Limit Sorusu(Yardım)
-
(1-cos(2*x))/sin(3*x)
yani (1-cos2x)/sin3x
acil çözüm lazım sınav sabah 8de :D
-
x kaça gidiyo hacı, 0 sa cevap 0 , pi/2 ise -2 çıkar, öyle güdük soru mu sorulur :|
-
aynen x 0a gidiyor,matlabla çözdürdüm 0ı buldum ama bana çözüm lazım :D azıcık sulandı beynimiz unutmuşum xin nereye gittiğini yazmayı
-
hacı l'hopital uygulucan, 0/0 çünkü, şu çıkcak
lim x->0 [ 2*sin(2x) /3*cos(3x) ]
2/3 ü başa alabilirsin gerenk yok gerçi, üst taraf 0, alt taraf ise 1 (cos 0 = 1) olcak, sonuc 0/1 = 0.
-
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------hacı l'hopital uygulucan, 0/0 çünkü, şu çıkcak
lim x->0 [ 2*sin(2x) /3*cos(3x) ]
2/3 ü başa alabilirsin gerenk yok gerçi, üst taraf 0, alt taraf ise 1 (cos 0 = 1) olcak, sonuc 0/1 = 0.
-----------------------------l'hopital kullanmadan nasıl çözebiliriz bunu peki? =)
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------l'hopital kullanmadan nasıl çözebiliriz bunu peki? =)
-----------------------------çözemezsin hocam, zaten soru l'hopital sorusu, 0/0, ∞/∞ vb.
(altın ve üstün türevlerini ayrı ayrı alıyorsun, bölümün türevini değil, çok basit yani)
-
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------wasd bunu yazdı:
-----------------------------çözemezsin hocam, zaten soru l'hopital sorusu, 0/0, ∞/∞ vb.
(altın ve üstün türevlerini ayrı ayrı alıyorsun, bölümün türevini değil, çok basit yani)
-----------------------------yok olay o değil,hocalar türev almadan istiyo belirsizliklerin çözümlerini ondan sordum :)
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------yok olay o değil,hocalar türev almadan istiyo belirsizliklerin çözümlerini ondan sordum :)
-----------------------------valla bulursan bana da yolla hacım çözümü :D
-
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------wasd bunu yazdı:
-----------------------------valla bulursan bana da yolla hacım çözümü :D
-----------------------------yarın yumurtanın kapıya tıklamasıyla birlikte olaki bi çözüm üretebilirsem yazarım :D eyvallah sağolasın :) gelişine gircez yapcak bişey yok :D
-
1-cos2x/sin3x (cos2x = 1 - 2sin kare x)
= 2sin kare x / sin3x
= 2sin kare x / sin2x*cosx+sinx*cos2x
= 2sin kare x / 2*sinx*cosx*cosx + sinx * (1-2sinkarex)
= 2sin kare x / 2 sinx coskarex + sinx - 2 sinküp x
= 2sin kare x / 2sinx(coskarex - sinkarex + 1/2)
= sinx / (coskarex-sinkarex + 1/2)
lim x -> 0 ... = 0/(1-0+1/2) = 0/(3/2) = 0
tamamdir :D
-
SinusX bunu yazdı:
-----------------------------1-cos2x/sin3x (cos2x = 1 - 2sin kare x)
= 2sin kare x / sin3x
= 2sin kare x / sin2x*cosx+sinx*cos2x
= 2sin kare x / 2*sinx*cosx*cosx + sinx * (1-2sinkarex)
= 2sin kare x / 2 sinx coskarex + sinx - 2 sinküp x
= 2sin kare x / 2sinx(coskarex - sinkarex + 1/2)
= sinx / (coskarex-sinkarex + 1/2)
lim x -> 0 ... = 0/(1-0+1/2) = 0/(3/2) = 0
tamamdir :D
-----------------------------vay a.k. dedim ağzı açık bir şekilde doğruladım çözümü helal olsun :| harbi helal olsun nickinin hakkını vermişsin hocam :D