Linux Kurulum : Acil
-
Merhaba kuruluma hemen başlayacağım için yeni başlık açtım diğer konununun sonunda sormuştum ama cecap gelmedi daha (http://www.tahribat.com/Forum-Windows-7-Mac-Os-X-Linux-Mint-129757/)
Mint kurulumunu windowsun içinden exe dosyasıyla yapmak veya aynı cd.den boot ederek yüklemek arasında kolaylık dışında bi fark var mı?
Win içinden kurarsam stabilite azalır ve sağlıklı çalışmayabilir mi?
Acil?
-
ayni sey
-
hibernation disabled diyo winden açınca
bi de
disk performanca is slightly reduced
-
ne diyor bunu birde sen mint'i nasil exe olarak kuruyorsun wubi sadece ubuntuda yokmu ? program olarak yuklemek istemiyorsan usb'ye yukleyebilirsin unetbootin'le.
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
ne diyor bunu birde sen mint'i nasil exe olarak kuruyorsun wubi sadece ubuntuda yokmu ? program olarak yuklemek istemiyorsan usb'ye yukleyebilirsin unetbootin'le.
-----------------------------indirdiğim isoyu cdye takıp win açıkken cdyi açınca, normal program kurar gibi kuruyo minti ama boota ekliyo (:
-
madem kurulum ekraninda sikiliyorsun, cd'yi tak mint uzerinden baslat live cd seklinde sonrada install mint'ten kurulumu yap sagi solu kurcalarken
-
7-19 bunu yazdı:
madem kurulum ekraninda sikiliyorsun, cd'yi tak mint uzerinden baslat live cd seklinde sonrada install mint'ten kurulumu yap sagi solu kurcalarken
-----------------------------öyle yaptım az önce 100gblık yedeği sildim :D sikerim böyle kurulum ekranını kurban olam windowsa
laptopa kurdum ikisini önce win sonra mint
masaüstünde beceremedim aq partition seçmeyi
-
hocam öyle gözle görülür bir performans farkı yok kolaylık dışında farkı hdd yi bölmemen sora uğraştırıyor hdd bildiğin gibi windows dan linux klasörlerine giremiyorsun oyüzden ona fazla alan vermeden örnek 10 20 30 gb ayır linux a exe olarak kur wubi nedir mint i exe ile kuruyorsun aynı işlemi internetten download ederek kuruyor bence windows içine exe ile kurmak daha stabil sonradan biçimlendirmeyle uğraşma mint kurarken gene dosya sistemini kendine göre düzenliyor silince de kaldırıyor.
-
boot sektörünü siliyor ya :S
diski yarı yarıya bölüyorum ilk kısma win kuruyorum ikinciye mint kurulumu bitiyor restart boot yapması gereken yerde imleç yanıp sönüyor siyah ekranda başka da bişey yok.
win üzerinden kurarsam max 30gb verebiliyorum böyle 125 gb verdim
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------boot sektörünü siliyor ya :S
diski yarı yarıya bölüyorum ilk kısma win kuruyorum ikinciye mint kurulumu bitiyor restart boot yapması gereken yerde imleç yanıp sönüyor siyah ekranda başka da bişey yok.
win üzerinden kurarsam max 30gb verebiliyorum böyle 125 gb verdim
okadar alan verip napacaksın hoca , zaten linux üzerinden win veya ortak sürücülere erişebiliyorsun. 30gb senin her türlü programı kullanmana yeter de artar tabi senin kararın ama hdd ye direk linux kurmayı pek mantıklı bulmuyorum program gibi kurmak istediğin zaman rahat rahat silebilmek varken -
aynı sorun bendede vardı ben deimon toolsla hallettim oldu acıkcası 7-19 sayesinde yaptık