Linux Kuracam Yardım
-
Mrblar.
Linux kullanmaya karar verdim ama fazla bilgim yok. nereden indiricemi bilmiyorum varmı kullanan sağlam bir sürümünü bu meretin.
Son çıkan sürümlerinden olursa iyi olur.
-
öncelikle hangi dağıtımı kullanman gerektiğine karar ver (: ubuntu, BackTrack, pardus, openSuse gibi.
-
elimde ubuntu cd si var bende senin gibi dedim şunu bir kurayım bakayım nasılmış die sonra baktım herşey karışık dedim sonra uğraşırım :Dattım cd yi bir kenara ama bir gün kurup ipliğine kadar inceleyeceğim o sistemi .
-
walla hiçbi bilgim yok hangisini önerirsinizi hangisi daha kullanışlıdır?
-
ubuntu isterrim :) link varsa bi zahmet atabilrimisin hocam en son sürümü olursa güzel olur
-
32 bit kullandığını varsayarak :
http://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases//lucid/ubuntu-10.04.1-desktop-i386.iso
-
ubuntu acemiler icin iyi degil. kurulumdan sonra codecler masaustu simgeleri felan gibi her kullanici icin gerekli seyler yok. bunlari elle kuruyorsunuz.hadi codecler yasalardan dolayi yok diyelim, masaustundeki bilgisayarim, belgelerim vs. neden yok ? ubuntu kullanici dostu degil, linux mint kurun
-
Başlangıç olarak Pardusu seçmelisin. Tamamen Türkçe. KDE masaüstü sistemi var. Alışmak için iyi olur.
Ancak şu anda en iyi ve stabil çalışan sürüm Ubuntu.GNOME masaüstü sistemi var. Arkasında büyük bir şirket var. Aşağıdaki siteden her şeyi öğrenebilirsin.
Linux dosya siteminden tut masaüstü sitemine kadar farklı bir sistemdir. Başta çok ters gelir. Sabretmen ve alışman gerekir. Yoksa anında bıkar bi köşeye atarsın.
-
kullanımının zor olduğunu biliyorum aşırı bi güvenlik ihtiyacın yoksa bulaşma bence.
-
linux mint yada pardus ile başlaman iyi olur , ubuntu yu salla
formatlarken dikkat et win i silme
çok oyun oynamayan biri için en iyi işletim sistemi linux'lar dır x)
-
ubuntu mint diyenleri salla ingilizcen varsa opensuse kullan ha yoksa ubuntu ve mint iyidir zaten rada fazla bi farkyok ben daha düün ubuntudan minte döndüm kullanımı hemen hemen aynı