folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Lens Kullanan Varmı ?



Lens Kullanan Varmı ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2012
    Erkek

    Hacılar goz doktoruna gidicem 6 aylık kontrole gozluk yerine lense geciyim artık diyorum kulkanan zarar goren varmı cesitleri nedir ne degildir

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mayıs/2012
    Erkek

    Ucuz lenslerde uyuduğun takdirde gözüne yapışma olabiliyor. Lens kaliteli de olsa uyanınca gözlerin ağrıyor. 

    Lensler gözün bir tabakasını etkilediği için çok kullananlarda lazer ameliyatına engel olduğuna dair bazı bilgiler duydum. Bunu bir araştır.

    Benim gözüm astigmat, lensler gözlük netliğinde göstermiyor. Tabi doktorun beyinsizliği de olabilir bilmiyorum. Bazı lensler kayıyor bazıları kaymıyor, havuzda banyoda vs sıkıntı yaşatmıyor. 

    Lens oldu da yırtılırsa göze takılamıyor, takılsa da felaket bir acı veriyor. 

    Her akşam yatmadan YENİ suya koyman gerekiyor. Bazı insanlar aynı suyu kullanıyor fakat bir süre sonra lensler gözünü felaket şekilde acıtmaya başlıyor. 

    Sonuç olarak, hocam bu lensi gözüne takacaksın. Göz insanın en önemli organlarından birisi. Lensine bakarsan gözüne bakmış olursun. Ama bakmazsan kendine yazık edersin. Başka sorun varsa özel yolla.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxcxx
    xxcxx's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2012
    Erkek

    3 yıldır lens kullanıyorum, gayet rahat, dışarıda lens takıyorum evde gözlük takıyorum, hiç bi sorun olmadı şimdiye kadar.Temizliğine dikkat edersen sıkıntı olmaz. Tavsiye ederim hocam.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    m3m0
    m3m0's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2009
    Erkek

    hocam 6 yıl oldu kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. hatta bazen lensi çıkarmadan uyuduğum bile oldu. ama temizliğine dikkat etmen gerek. gözlüğe göre kullanımı çok daha rahat bana göre

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Kasım/2010
    Erkek

    1,5 yıl oldu lense geçeli ve resmen hayatım değişti diyebilirim, şu gözlüklü ön yargısından kurtuldum bir kere. Dışarıda lens evde gözlük şeklinde kullanıyorum, böyle çok sağlıklı ve bu şekilde kullandığım için göz numaralarımda ciddi şekilde iyileşme oldu.

    Kesinlikle pişman olmazsın bence kullan, ve tavsiyem sakın ucuzunu alma. Göz bu şakaya gelmez, ilk lens aldığımdan beri tek markadan gidiyorum Acuvue Oasys en kalitelisi üstüne tanımam.

    2 günde bir solüsyon değişirsin, sabah takar akşam eve gelince çıkarırsın olur biter mis gibi. :)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Nisan/2013
    Erkek

    hocam lensi alırken göz çapı yanılmıyorsam bc değeri. Bunu ölçtürmen gerekiyor. Ve de hocam internetten almanı tavsiye ediyorum. Ürün ne kadar el değiştirirse fiyatı da o kadar artıyor çünkü. bi kutuyu 40 liraya alacağına 70 belkide 70 veriyolar :/

    Buraya bi bak hocam belki işine yarar: http://forum.donanimhaber.com/m_11902263/tm.htm

    Bir de önermek istediğim bir solüsyon: http://www.farmasaglik.com/urun/solo-care-aqua-lens-solusyonu-360-ml-1-alana-1-bedavapr-410.aspx

    banneduser tarafından 19/Mar/14 19:46 tarihinde düzenlenmiştir

    ride or die..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2012
    Erkek

    Hocalar bu lensler goze yapışıyomuş o ne muhabbet? Birde sonradan çizdirmeye engel oluyor mu?

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Benim bir bilgim yok sadece şunu söylemek isterim lens kullanmasanda kullaniyorum der ehliyete kayit yaptirirsan polis gözlüğün yok diye ceza yazamıyormuş

     


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metalkolik
    metalkolik's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    6 yıl lens kullanmış biri olarak söylüyorum. Gözde 1 hafta kalan lenslerden kullandım. ama hergün akşam çıkarıp sabah taktım. gözde uzun süre kalınca acı ve kızarıklık yapıyor.

     

    2 kere mirop kaptı gözüm dikkat etmedim bnim hatamdı. gözlüğe göre biraz masraflıdır. ama rahattır yani üşenmezsen. he şimdi nemi yapıyorum geçen sene ameliyat oldum çizdirdim gözleri canavar gibiyim şuanda lens yok gözlük yok hayat bana güzel


    metal, bir müzik türü değildir bir yaşam tarzıdır, bırak seni yönlendirsin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek

    Ben Purevision Toric(Astigmat için) aylık lenslerini kullanıyorum ~1 senedir, 1 taneyi takıyom, gözlerimi bi şekilde kirletmedikçe 1 ay(ekşide bi konu vardı 1 aylık lensi 2-3 ay takmakla ilgili ondan sonra merak edip bi lensi 2 ay da taktım bana mısın demedi :D) hiç çıkarmadan hayatı yaşıyorum. Her gün tak çıkar çekilmez git aylık al rahat et.

    Gözlükle kıyaslanamaz bile, yok gözlük tozlandı da çizildi de vay efendim burnunun üstünde iz bıraktı da... yıllarca gözlükle süründüğümü anladım.

    İlk takmalar çıkarmalar çok sancılı, reflekslerinle cebelleşiyosun bi yerde, gözüne dışardan temas var gözler direk kapanıyo, sen de doğru teknikle takmayı bilmediğinden iş iyice zorlaşıyo bi bakmışsın lensi lavabodan topluyosun :)

    Kaymadır vs.dir olayı yaşamamak için git sana reçetede ne yazıosa ondan al. Gözünün büyüklüğüne(numarasının değil bildiğin gözün kendisinin) göre 8.5-8.7-8.9 gibi bi değer olacak o reçetede, sen başkasını alırsan canını sıkar ki gözlükçler abi hepsi aynı bokun yeşilidir diyip ittirmeye çalışıyolar ellerinde olmayınca başka lensleri eyvallah etme.

    Eğer astigmatın varsa 2-3 hafta kargo bekleyebilirsin siparişle getiriyolar çok fazla olasılık var sonuçta stoklarda hepsi bulunmuyo genelde sık rastlanan numaraları stoklarından çat diye verebiliyolar, bekle kargonu sonra paşalar gibi takıl.


    Metallica Rules
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2012
    Erkek

    hocalar lensi aylık lens olarak aldık ta gözlükçü tak çıkar dedi bu lensi çıkarınca o yıkama kutusunda mı bekletiyoruz jelin içinde yoksa dışarda mı

Toplam Hit: 2745 Toplam Mesaj: 28