Ledleri 12V Calıstırma
-
3w lık led 700 Ma 3.2v 2 tane led var elimde onları 12 voltluk araba akusune baglıyacagım ama araba akusu 12 volt oldugu için ledleri mundar edicektir bununla ilgili elektronikci arkadaslardan bir devre seması rica ediorum vea ne yapmam gerekio???
-
öndirenç bağla
330 ohm yetecektir diye düşünüyorum
-
abü ist daysan karakoye git, sana gerekli malzemeyi vereceklerdir :)
-
WebCrow bunu yazdı:
-----------------------------öndirenç bağla
330 ohm yetecektir diye düşünüyorum
-----------------------------330 ohm yetmez 1 mega ohm yada 5 mega ohm wattlı direnç kullan(taş direnç)
-
edit: flood oldu yanlıslıkla nette yavaslama var özür dilerim
-
edit: flood oldu yanlıslıkla nette yavaslama var özür dilerim
-
webcrow dediğini yaptım ancak direnc cok fazla ısınıor o yuzden olmadı baska turlu birsey bulmam lazım
1 de ant yadayım kardes burda star elektronikte bi hoca var elektrik elektronik bolumunde hoca o dedi devre yapsan daha ii olur ama hoca ben yapamam dio işim var dio arastır bulursun dedi
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------webcrow dediğini yaptım ancak direnc cok fazla ısınıor o yuzden olmadı baska turlu birsey bulmam lazım
1 de ant yadayım kardes burda star elektronikte bi hoca var elektrik elektronik bolumunde hoca o dedi devre yapsan daha ii olur ama hoca ben yapamam dio işim var dio arastır bulursun dedi
-----------------------------
abi, 12v u 5v a indiren hazır entegreler var ama ismini unuttum,, diger pcde sen ekle beni msn e ben aksam bakıp sana solerim.. -
trafo vea bobin sardırsam olurmu???
-
tarfo bobin bi işe yaramaz gereksiz..
12 voltu zaten 220 voltluk ac trafodan çıkarıyor. doğrultmaçla 12 v luk ac voltu 12 v dc ye çeviriyor..
5 volta çeviren entegre 7805 dir. onun da ayrı devre si vardır buna benzer bi örnek vardı şekil bi bakayım..
-
kardes ben yaptım bitane devreleri hatırlamıom 2 direnc kullandım biri 3 bacaklı bişeydi dieri normal direnc bole beyza dikdortgen bi kutu içinde ama dşirencler cok ısındıgı için sorun cıkartıolar