Laptopun Bataryasını Çıkarmadan Kullanmak Bataryanın Ömrünü Kısaltır Mı?
-
sanirim kisaliyor en azindan benimki oldu.simdi sadece masa ustu gibi kullnabiliyorum surekli sarjda.
-
Potansiyel_Virus bunu yazdı:
-----------------------------sanirim kisaliyor en azindan benimki oldu.simdi sadece masa ustu gibi kullnabiliyorum surekli sarjda.
-----------------------------aynen.
benim batarya iptal su an. cıkarmıyorum sarjdan.
-
oha lan konuya bakmadan mesaj atmıstım ama ayda 1 yada 2 kez şarjmı olur laa :D
dediğim gibi bu pillerin zaten raf ömrü var kasmayın kendinizi
1. Bataryayı sürekli canlı tutunuz. Haftada en az bir kez deşarj ve şarj işlemini gerçekleştiriniz. Uzun süre şarj-deşarj yapılmazsa hücreler enerji depolama özelliğini yitirmeye başlarlar. Örneğin; yeni bir bataryanın bile maksimum 6 ay raf ömrü vardır.Öyleyse kullandığımız bataryayı haftada en az bir kere faal olarak kullanmamız gerekir.
-
tavsiyem pil %100 şarj olana olana kadar takılı dursun %100 olunca çıkartıp pilden kullanın pil bitmek üzereyken yeniden şarj a takıp %100 oldugunda çıkartabilirsin hem veri kaybını önlersin hemde pilin ömrünü korursun ama veri kaybı önemli değil dersen pil tamamen bitene kadar kullanıp sonra şarja tak derim. eski laptopumda sürekli şarjda kullanırdım şuan şarjdan çıkardıktan 5 sn sonra pili bitiyor. haziranda aldıgım hp laptop u bu şekilde kullandım ve şarjı ilk aldığımda yaklaşık 3 saat gidiyordu normal bir kullanımda ( sadece internet, mail vb.) şuandada aynı hiçbir değişiklik yok en fazla 5dk kısalmıştır belki ben fark etmedim 2.5 3 saate yakın .
-
sayko alakasız olmuş yorumun
firmalar pillerin içine yerleştirdikleri çiplerle dolum ve boşalım sayılarını kaydediyorlar kimisi 300 kimisi 500
ve bunun üstüne cıkılınca pil artık şarj almıyor
lafın özü hurafelere kanmayın kafanıza göre takılın ömrü kısalmasın die abudik gubidik işler yapmayın
-
hiç çıkartmam, hiçte birşey olmadı.hala 2 saat gidiyor.2 senedir öyle...casper nirvana laptop.
-
şu an size bitik bataryalı laptoptan yazıyorum fişten çekince video izlersen 4 izlemezsen 12 dakikaya kapanıyor siz siz olun çıkarın :D
-
Benim bilgisayarım Lenovo - G550, bataryayı fişle beraber kullandım, 1.5 yıl oldu, 3 saat giden batarya 1 saat gitmeye başladı.
Ama ev aradaşım eski model HP lerden kullanıyor, dv serisi değil, daha eski, köşeli olanlardan. 5. yılına girdi, ilk aldığında da pil 2 saat gidiyormuş, halen de 2 saat gidiyor :)
Li-ion pillerde ömür kısalması yoktur. NiCd (nikel kadmium) ve NiMH (nikel metal hibrit) bataryalarda "memory effect" denen bi olay var. Bu olay pilin ömrünü belirliyor. Tamamen boşaltıp, tamamen doldurup kullandığın zamanlarda pilin ömrü uzun olur, yok biraz şarj ettin, biraz kullandın, tam şarj etmedin, tam bitirmedin vs. durumlarda pil en son halindeki durumu maksimum değer olarak hatırlıyor. Sürekli bi saçmalama durumu oluyor yani.
Yalnız benim bataryam da Li-ion, arkadaşımınki de Li-ion, neden bana patladı böyle bi şey anlamış değilim :)
-
Hocam normalde lithium ion pillerde mutlaka şarj kesici bulunmalıdır.Yani batarya dolunca otomatik olarak şarj kesici devresi elektrigi keser.Bende hp pavilion dv5000 var ve yaklaşık 5 sene oldu ve batarya ile iken internette dolşırken yaklaşık 50 dakika ile 1 saat 15 dakika arasında kullanabiliyorum.Ama bu zamana kadar bataryayı çıkardın mı dersen evet genellikle çalışma masaında kullanırkne cıkardım lazım oldugunda taktım.Ama size tavsiyem batarya cıkardıktan sonra notebook un arkasında herhangi bir metal cisim gibi şeyler bulundurmayın bataryanın baglı oldugu uçlarda kısadevre olursa anakart arızalanabilir.Kolay Gelsin
-
iyi de zaten şarj %100 olduğunda bataryadan değil pirizden alıyor elektriği. Zannetmiyorum bişey olacağını.