Linux Kernel Build

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erc
    erc's avatar
    Erkek

merhaba muritler yaklaşık bir 3 yıldır falan linux amatör olarak kullanıyorum çoğu linux sürümünü denemişimdir,hep bir şeyler eksik geliyor ama sorun bu değil artık ufak ufak kernel build etmeye veya kernel hazırlamaya başlamak istiyorum,biraz araştırma yaptım ama bana bir yol gösteren olursa daha hızlı ilerlerim https://www.kernel.org/ şurdan bir kernel çekip tar.gz'yi herhangi bir linux'ta açmam mı gerekiyor yoksa ayrı bir ide gibi bir şeyle mi geliştirmem gerekiyor ? Yada bu kernel'i alıp terminalde açıp direk bash kod yazar gibi mi editleyeceğim ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    netWire
    netWire's avatar
    Erkek

Hocam sen şunu izle ilaç gibi gelecektir :) Çekirdeği derleyebilmek için çalışır durumda bir Linux sistem olması gerekiyor sanırsam. Yani kaynak kod başka bir işletim sistemi tarafında derlenmiyor diye biliyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=bSS7oJ7n6f0

Fatal error: Call to undefined function mutlu_ol() in hayat.php
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erc
    erc's avatar
    Erkek
    netWire bunu yazdı

Hocam sen şunu izle ilaç gibi gelecektir :) Çekirdeği derleyebilmek için çalışır durumda bir Linux sistem olması gerekiyor sanırsam. Yani kaynak kod başka bir işletim sistemi tarafında derlenmiyor diye biliyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=bSS7oJ7n6f0

tamamdır hocam şimdi birazdan arch linux'a geçip bu video da ki adımları tek tek uygularım ama burada mesela sadece kernel'i halı hazırda çalışan bir kernel'e giydirdi gibi geldi bana ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    netWire
    netWire's avatar
    Erkek

Sonuna doğru deb olarak da paket hazırlıyor hocam. Aşağıdaki videoda Arch üzerinde derleyip sisteme yüklüyor ama galiba bunda pacman için paket hazırlamayı göstermiyor. Arch üzerinde çok fazla takılmadığım için onun hakkında pek birşey söyleyemeyeceğim :)

http://www.youtube.com/watch?v=nsTc45wRaIM

Fatal error: Call to undefined function mutlu_ol() in hayat.php
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erc
    erc's avatar
    Erkek

yok hocam bende pacman üzerinden yapmıycam xfce deniyim diyorum arch'ta

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

http://www.linuxfromscratch.org/index.html

Suraya bir bak istersen...

Another day another death another sorrow another breath...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

viidyodaki tarif süper

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

freenode 

#archlinux-tr ;)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

Linux From Scracth iyidir. O dökümanı adım adım uygularsan (zaman alacaktır) sıfırdan bir linux dağıtımı oluşturabilirsin. Fakat öncelikle teorik boyutunuda biraz araştırman lazım yani kernel dosya sistemi boot vs. bilmen gerekiyor. Youtubeda lfs nin 7.4 versiyonu için 30 video çeken biri var ararsan görürsün.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

freenode 

#archlinux-tr ;)

şu freenode da baya güzel kanallar var. bi ara jdownloader için epey kullanmıştım. muhatab bulabiliyorsun hemen, fazla beklemeden.

RitmFarbRacourci tarafından 04/Haz/14 11:18 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    alexelebek bunu yazdı

adim adim yapacagin her seyde yol gosteriyor.
    Ben hâlâ cesaret edemedim. :)

vatandaşa kafam girsin!..
Toplam Hit: 2452 Toplam Mesaj: 13