folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linux Beryl Windows Vista Aero Ya Karşı :)

Linux Beryl Windows Vista Aero Ya Karşı :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek
    Burada foruma yazacam, zipli bi html sini de orgfreede biryerlere atacam, beğenirseniz dökümanlara atarsınız. haftada 3 döküman çıkar benden.

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek

Ne tür bilgiler verecem?

Pardus üstüne yoğunlaşacağım, kurulumdan başlayayıp, donanımların tanıtılmasıyla devam edeceğim. Programlar hakkında genel yapılandırmaları anlatıcam, sonra emulatorlere geçicem wine, dosemu, virtualbox, ve diğerlerini anlatıcam, windowsta karşılık gelen yazılımların nasıl kullanılacağını anlatacam yada dökümanlar ingilizceyse türkçeye çevirecem, mesela apache server nasıl kurulur nasıl idare edilir gibi, sonra pardusu pardus yapan pisi ve çomarı inceliycez pisi paketi nasıl oluşturulur, kaynaktan kod nasıl derlenir bunlara bakıcaz, sonra dosya tiplerini ve dosya sistemini dizin yapısını inceleyeceğiz, sonra gündelik kullanımdan yavaş yavaş linuxun yapısına doğru inecem, bash komutlarını inceleyecez, sonra diğer sürümleri incelemeyi görücez. Oradan buradan karma şekilde gitmeyecem hiyerarşik olarak adım adım anlatacam.

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek
    orena bunu yazdı:
    -----------------------------

Ne tür bilgiler verecem?

Pardus üstüne yoğunlaşacağım, kurulumdan başlayayıp, donanımların tanıtılmasıyla devam edeceğim. Programlar hakkında genel yapılandırmaları anlatıcam, sonra emulatorlere geçicem wine, dosemu, virtualbox, ve diğerlerini anlatıcam, windowsta karşılık gelen yazılımların nasıl kullanılacağını anlatacam yada dökümanlar ingilizceyse türkçeye çevirecem, mesela apache server nasıl kurulur nasıl idare edilir gibi, sonra pardusu pardus yapan pisi ve çomarı inceliycez pisi paketi nasıl oluşturulur, kaynaktan kod nasıl derlenir bunlara bakıcaz, sonra dosya tiplerini ve dosya sistemini dizin yapısını inceleyeceğiz, sonra gündelik kullanımdan yavaş yavaş linuxun yapısına doğru inecem, bash komutlarını inceleyecez, sonra diğer sürümleri incelemeyi görücez. Oradan buradan karma şekilde gitmeyecem hiyerarşik olarak adım adım anlatacam.

Hocam düşüncelerin çok güzel ama hepsi anlatılmış ve yapılmış şeyler zaten. Yapılmamış bir şeyleri yaparsa nveya tercüme edersen kat kat faydalı bir iş yapmış olursun. Umarım güzel bir şeyler geçekleştirirsin. Başarılar sana;)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek

Hepsi yapılmışsa hepsini 1 konu başlığı altında toplayıp ilgili linkleri verin :P Wikiyi ref gösterme wiki bi b.ka benzemiyor, wikiden giden çok kullanıcı yarı yolda kalmıştır.netteki  tüm dökümanları okumuş gözleri zamanında kan çanağı olmuş linux kaşarı bir kullanıcı olarak yeni gelenlerin zorluk çekmemesini istemiştim, linuxçularda bi eziyet çektirme zevki var yeni kullanıcı için işleri kolaylaştıralım :P diyince hööt yapıyorlar. Heveste etmiştim içimde patlattın ◘8/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hacim sen kendi orjinal dokumanini yazabilirsin,bahsettigin konularin cozumu olabilir daha once anlatilmis olabilir ama sen yinede yazabilirsin.Bence yaz :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    hoca o değilde videoda Kİ müzik elinde olan varmı ya yoksa download edip conventer da mp3 çevircem

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı:
    hoca o değilde videoda Kİ müzik elinde olan varmı ya yoksa download edip conventer da mp3 çevircem

evet bende dün dicektim  ALLAH a şükür baglantım o kadar iyiki yazımı editlemek çok zor oldu diyemedim elinde olan varsa verse iyi olur yoksada sunyy sen mp3 cevir upload et bizde faydalanalım :)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaRaMaZ
    YaRaMaZ's avatar
    Erkek

parçanin adi  Ini Kamoze - Here Comes The Hotstepper 

the one and only yaramaz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    saol kardes  ALLAH razı olsun (F) =)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    İnsanların linuxa ilgilerinin artması ne güzel...Bu işi adam akıllı ögrenmek isteyen insanların windows kadar linuxada en azından göz atması bence şarttır....Neyse ben beryl gereksiz bulurum işin ucunda amac ne??? ama süperdir yazılan kod harcanan emek....son olarak orena dostum yaptıgın şey gercekten iyi birşey saygı duydum....istersen pm at yardım edicegim birşey olursa çekinme

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 8996 Toplam Mesaj: 33