folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopun Boot Özelliğini Aktif Edemiyorum Yardım

Laptopun Boot Özelliğini Aktif Edemiyorum Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek

arkadaşalr acer aspire 5943g kullanıyorum. aldığımda bios şifreliydi firmayı aradım bu şekilde geliyo bize dediler. açmam lazım dedim açarız ama garanti dışı bırakılır dediler... Acer Türkiye yi aradım dedim bu şekkilde sorunum var dedilerki yok öle birşey garanti dışı kalmaz ve biz şifrelemiyoruz... neyse asıl mesele bu değil.

normalde acerelrde f12 tuşu ile boot alanı acılır yane cdrom hdd usb falan filan... zaten biosa giremiyorum şifreden dolayı...

alt+f10 tuşuda recovery çalıştırmak için ama ben recovery sildiğim için oda yok :) anlayacağınız ayvayı yedim :P

şimdi benim format atmam lazım bu pc ye ne yapacam nasıl yapmam lazım... bu konuda bilgisi olan yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden tşk ederim...

Carpe Diem
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek

CANN1 bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaşalr acer aspire 5943g kullanıyorum. aldığımda bios şifreliydi firmayı aradım bu şekilde geliyo bize dediler. açmam lazım dedim açarız ama garanti dışı bırakılır dediler... Acer Türkiye yi aradım dedim bu şekkilde sorunum var dedilerki yok öle birşey garanti dışı kalmaz ve biz şifrelemiyoruz... neyse asıl mesele bu değil.

normalde acerelrde f12 tuşu ile boot alanı acılır yane cdrom hdd usb falan filan... zaten biosa giremiyorum şifreden dolayı...

alt+f10 tuşuda recovery çalıştırmak için ama ben recovery sildiğim için oda yok :) anlayacağınız ayvayı yedim :P

şimdi benim format atmam lazım bu pc ye ne yapacam nasıl yapmam lazım... bu konuda bilgisi olan yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden tşk ederim...

USB Klavye ile dene.

Hoop.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek

onuda yemedi onuda denedim :) ama şöle bir durum var bios güncellemesi yaptım sanırım f12 pasifleşti :D büyük ihtimalle öle bir durum var... şimdi ne yapabilirim? yada birşey yapabilirmiyim diye sorayım.

Carpe Diem
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

pilini çıkar bekle

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:

pilini çıkar bekle

masaüstü değil bu hocam laptop :)

zor olmaz mı biraz ?

üstüne artık tasarımlarda bıos pili anakart üstünde birleşip geliyo kısadevre yaptırması gerekir.

tehlikeli bişi :)

http://www.leyladansonra.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

arkadaş şey demek istedi galiba bataryayı cıkar 1 sene bekle bios pili bitsin :)

destination@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hoca saçmalama ne kısa devresi ne anakartı 9v pille kısa devre olsa bile bişeye zarar vermez bataryasını çıkar sonra bios pilinin olduğu kapağı aç sadece ordan çıkar çıkar pili bekle bi 10 dk başka çaren yok başka hiç bir şekilde bios şifresini kaldıramazsın

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek

Arkadaş pili çıkar diyonda direk garanti dışı bırakacaklar bide elimde takım yok nerden acim ben şimdi bunu :) başka çözüm lazım

Carpe Diem
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Kardeş Aldıgında Mi Oyleydi Sıfır Aldıysan Öyle ise Servise Yolla Garanti Dişi Felan Kalmaz

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:

hoca saçmalama ne kısa devresi ne anakartı 9v pille kısa devre olsa bile bişeye zarar vermez bataryasını çıkar sonra bios pilinin olduğu kapağı aç sadece ordan çıkar çıkar pili bekle bi 10 dk başka çaren yok başka hiç bir şekilde bios şifresini kaldıramazsın

hacı sen hangi dünyadasın ?

araba aküsümü bu 9volt filan demişssin ? :D

bir çok anakartta 3voltluk cR2032 pil vardır.

hangi ürünü neyi anlatıon sen ?

" 9v pille kısa devre olsa bile bişeye zarar vermez bataryasını çıkar sonra bios pilinin olduğu kapağı aç sadece ordan çıkar çıkar pili bekle bi 10 dk "

http://www.leyladansonra.com/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

hacı bios pili çıkar.

dikkatlice sök ilk defa söküyorsan numaralandır kafan karışmasın neyi nerden söktüğüne dair bazıları tam şase altında kalıyor bazılarıda görünür yerde.

korkarak iş yapma :D

en mantıklısı böyle  :)

Toplam Hit: 2301 Toplam Mesaj: 18