folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Lens Kullananlar Bir Bakar Mısınız Lütfen

Lens Kullananlar Bir Bakar Mısınız Lütfen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo
    Kreyzi bunu yazdı
    Castaway bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

hocam aktif olarak hem lens hem gözlük kullanıyorum. 5.50 ve 4.75 miyop benim gözler. birde üstüne 0.75 astigmat var. 

neyse işte lens kullanırken böyle bir problem olmuyor bende. aylık lens bendekiler 3-5 günde bir çıkarıp gece suya koyuyorum sabah tekrar takıyorum.

eğer sende uzağı görmede sorun var ise ileri derece miyop vardır bence. 

sağlam bir doktora görün önceliğin bu olsun ve durumu iyice izah et. zaten astigmat genelde miyop ile beraber görülür.

tavsiyem adam gibi bir doktora görünmek.

ayrıca muayane olunca kafayı şu koca makinaya dayamadın mı ? ileride harfleri gösteriyor tek tek mercek değiştiriyor filan ? bu cihaz ile göz numaranı ölçmeden nasıl yazdı doktor :/

hocam ölçtü göz numaramı falan. ama bu lensin çapı büyük heralde biraz. yani bir önceki kullandığım lensten çok daha fazla lens çıkıntısı var şuanda gözümün çevresinde.

bir de şimdi elime lens kabını aldım.
    d -1.00
    cyl / axis -1.25 180
    diyor. benim sağ gözüm 1.50 yada 1.75 di. acaba numarayı mı düşük verdi bu doktor ?

astigmat'ı bilmiyorum ama miyop için olan lenslerde küsüratlar yok diye biliyorum. 0.25 ve .075 bulunmuyor sanırım.

en iyisi sağlam bi muayane olman. istanbulda isen dünya göz biçilmiş kaftan. bende 2-3 seneye ameliyat olmayı düşünüyorum epey araştırdım dünya göz'ün üstüne yok gibi.

hocam çok teşekkür ediyorum. yarın gidip bi muayne olayım tekrardan.

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Yeni konu açmayayım burdan sorayım.Bende de 2.50 miyop var gözü çizdirmeyi düşünüyorum çizdiren var mı?Önerir misiniz?

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

hergün çıkart tak zor olmuyormu ? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

@castaway 

Hocam bende de acuve var astigmatlı, bu lenslerin bi özelliği var, lensi eline alınca biraz dikkatli bak karşılıklı iki tane çizgi göreceksin, lensi gözüne yerleştirirken o çizgilerin yere paralel şekilde denk gelmelerine dikkat et. aslında o otomatik kendi düzeliyor ama mesela ben yanlış takınca bulanıklık baya artıyor farkettim. numaralarımız baya yakın senle. bir de ben 2 kutuyu ve bi çözeltiyi 150 ye aldım, ama konyada ve tanıdık bi yer. istanbulda her tülü pahalıdır.

@rajooon

Çizdirmek için numaranın sabitlenmesi gerekiyor ve yaş sınırı var. İnternetten ayrıntılı bilgiyi bulursun

@wine

Hocam hergün gözlüğü takıp çıkartmıyor musun, ben gözlüğü günde 2-3 kere beziyle temizliyordum çünkü görüntüde bulanıklaşmalar oluyordu veya çiziliyordu. lensi her döneminde değiştirmek yenilemek daha iyi. ve göze tam oturduğu için mercek özelliğini daha iyi yerine getiriyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    rajooonn bunu yazdı

Yeni konu açmayayım burdan sorayım.Bende de 2.50 miyop var gözü çizdirmeyi düşünüyorum çizdiren var mı?Önerir misiniz?

ortalama yaş sınırı 25 hocam. ama kesinlikle sağlam bir yerden tespit ettirmek gerekiyor. eğer göz büyümesi durmuş ise o zaman çizdirmek gerekiyor.

17 yaşımdan beri her sene doktorlar söylüyor 25-26 yaşına geldiğinde çizeriz diye. şuan 22 yaşındayım ama fark ediyorum numaralarım senede 0.25 ilerliyor artık büyük artış olmuyor.

eğer yaptıracaksan hastaneyi iyi belirlemen lazım hocam. göz sonuçta şakası olmuyor.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı

ilk 3 deneme zor oluyor hocam. hele ilk taktığımda resmen kan ter içinde kalmıştım. göze direk temas olduğu için refleks olarak insan kırpıyor gözünü o zorluyor insanı. zaten çıkarması en basit iş. 

