Linux Kurulumunda Donma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

Linux konusunda uzman müridlerin yardımına ihtiyacım var. Ubuntu kurmayı deniyorum, ubuntuyu yüklemeden deneyin, ubuntu kur vs. seçeneklerin olduğu ekrana geliyorum, bu iki seçenekten birini seçtiğimde bi çubuk dolmaya başlıyor ve belli yerde takılıp öylece kalıyor. denediğim sürüm ya 9.04 ya 9.06...

cd den kaynaklı olamaz diye düşünüyorum çünkü iso dan çektiğim cd yle olmayınca ubuntudan istemiştim bi cd, onunla deniyorum aynı hata... Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler :)

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

LasTMohicaN bunu yazdı:
    -----------------------------

Linux konusunda uzman müridlerin yardımına ihtiyacım var. Ubuntu kurmayı deniyorum, ubuntuyu yüklemeden deneyin, ubuntu kur vs. seçeneklerin olduğu ekrana geliyorum, bu iki seçenekten birini seçtiğimde bi çubuk dolmaya başlıyor ve belli yerde takılıp öylece kalıyor. denediğim sürüm ya 9.04 ya 9.06...

cd den kaynaklı olamaz diye düşünüyorum çünkü iso dan çektiğim cd yle olmayınca ubuntudan istemiştim bi cd, onunla deniyorum aynı hata... Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler :)

Hocam bende de oluyodu bazen.

Unetbootin diye bi program var. Onunla imajını flash diske yazıp ondan kurmayı dener misin?

Ben en son öyle çözmüştüm probelemimi.

Bu arada 10.04 çıktı niye hala 9.04 kurmayı deniyosun?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

LasTMohicaN bunu yazdı:

Hocam bende de oluyodu bazen.

Unetbootin diye bi program var. Onunla imajını flash diske yazıp ondan kurmayı dener misin?

Ben en son öyle çözmüştüm probelemimi.

Bu arada 10.04 çıktı niye hala 9.04 kurmayı deniyosun?

tamam hocam bi de öyle deniyim.

elimdeki cd 9.04, yenisini indirmeye üşendim. flashtan yüklerken 10.04 ü denerim :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

9.04 32 bit te iyide önerim sana direk 10.04 ü kurman sanki kat ve kat sistem geliştirilmiş gibi geldi bana hiç olmadığı kadar iyi çalıştı makinem.

amd 9950 Black versiyonu var işlemcin 64 bit diye sakın 64 bit kurma 32 çok daha stabil ve zengin şuan için. zaten 64 bitlik çok kasan bir hesaplamada yapmazsın sanırım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    son sürmünu indirip kaliteli bir cd ye düşük hizda yazdir. sorun cd de gibi gorunuyor veya cd okuyucunda sorun vardir. ubuntu isletim sisteminde herhangi bir hata yok yani. cd okuma hatasi var senin olayda, okumadigi icin kuruyomur veya direk calistirmiyor, son olarak tavsiyem linux mint kurman olacaktir

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jplusplus
    Jplusplus's avatar
    Erkek

Pekı Bılgısayar modelı ve ozelıkleını verebılırmısın ? bırseyler yapmaya calısalım..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

KarasuZanu bunu yazdı:

9.04 32 bit te iyide önerim sana direk 10.04 ü kurman sanki kat ve kat sistem geliştirilmiş gibi geldi bana hiç olmadığı kadar iyi çalıştı makinem.

amd 9950 Black versiyonu var işlemcin 64 bit diye sakın 64 bit kurma 32 çok daha stabil ve zengin şuan için. zaten 64 bitlik çok kasan bir hesaplamada yapmazsın sanırım.

tamam hocam indiriyorum şuan 10.04 ü

@balik_

hocam cd de problem olduğunu sanmıyorum. ubuntu'nun orjinal cd sini kullanıyorum.

@Jplusplus

Intel pentium 4  3.2 ghz işlemci

2gb ram var hocam...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

Ubuntu 10.04 ü denedim ve şu hatayı verdi: "Unable to find a medium containing a live file system"

sorun nedir?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    okuma hatasi, canli dosya sistemini bulamiyorum gibisinden seyler söylüyor sanirim. iso dosyasi yazdirmayi biliyormusun kardes ? bazilari direk yazdiriyorlar felan. iso dosyasini duzgun yazdirdiriğindan emin isen cd okuyucunu temizlemeyi dene, veya linux mint kur ubuntu ile aynidir onun gelismisi yani

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

direk yazdırsam böyle hata alırmıyım hiç hocam boot etmez başta :D cd okuyucuda da bi problem yok kafayı yicem bi de usb ile deniyim bakıyım...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    bir adet princo veya philips marka dvd al, internet tarayicini açip linux mintin son surumunü indirme programi kullanmadan direk tarayicidan indir, nero programini acip kalip/göruntu yazdirma seceneginden iso dosyasini gosterip 8x hizinda yazdir. yine olmazsa ben sana dvd hazirlayip kargo ile goonderecem :)

Toplam Hit: 3614 Toplam Mesaj: 24