Lenovo Kullanıcıları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertacgs
    sertacgs's avatar
    Erkek

arkadaşlar lenovo z580 aldım yaklasık 2 aydır kullanıyorum memnunum bir konu haricinde.

Yüksek performanssız işlemlerde bile fan çalışıyor öyle çok ses çıkarmasa da belli bir süre sonra sıkıyor artık. Yani bir wordde çalışma yaparken bile fan mı çalışır arkadaş 8 gb ram i5 işlemcili cihazda. 

Herhalde fan modları falan varmış ben bulamadım bunları bir şeyler mi yükleyeceğiz bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Biosdan ayarı yapılıyor onun yaz google cıkar

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

aynı model var bendede üstte kamera gibi bi iconun sağında hilal yıldız gibi bi şekil var. driverları tam kurduysan onlara basınca seçenekler çıkar ordan sessize al.

bende de var aynı olay. ama ben full etkili ısı sarfiyatında çalıştırıyorum ondan çalışıyo benim fan belki seninkide o moddadır.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertacgs
    sertacgs's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

aynı model var bendede üstte kamera gibi bi iconun sağında hilal yıldız gibi bi şekil var. driverları tam kurduysan onlara basınca seçenekler çıkar ordan sessize al.

bende de var aynı olay. ama ben full etkili ısı sarfiyatında çalıştırıyorum ondan çalışıyo benim fan belki seninkide o moddadır.

hocam fn ile birlikte o hilal tuşuna basınca uyku moduna alıyor kapanıyor makina.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    sertacgs bunu yazdı
    FOXXLY bunu yazdı

hocam fn ile birlikte o hilal tuşuna basınca uyku moduna alıyor kapanıyor makina.

fn ye niye basıyon hocma. direk bas o tuşa hiç bi kombinasyona girme

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hacım bende z580 ile z500 arasında kalmıştım arkadaşa aldık z580 çok güzel cihaz uzun süreler kullanırsın umarım

lenovo energy management programında fan temizleme moduna girmiş / giriyor olabilir mi ?

soğutucu ile kullanıyorsun dimi ? asla kumaş yorgan gibi düz olmayan zeminlerin üstüne koyma makineyi ağzına sıcarsın fan da gider işlemci ekran kartıda sıcaklıktan gider.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertacgs
    sertacgs's avatar
    Erkek

@foxly hocam fn ye basmadan o tuş devreye girmiyor ki direk yardım ve destek merkezi açılıyor. 

@panxer hocam sağol bu ses olayını çözersem sorunsuz cihaz.

arkadaşlar acaba benim energy menagement programı eski mi diye sildim başka yükledim yine yok bu fan modları. İlk kurduğum energy menagement modunda en azından fan vantilatörü vardı basınca fanı çalıştırıyordu.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    sertacgs bunu yazdı

@foxly hocam fn ye basmadan o tuş devreye girmiyor ki direk yardım ve destek merkezi açılıyor. 

arkadaşlar acaba benim energy menagement programı eski mi diye sildim başka yükledim yine yok bu fan modları. İlk kurduğum energy menagement modunda en azından fan vantilatörü vardı basınca fanı çalıştırıyordu.

bu yüklü degilmi sende 

http://prntscr.com/297rdy

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertacgs
    sertacgs's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    sertacgs bunu yazdı

bu yüklü degilmi sende 

http://prntscr.com/297rdy

bunun başka bir sürümü herhalde hocam ama işte o fan modları sende de yok sanki ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

ev arkadasımda da bendede z500 ve 4cell var, aynı güç ayarında onun batarya daha uzun süre gidiyor

onda win8-bende win7

işletim sisteminden midir? 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

merhaba

galiba sizde windows 8 yüklü. dört programlı driver windows 7 de çalışıyor. ay yıldız işaretine de fn ye basmaya gerek yok direk dokununca modları seçebiliyorsun tabi  bu win7 için geçerli. 

benim işletim sistemim: win7

fan modları: standart - süper sessiz - etkili ısı sarfiyatı - toz giderme

modlar işe yarıyor. bende genelde standartta duruyor dediğiniz gibi word de bile çalışırken fan gürültü yapabiliyor ama süper sessize alınca tık yok

as

HorbaDor tarafından 07/Ara/13 00:24 tarihinde düzenlenmiştir

Ha Ha!
Toplam Hit: 4120 Toplam Mesaj: 25