kitap koymak.Ama kitapların fanın altına gelmemesine dikkat edin.

-Mouseyi ve klavyeyle laptopu kullanmak.

-3 ayda bir fanın tozunu alın.

Bide alta soğutucu fan koymak falan diyorlarda onu hiç denemediğim için bilmiyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Laptop fanlarını tıkamayın. Mesela soğutucunnuz yoksa kucağınıza felan almayın makinayı boğarsınız. Hava alamadığı için de iyi soğutamaz böylece erken ölüm.

Bennde logitech n120 var http://www.akakce.com/dizustu-sogutucu/en-ucuz-logitech-cooling-pad-n120-fiyati,453137.html

Fanı çok güçlü değil ama kumaş veya yumuşak yüzey ile arasına girdiği için alet rahat nefes alabiliyor.

En çok dikkat etmeniz gereken şey bu. eğer soğutucunuz yoksa ne yapın edin düz zemine koyun masa veya tepsi gibi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

ben soğutucuyla birlikte leptop şarz halindeyken kullanıyorum. Şarj aleti alev topuna dönüyor.. nedeni nedir brolar?

Cigu bigule :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    DrKeworks bunu yazdı

ben soğutucuyla birlikte leptop şarz halindeyken kullanıyorum. Şarj aleti alev topuna dönüyor.. nedeni nedir brolar?

o soğutucuyu fişe falan mı takıyorsun nasıl calıstırıyorsun hocam?

u235 tarafından 30/Haz/13 19:55 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

ben kışın dogalgaz almıyordum açıyorum benim pavilionu 10 dakikada oda sıcasık oluyor bebeğim doğunca inşallah onun odasınada bir tane almayı düşünüyorum bildigin kalorifer petegi :):)

yunusozturk.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    vukuat bunu yazdı

ben kışın dogalgaz almıyordum açıyorum benim pavilionu 10 dakikada oda sıcasık oluyor bebeğim doğunca inşallah onun odasınada bir tane almayı düşünüyorum bildigin kalorifer petegi :):)

:D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı

o soğutucuyu fişe falan mı takıyorsun nasıl calıstırıyorsun hocam?

yok hocam USB yoluyla pcye bağlı çalışıyor

Cigu bigule :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

3-4 tane litrelik (tercihen 1.5 lt) plastik şişeyi su doldurup donduruyoruz ardından dikkatli bir şekilde altına yerleştiriyoruz inanılmaz derecede etkili oluyor. ben soğutucu almadan önce uzun süre kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım ancak ortalık ıslanıyor biraz zamanla.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

hocam ukraynada oturmuyon mu :D. soğuk değil mi oralar :D  . 

hava soğuksa camdan elin kadar ama yuvarlak bir delik aç . sonra laptopun altına ufak bir kasa koy . onu o deliğe sok . bu kadar :D .

böyle 

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

altına buz koymak kesin ve etkili çözüm

Converse giyen uzaylı
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

soğutucu var laptopun altında bilmem işe yarıyor mu çünkü nlaptopumun ebatına göre biraz ufak...  vatandan 70 civarında bişeye almıştım... ama işe yaradığına inanıyorum... :D yaklaşık bi 1 1.2 yıldan beri kullanıyorum.

fuck the system!
Toplam Hit: 2921 Toplam Mesaj: 22