folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Legalleşen İnternet‘İ Tartışalım.



Legalleşen İnternet‘İ Tartışalım.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2008
    Erkek

    Son yaşanan megaupload olayından sonra ileriye dönük yapabileceklerimiz konusunda güzel bir tartışma ortamı oluşur diye düşündüm arkadaşlar.Bilginin ve dosyaların dağılımını sağlayan web site sahiplerini, kullanıcılardan çok daha fazla ilgilendirdiği için konuyu buraya açıyorum.Megaupload'tan sonra Fileserve ibnesinin hiç haber vermeden bütün hesapları kapatması ve dosyaları silmesi resmen hayatımı sikti.Ama sağlık olsun diyorum.Bunu daha öncede yaşamıştım.İlk olarak yıllar önce Rapidshare'in en popüler upload sitesi olduğu zamanlar da bende oraya upload yapıyordum.Benim dosylarım küçük boyutlu ve web sitem için gerekli olan şeylerdi.Yani hiçbir zaman upload işinden para kazanmak istemedim.Ama rapidshare puan olayını bitirince neden hotfile kullanmayım demiştim.Hotfile'a 1 seneye aşkın bir süre dosya yükledim.Dosyalarım küçük boyutluydu fakat çok fazla indirildiğinden dolayı hem platium olmuştum hemde haftada en az 15, en fazla 20 dolar para almaya başlamıştım.Allah bin berek versin iyi ekmek yedik.Hotfile'ın avrupa da mı ne kaybettiği davalardan sonra agresif politikaları yüzünden bende banlandım ve bütün dosyalarım silinmişti.O günden sonra upload'tan para kazanmak yerine dosyalarımın güvende olmasının daha önemli olduğunu anladım.Ve fileserve kullanmaya başladım.O da belamı zikti attı benim.Şimdilerde bırakın para kazanmayı güvenebileceğim dosyalarımı emanet edebileceğim bir tane site yok ortada.

    Upload siteleri internetin canıdır.Hepsi şuan baskı altında.Tabi doğal olarak bizde öyleyiz.Ama bu yetmezmiş gibi dmca diye telif haklarını koruyan, herkesin telif hakkını koruyan lanet birşey var.Dmca hakkında bilgisi olmayanlara henüz tecrübe etmemişlere ufak bir bilgi verim.Dileğen herkes dmca sertifikası alabilir web sitesine.Dmca sertifikasını aldığınız da ve web sitenize yerleştirdiğiz de artık yazılarınız onun güvencesinde oluyor.Özgün yazılarınızı koplayayanlarla sizin yerinize mücadele ediyor.Ne yapabiliyor ? Bana göre en iyi başarabildiği şey google arama sonuçlarından linkinizi kaldırmak.Daha önce bununla ilgili bir şey paylaşmıştım;

    http://tahribat.com/Forum-Google-Dan-Kaldirilan-Arama-Sonuclarinizi-Ogrenin-Dmca-149526/

    Sadece kopyaladığınız yazıları arama sonuçlarından kaldırdğını düşündüyseniz, dmca'yı çok hafife almışsınız demektir.Telif hakkını ihlal eden linklerin paylaşıldığı sayfanızı, dağıtım izni olmayan (isterse free bir program olsun) bir programı ya da dosyayı paylaştığınız sayfanın linkini google arama sonuçlarından kaldırabiliyor.Buna ek olarak çok değil ama bazen resimleri de google görsellerden kaldırabiliyor.Bu da bir web sitesi sahibi için korkunç birşey.Hele ki blogger kullanıyrosanız ve o blogger üzerinde adsense reklamları kullanıyorsanız sıçtınız.Dmca google panelden size uyarı yapabilyor.Uyarı yaptığı yazınızı otomatik olarak taslak durumuna getiriyor ve size ek süre veriyor.Eğer ki o yazıyı kaldırmaz iseniz vay halinize..Blog'un reklamlarının kaldırması ya da blog'un tamamen kaldırılması söz konusu oluyor.Bir ara adsense'den de banlanmıştım.Çok acı birşey.Lanet şeyin alternatifi yok ve siktiğimin politikalarını da bi türlü anlayamadım.

    dmca gibi çalışan başka kuruluşlar da var.Herneyse gelelim film sitesi sahiplerine.Benimde bir film sitem vardı.Gece gündüz demeden film ekliyordum.Birde baktım ki filmleri yüklediğimiz facebook video ve birkaç tanesi daha bütün filmleri silmiş.Neyse dedik alternatif çok nasıl olsa.Her filimin altına 3-4 alternatif vermeye başadım.İlk olarak pana film den bir uyarı aldım.Etraflıca araştırma yaptığımda maşAllah bütün sitelerden kurtlar vadisini kaldırmtmayı başarmışlar bende kaldırdım tabi.Bir filimin lafımı olur canım.600 film konusu açmışım ben.Sonraları haftada bir iki dmca'dan uyarı almaya başladım.Bu işinde tadı kalmadı sattım siteyi.

    Çok uzun yazmışım sonuca bağlayım artık.Lütfen bir kullanıcı çıkıpta torrent var gibi basit bir cümle kurmasın.Ben sizinle acı tecrübelerimi paylaştım.Web site sahiplerinin de yaşadığı sorunları dinlemek isterim.İnternet legalleşiyor bana göre dostlar.Siz ne düşünüyrosunuz bu konuda ? 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    hocam çok uzun ve enter'e basmadan yazmışsın okuyamadım kusura bakma. başlığa ve son cümlene göre konuşayım, internette illegal olayı var, olacak ve engellenemez. underground siteler çıkar gerekirse. 


