Leptop Batarya Koruma Programı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar. Acer Aspire V3-571G model leptopum var. Önceden lenova kullanıyordum onda bi program vardı Batarya koruma modunu açtığım zaman bataryayı %60 doldurup bırakıyordu. Yani tamamen doldurmuyordu ömrünün azalmaması için. Acer marka leptoplar için ise ePower ve Acer Power Management diye bi program varmış onu kurmaya çalıştım ama programı yüklüyorum açılmıyor sadece dosyalarını program filese atıp bırakıyor açmıyor. Sanırım uyumsuz bir modelinkini kurduğumdam dolayı.Kendi leptopuma uygun olanı bulamadım. Bataryayı korumak için yokmu kurabileceğim bir program?

Cigu bigule :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

o program bizim bi arkadaşın notebookta var belirli bir seviyeye kadar şarj olup
    bataryanın senin istediğin duruma gelme vazifesini yapmıyor.

samsung notebooklar da senin dediğin olay mevcut

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

o program bizim bi arkadaşın notebookta var belirli bir seviyeye kadar şarj olup
    bataryanın senin istediğin duruma gelme vazifesini yapmıyor.

samsung notebooklar da senin dediğin olay mevcut

lenovolarda da acerlerde de var. Ama işte benim leptopa uyumlu olacak programı bulamıyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

battery care diye bişey kurdum. Ama bataryayı doldurma düzeyini ayarlamıyon amk :W

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gannicus
    Gannicus's avatar
    Erkek
    Çizik Banada lazım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    Gannicus bunu yazdı
    Çizik Banada lazım

kimsenin bi sik bildiği yok hoca.Bilende konuyu açıp okumaya bile üşeniyor. Sayısız konu açtım çözüm çok az. Son yıllarda forum yalan oldu işte böyle...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FienDisHMan
    FienDisHMan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Salla pil'i full şarj edip bataryayı çıkarıyorum yola çıkacağımda veya elektrik kesildiğinde takıyorum ayrıca piller lion olduğu tam boşalmadan doldurma veya full edip boşaldığında bişey olmuyor zaten bir pilin max bir ömür süresi var istesende ona değişiklik yapamazsın programla olacak şey değil direk donanım değişikliği ile giderilebilri

DiKKaT KöPeK VaR..!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

benim bataryam ölmüş ondan sonramı böyle bi program var diyonuz ayıp valla

Asus ( fişi çekince 1 dakikada kapanıyor )

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

genelde üreticiler hazırlıyorum bu tarz programları hocam.

acer - samsung - hp - sony - ibm vs. 

zaten bir çoğunun BIOS'da bu ayarını görebiliyorsunuz "battery life extender" altında.

üçüncü parti yazılımlarına bakmalısınız. Oda varmıdır sağlıklı çalışan muamma.

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı

zaten bir çoğunun BIOS'da bu ayarını görebiliyorsunuz "battery life extender" altında.

evet hocam baktım ama biostan bir ayarlama yok benim pc de. Battery Care diye bişey buldum onu kurdum öyle takılıyo kendine :) Lenovolardaki iyidi ama bataryayı %60dan fazla şarj etmiyordu istediğin kadar takılı bırak. 

@FienDisHMan 

Bende artık bataryayı takmıyorum hocam. Bazı yerlerde pili tam boşaltmayın diyolar bazı yerlerde tam boşaltın diyolar. Baktım olmıycak bende bataryayı tam olarak söktüm zulaladım. Şimdi sadece prize takılı kullanıyorum bataryasız :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeonX
    LeonX's avatar
    Erkek
    DrKeworks bunu yazdı
    BarisYigit bunu yazdı

evet hocam baktım ama biostan bir ayarlama yok benim pc de. Battery Care diye bişey buldum onu kurdum öyle takılıyo kendine :) Lenovolardaki iyidi ama bataryayı %60dan fazla şarj etmiyordu istediğin kadar takılı bırak. 

@FienDisHMan 

Bende artık bataryayı takmıyorum hocam. Bazı yerlerde pili tam boşaltmayın diyolar bazı yerlerde tam boşaltın diyolar. Baktım olmıycak bende bataryayı tam olarak söktüm zulaladım. Şimdi sadece prize takılı kullanıyorum bataryasız :D

bataryanın ömrünü uzatıcam derken laptopu zükmeyesin hocam :)

Toplam Hit: 5343 Toplam Mesaj: 19