Linux Geliştirme (Programlama Konusu)
-
Arkadaşlar ; hem linux geliştirme için kullanabileceğim hem de windows üzerinde işime yarayacak , en çok kullanılan ve kaynağı bol olan , zevkle öğrenip üzerinde kendimi geliştirebileceğim diller hangisidir? @Yeah ; " C , Pyhton ve Perl dillerini öğrenirsen Linux geliştirebilirsin " dedi.
Linux geliştirme ile ilgili , linux geliştirmek için öğrenmem gerekenlerle ilgili linkler ve bunları öğrendiğimde linux işletim sistemleryle neler yapabileceğim ile ilgili örneklerle bilgiler verirseniz sevinirim.
-
Python hem windows hemde Linux ta kullana bilirsin yakın zamanda c++ geçeceği bile söyleniyor.
en güzel ve güncel kaynak ise www.istihza.com
-
Java derim bırak windowsu linuxu macOs mobile aletler uydular buzdolapları her yerde çalışır yok ama kasamam dersen Python yok ille kasıcam dersen cpp
Linux geliştirmeye gelince....Bodybuilding degilki abi bu.....sen tam neyle ilgilendigini söyle ona göre anlatalım...
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Linux geliştirmeye gelince....Bodybuilding degilki abi bu.....sen tam neyle ilgilendigini söyle ona göre anlatalım...
-----------------------------Linux işletim sistemleri üzerinde yazılım geliştirebilmek , açık kaynağa katkıda bulunmak.. aynı zamanda öğrendiğim bu dil windows üzerinde de işime yararsa güzel olur. pyhton mu diyorsunuz simdi?
-
phyton hocam phyton
-
chelishky bunu yazdı:
-----------------------------
phyton hocam phyton
-----------------------------phyton öğren mi diyorsun yoksa yanlıslıkla pyhton yazdıgım için mi sinirlendin :)
-
abicim tamam anladımda mesela mp3 playerda yazmak programladır apacher server yazmakta özellikle ilgilendigin bir konu varmı babında sormuştum....
Java en temizidir ....zordur ama yazdıgın program hem Windowsta hemde Linuxta sorunsuz çalışır millet Python demiş ama python ile yazdıgın bazı programlara eklicegin kütüphaneler Windowsta olmadıgı için basit programların ebatları ciddi anlamda büyüyebilir.Birde Pythonla yazdıgın bir kod her zaman birebir öbür işletim sisteminde de çalışmayabiliyor.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------usta java cok kasar suan için.. python u cok övüyorlar gerçekten..
bir de şu yolu izle diyenler var .. c > c++ > java
pyhton ile açık kaynak tamam iyidir diyolar ama ticari olarak para kazanmak istiyorsan c > c++ > java yolunu izle diyenler de var..
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------usta java cok kasar suan için.. python u cok övüyorlar gerçekten..
bir de şu yolu izle diyenler var .. c > c++ > java
pyhton ile açık kaynak tamam iyidir diyolar ama ticari olarak para kazanmak istiyorsan c > c++ > java yolunu izle diyenler de var..
-----------------------------Python iyidir hoştur ticari olarakda google bir çok sdksını python uyumlu çıkartıyor CromeOs ile ve Andorid ile iyicene bir zemin olabilir bilemem...
C,cpp Java yapıcagına Java yap direk gerekirse Cpp ögrenirsin çok mühendislik uygulamalarına girmiceksen bence C/Cpp gerek yok Java fazlasıyla yeter...
Kasar işine gelincede No pain No gain derim
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Python iyidir hoştur ticari olarakda google bir çok sdksını python uyumlu çıkartıyor CromeOs ile ve Andorid ile iyicene bir zemin olabilir bilemem...
C,cpp Java yapıcagına Java yap direk gerekirse Cpp ögrenirsin çok mühendislik uygulamalarına girmiceksen bence C/Cpp gerek yok Java fazlasıyla yeter...
Kasar işine gelincede No pain No gain derim
-----------------------------eyv. konuya katkılarından dolayı cok teşekkür ederim.. google bir cok sdksını python uyumlu cıkarıyor demişsin. biraz daha araştırayım da ona göre bir karar vericem.. tabi diğer kisilerin görüslerini de bekliyorum
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------abicim tamam anladımda mesela mp3 playerda yazmak programladır apacher server yazmakta özellikle ilgilendigin bir konu varmı babında sormuştum....
Java en temizidir ....zordur ama yazdıgın program hem Windowsta hemde Linuxta sorunsuz çalışır millet Python demiş ama python ile yazdıgın bazı programlara eklicegin kütüphaneler Windowsta olmadıgı için basit programların ebatları ciddi anlamda büyüyebilir.Birde Pythonla yazdıgın bir kod her zaman birebir öbür işletim sisteminde de çalışmayabiliyor.
-----------------------------1.doğru. fakat ilerleyen yıllarda pythonun önemi arttıkça işletim sistemleri yanlarında python kütüphaneleriyle gelecektir(örn:ubuntu). bu sayede boyutu büyütmeye gerek kalmaz
2. yanlış. birtek türkçe karakter problemi yaşarsın onuda unicode fonksiyonu kullanarak düzeltebilirsin.
bide python nokiaların işletim sistemi olan sybiandada çalışıyor
python +1