    =)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2008
    Erkek

    x3uqm4 bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam çok uzun ve enter'e basmadan yazmışsın okuyamadım kusura bakma. başlığa ve son cümlene göre konuşayım, internette illegal olayı var, olacak ve engellenemez. underground siteler çıkar gerekirse. 


    -----------------------------

    Kısa bile yazmışım hocam.Zaten bu saatte yazdım ki sıkılan okusun :) İllegal hiçbir zaman bitmez ama büyük oranda azalabilir.tahribat bile kaç kez mahkemelik oldu ve kapandı... İnternet yüzünden mahkemelik olan insanların sayısı artıyor.Upload siteleri para puan ya da dengi şeyler vermez ise yüklemeler azalır.Upload siteleri şikayet edilen dosyaları anında kaldııyor.Devletler bilişim yasalarını yeniliyor ve sıkı denetimler alıyor.Daha bir çok şey var..Eskisi gibi değil git gide kötüleşiyor, benim demek istediğim bu hocam.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Güzel paylaşım eyv. Tezgahta cd satılır, perdeli odadan porno alınır falan korsan işi bir şekilde döner de, internette yalan oldu iyice. Torrent değilde indirdiğim ıvır zıvırın çoğunu blog'lardan bulup bu dosya paylaşım sitelerinden indiriyordum. Son bir haftadır aşağı yukarı ifolder.ru dışındaki bütün linkler hep uçmuş oluyor.


    while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    potansiyelin önüne geçmeye çalışıyorlar, ağacı yaşken eğiyorlar işte. SOPA değil HAYDAR. Torrent varken bir sik yapamazlar ama aradığımızı bulmak biraz daha zorlaşacak. Bu arada SOPA'yı ertelemişler, herhalde bizim taktiği yapacaklar filtreye eylem olunca ertelediler sonra medyadan soyutlayıp sessiz sedasız hayata soktular. SOPA yı da öyle yaparlar. İnternet legalleşmez, bir bok yapamazlar. Ama ciddi bir dijital monarşi mi desem ne desem bilemedim, yani modern çağın diktasında ilk adımlar bunlar, küçük özgürlüklerden başlayıp daha büyük özgürlüklere doğru kayıcaklar bir tarafımıza ...

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    198X'li senelerine ait şu anki scene gruplarının nfo'larını okuduğum vakit adamların paylaştığı sunumlardan başı FBI ile dahi belaya girmiş içeri alınanların olduğunu öğrenivermiştim. Yani o zamanlar bile adamlar ne zorluklar altında sunumlarını yapıyorlardı. Hatta nfo'larda elemanlar telefon numaralarını bile eklemişlerdi o denli bi' şevk vardı bu işte.

    Yani demek istediğim warez denilen şey varolduğundan beridir ki hep zorluklar olmuştur. Geçtiğimiz dönem bu zorlukların rölanti devresiydi orası ayrı mesele. Devir rölantiden çıktı yüksek devre geçti e motor da kendini o devre göre ayarlayacaktır. Yaşım itibari ile yetişememiş olabilirim ama warezin zırzır zamanında ve hâlen warez içerik üreticilerinin bir üyesi olarak da söylüyorum ki warezi durduramazlar.

    Kim alınıyorsa alınsın ama warezin bu duruma düşmesinin nedeni bazılarının böyle hotfile gibi sitelerden para kaldırmak amacıyla warezin b*kunun çıkarmasıdır. Amatörler çoğalınca pardon amatörlük bile denemez buna vesselam warezi de sakat bıraktılar, bu siteleri de kendilerini de... Ama warez para kazanmak amacıyla değil karşılıksız yapılır, bu görüş benimsenildiği zaman warez tekrar eski sağlığına kavuşur.

    Şu an Torrent'in diri kalmasının nedeni karşılıksız yapılmasıdır diye düşünüyorum. Ama görüyorum ki VIP adı altında kısmi olarak o işin de b*ku çıkarılmış durumda yani onun da sonu yakındır.


    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2008
    Erkek

    Warezle bu kadar uğraşanlar gün gelir torrent'e de el atar.Limwire de torrent gibi birşyedi.Sonu kötü oldu.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    işin aslı warezden para kazanılmasından kaynaklanıyor. rip grup çıkartıyor filmi sonra bir bakıyoruz başka yerde var. adam buradan parayı götürüyor. bence sorun bu.


    boş
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2009
    Erkek

    yahu internetten kimene, isteyen dolandırıcılık yapar isteyen dolandılır isteyen korsan indirir isteyen indirmez kimene yahu 

    çok merak ediyorum internetide alırlarsa yarın bir gün insanlar nasıl örgütlenicek oligarşiye karşı ? 

     

    ileri görüşlü olun biraz


    "
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2009
    Erkek

    kitap indirmiş film indirmiş izlemiş, 

     

    yahu bir insan bir kitap okuyorsa ne mutlu o yazara bırak para kazanmasın. Bu işten para kazanmak isteyen yazarda yazar olmasın zaten, yok çok üzülüyosa devlet bu işe fon ayırır yazarlara para akıtır lol.


    "
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mith
    mith's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Eylül/2005
    Erkek

    abd neden bu kadar telif hakları adı altında interneti denetlemeye ve bazı şeyleri kısıtlamaya uğraşıyor amk..

    ben bunun önce Türkiye de olmasını beklerdim ama ecnebiler bizden önce davrandı..

    Hayır zaten tonla para kazanıyorsun filmden, diziden vs.. niye bu kadar biyerine batıyor bu kapitalistlerin anlamıyorum 

    dünyayı düzelttiniz insanlık huzur ve mutluluk içinde yaşıyoda bitek internet kaldı sanki be

     


    Prozac Fan
Toplam Hit: 2210 Toplam Mesaj: 20