Linux Kernel Optimize
-
hatta bununla ilgili bi anımı anlatayım, windows la slaxı çifleştirmeye çalışmıştım. hemde çalıştıralabilir usb diskte, taban windowstu ancak linux dosyalarıda çok rahat çalısıyordu dur bakayım bulursam uplarm
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------
İstedim yeri kazanım kendime özel işletim yazcam ag
-----------------------------aynen
-----------------------------abi çok kasar o.Adamlar bu işi organizasyonlu yapıyordu
csdos Gerçek Türk İşletim Sistemi
fakat bitti.Maalesef bitti.Hea linuxu falan editlersiniz onabirşey demem.Belki minix gibi birşeyde yapabilirsiniz.Fakat şimdiki gibi bi işletim sistemini sıfırdan yazmak hele hele tek başınıza bir kaç sene alabilir.
Yanılmıyorsam bu işin öncesi var.Dosya sistemi şu bu o taraflarda sürekli satır satır kod yacaksınız öyle pat pat olmuyor :-/
ama bende yapıcam ufak bir terminal :) o fazla zor olmasa gerek.Belki tarcanımsı birşeyle birleştirirm
gmailoku dediğinde gmaile gider 3 yeni mesja var falan der belki o tarz birşey düşünüyorum.
kendi veritabanımı yazmka istiyorum ...googleware tarzı :-/
inş herkes istediği şeylere ulaşır.Ama genelde başluyorum kolaymış gibi geliyor ama işin içine girdikçe işler değişiyor...zorlaşıyor, derineliyor.
bu işlerde her zaman kaçtığım c şart mesela !!! artık yolun sonuna gelmiştim mecburen öğrenecektim ki bilgisayar mühendisliği 1. sınıfa geçtim zike zike öğrencem artık :D zevk için değil
-----------------------------sen seneler sürer diyorsun ama bill amca nasıl yapmış windowsu ? :D
-
yaptım olm ya tamamdır :D
bence herkes linux kullanmaya başlasın şimdiden.
-
Allura bunu yazdı:
hatta bununla ilgili bi anımı anlatayım, windows la slaxı çifleştirmeye çalışmıştım. hemde çalıştıralabilir usb diskte, taban windowstu ancak linux dosyalarıda çok rahat çalısıyordu dur bakayım bulursam uplarm
-----------------------------hoca bu tarz ufak projeler yapan adamları çok seviyor bir gün zengin olursam
procemvar.com
diye bir site açıcam bilgisayar konusunda böyle projeleri olanlara para ödeyerek ya projelerini alıcam yada konularında iyilerse 3-5 kişilik bir ekip kurdurup geliştirmesi için destek olucam.
Mesela bu tarz birşey olabilir, benim bilgi motoru diye projem var öyle, tarcan , csdos vardı o tarz.
Bu tarz işler ilgimi çekiyor cidden.
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------sen seneler sürer diyorsun ama bill amca nasıl yapmış windowsu ? :D
-----------------------------abi :D imkansız demiyorum.
windows, linux, google yada herhangi bir dev birşey yapmışsa demek ki yapılabiliyor.O halde bizde yaparız.O kadar büyüki o kadar sağlam, o kadar iyi olmaya bilir fakat yapabiliriz.
Ama söyliyim öyle 1 senede tek başına bitireceğini sanmam.Tabi ne istediğine bağlı.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------abi :D imkansız demiyorum.
windows, linux, google yada herhangi bir dev birşey yapmışsa demek ki yapılabiliyor.O halde bizde yaparız.O kadar büyüki o kadar sağlam, o kadar iyi olmaya bilir fakat yapabiliriz.
Ama söyliyim öyle 1 senede tek başına bitireceğini sanmam.Tabi ne istediğine bağlı.
-----------------------------sabreet 2-3 seneye beraber kodlarız :))
-
Benim düşüncem temel üzerine bana özel işletim temen linux olcak
-
Allura bunu yazdı:
hacım yayınlarmısın incelerim -
benim ilerde yapmak istediğim şey online işletim sistemi,aslında ama bunu yapabilecek programlama bilgisine şuanda sahip değilim.
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------sabreet 2-3 seneye beraber kodlarız :))
-----------------------------yaparız hoca :D da ben önce şu alttaki olayı çözersem daha rahat olar