2-3 denemeden sonra şimdi 10saniyede takıyorum lensleri. 

ayrıca aylık lensler filan var. normal kullanımı 1 ay gözde kalması ama kimse tavsiye etmiyor tabi bunu. 4-5 gün takıyorum 1 gece çıkarıp suyuna bırakıyorum sabah yine takıyorum. sürekli gözde kalınca göz kuruluğu yapıyor o zaman rahatsız oluyor insan.

onun için ya suni gözyaşı damlası kullanacan yada en temizi 3-4 günde bir çıkarıp suyuna bırakacan hem gözlerin dinlenecek hem lens temizlenecek.

not: yalnız tozlu ortamlarda lens tam bir zulum oluyor alacak işiler dikkat etsin. toz vb. lense yapıştı mı öyle kolay çıkmıyor. illa lensi çıkarıp yıkamak gerekiyor veya direk ayna karşısında yapışan ögeyi almak gerekiyor ve insanı zorluyor biraz.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı
    Wine bunu yazdı

ilk 3 deneme zor oluyor hocam. hele ilk taktığımda resmen kan ter içinde kalmıştım. göze direk temas olduğu için refleks olarak insan kırpıyor gözünü o zorluyor insanı. zaten çıkarması en basit iş. 

2-3 denemeden sonra şimdi 10saniyede takıyorum lensleri. 

ayrıca aylık lensler filan var. normal kullanımı 1 ay gözde kalması ama kimse tavsiye etmiyor tabi bunu. 4-5 gün takıyorum 1 gece çıkarıp suyuna bırakıyorum sabah yine takıyorum. sürekli gözde kalınca göz kuruluğu yapıyor o zaman rahatsız oluyor insan.

onun için ya suni gözyaşı damlası kullanacan yada en temizi 3-4 günde bir çıkarıp suyuna bırakacan hem gözlerin dinlenecek hem lens temizlenecek.

not: yalnız tozlu ortamlarda lens tam bir zulum oluyor alacak işiler dikkat etsin. toz vb. lense yapıştı mı öyle kolay çıkmıyor. illa lensi çıkarıp yıkamak gerekiyor veya direk ayna karşısında yapışan ögeyi almak gerekiyor ve insanı zorluyor biraz.

Benim gözüme kirpik flean kaçtığında onu bile çıkarmak zulum oluyordu :D o yüzden sordum 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Ben alıcaktım lens doktora gittim göz yapın .uygun değil sorun yaşayabilirsin dediydi.Var mıdır böyle ihtimal niye soruyorum çünkü doktor yanlış göz numaralı gözlükler verdiydi bana :D

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuz_ruhu_03
    tuz_ruhu_03's avatar
    Erkek
    sahin141 bunu yazdı

Hocam ben sana kendi tecrübemden bahsedim. gözlerim astigmat ve torik lens kullanıyorum daha önceden bioclean toric mi ne öyle bi marka lens kullanıyordum memnun değildim bulanık görmeler batma hisse vs. neyse sonra lenslerimi değiştirdim Acuvue Advance for Astigmatism  kullanmaya başladım bulanık görme batma hisse tüm sorunlarım ortadan kalktı gayet memnunum. Doktorumla görüştüm bu durumu lensler göz proteinine göre değişiklik gösteriyormus bana iyi olan lens sana kötü olabiliyor yani sana tavsiyem doktorundan yada lens aldığın kişiden lens numunesi iste birkaç çeşit dene hepsini ve her ne kadar 30 günlük lensler olsada hergün çıkart ve lensini temizleyip solisyona yatır ben gayet mumnunum bi sorunum yok sürekli bilgisayar başında çalışmama ragmen. acuve bittikten sonra  lensini deneyeceğim çok met ediyorlar

Purevision 2 HD toric hocam ben de pure vision kullanıyorum her 2sinide denedim. Çok rahat lensler fakat biraz kalınlar. Başta biraz rahatsız ediyor diğer lenslerden sonra bunu nasıl takacağım diye. Ama zamanla alışıyorsun. 1 ay çıkarmadan çok rahat kullanıyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

Arkadaşlar bu gün gittim göz doktoruna. Gözümün numarası 1.50 imiş. fakat lens lerde 1.50 numarası yokmuş. dolayısıyla 1.25 lik lens vermiş. ben de lensleri iade ettim. gözlük aldım. ilerleyen zamanlarda internetten bi paket lens 1.75 lik lens siparişi vermek istiyorum. gözlükçüler çok çakıyor. bildiğiniz online lens satın alabiliceğim yer var mı ? teşekkürler.

...
Toplam Hit: 4489 Toplam Mesaj: 25