Leptop Batarya Koruma Programı
-
Merhaba arkadaşlar. Acer Aspire V3-571G model leptopum var. Önceden lenova kullanıyordum onda bi program vardı Batarya koruma modunu açtığım zaman bataryayı %60 doldurup bırakıyordu. Yani tamamen doldurmuyordu ömrünün azalmaması için. Acer marka leptoplar için ise ePower ve Acer Power Management diye bi program varmış onu kurmaya çalıştım ama programı yüklüyorum açılmıyor sadece dosyalarını program filese atıp bırakıyor açmıyor. Sanırım uyumsuz bir modelinkini kurduğumdam dolayı.Kendi leptopuma uygun olanı bulamadım. Bataryayı korumak için yokmu kurabileceğim bir program?
-
o program bizim bi arkadaşın notebookta var belirli bir seviyeye kadar şarj olup
bataryanın senin istediğin duruma gelme vazifesini yapmıyor.samsung notebooklar da senin dediğin olay mevcut
-
yunusdogan bunu yazdı
o program bizim bi arkadaşın notebookta var belirli bir seviyeye kadar şarj olup
bataryanın senin istediğin duruma gelme vazifesini yapmıyor.samsung notebooklar da senin dediğin olay mevcut
lenovolarda da acerlerde de var. Ama işte benim leptopa uyumlu olacak programı bulamıyorum
-
battery care diye bişey kurdum. Ama bataryayı doldurma düzeyini ayarlamıyon amk :W
-
Çizik Banada lazım
-
Gannicus bunu yazdıÇizik Banada lazım
kimsenin bi sik bildiği yok hoca.Bilende konuyu açıp okumaya bile üşeniyor. Sayısız konu açtım çözüm çok az. Son yıllarda forum yalan oldu işte böyle...
-
Salla pil'i full şarj edip bataryayı çıkarıyorum yola çıkacağımda veya elektrik kesildiğinde takıyorum ayrıca piller lion olduğu tam boşalmadan doldurma veya full edip boşaldığında bişey olmuyor zaten bir pilin max bir ömür süresi var istesende ona değişiklik yapamazsın programla olacak şey değil direk donanım değişikliği ile giderilebilri
-
benim bataryam ölmüş ondan sonramı böyle bi program var diyonuz ayıp valla
Asus ( fişi çekince 1 dakikada kapanıyor )
-
genelde üreticiler hazırlıyorum bu tarz programları hocam.
acer - samsung - hp - sony - ibm vs.
zaten bir çoğunun BIOS'da bu ayarını görebiliyorsunuz "battery life extender" altında.
üçüncü parti yazılımlarına bakmalısınız. Oda varmıdır sağlıklı çalışan muamma.
-
BarisYigit bunu yazdı
zaten bir çoğunun BIOS'da bu ayarını görebiliyorsunuz "battery life extender" altında.
evet hocam baktım ama biostan bir ayarlama yok benim pc de. Battery Care diye bişey buldum onu kurdum öyle takılıyo kendine :) Lenovolardaki iyidi ama bataryayı %60dan fazla şarj etmiyordu istediğin kadar takılı bırak.
@
FienDisHMan Bende artık bataryayı takmıyorum hocam. Bazı yerlerde pili tam boşaltmayın diyolar bazı yerlerde tam boşaltın diyolar. Baktım olmıycak bende bataryayı tam olarak söktüm zulaladım. Şimdi sadece prize takılı kullanıyorum bataryasız :D
-
DrKeworks bunu yazdıBarisYigit bunu yazdı
evet hocam baktım ama biostan bir ayarlama yok benim pc de. Battery Care diye bişey buldum onu kurdum öyle takılıyo kendine :) Lenovolardaki iyidi ama bataryayı %60dan fazla şarj etmiyordu istediğin kadar takılı bırak.
@
FienDisHMan Bende artık bataryayı takmıyorum hocam. Bazı yerlerde pili tam boşaltmayın diyolar bazı yerlerde tam boşaltın diyolar. Baktım olmıycak bende bataryayı tam olarak söktüm zulaladım. Şimdi sadece prize takılı kullanıyorum bataryasız :D
bataryanın ömrünü uzatıcam derken laptopu zükmeyesin hocam :)