Linux Masaüstün İle İddialı Mısın?
-
Sidik yarışına dönüştürmeye gerek yok.
Linux kullananlar kendi masaüstlerini ne şekilde tasarlıyor onu merak ettim.
Birbirimizinkine bakarak kendimize daha uygun bir çalışma ortamı oluşturabiliriz.
-
Hocam masaüstünü beğendim :) Ama şöyle bir istekte bulunsam ayıp olur mu? Bu tasarımı nasıl yapıyorsunuz yani linuxun hangi bölümünden yapılıyor? Benim gibi linux hakkında bilgisi olmayan ubuntu yükleyince standart görüntüsünde kullanmak zorunda kalan bir linux özürlü içinde açıklamalar olursa daha verimli bir konu olur diye düşünüyorum. Mesela en alttaki barı nasıl yaptın?
-
Bu da bendeeeeeeeen :)
-
twilight_flame bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam masaüstünü beğendim :) Ama şöyle bir istekte bulunsam ayıp olur mu? Bu tasarımı nasıl yapıyorsunuz yani linuxun hangi bölümünden yapılıyor? Benim gibi linux hakkında bilgisi olmayan ubuntu yükleyince standart görüntüsünde kullanmak zorunda kalan bir linux özürlü içinde açıklamalar olursa daha verimli bir konu olur diye düşünüyorum. Mesela en alttaki barı nasıl yaptın?
-----------------------------Kullana kullana öğreniyoruz biz de. Bu bir özür değil yani.
http://ubuntu-tweak.com/
Buradaki programı bilgisayarına kur.
Daha sonra Zoktrip'in kullandığı gnome-do programını ya da benim kullandığım docky programını kur (ubuntu-tweak aracılığıyla bu ikisini de kurabilirsin)
Fakat Zoktrip gibi tutup Google Chrome kurma. O kapalı kaynak çünkü. Ubuntu-tweak ile Chromium-daily-builds i depolarına ekle. Onu kur.
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Hocaaaa buna banada göndermenin bir yolu yokmi ?(Yani bende istiyorum bundan senin içinde uygunsa.)
PİLİSS :D
-
EWELANCHE bunu yazdı:
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Hocaaaa buna banada göndermenin bir yolu yokmi ?(Yani bende istiyorum bundan senin içinde uygunsa.)
-----------------------------hocam onlar linux
-
bu da muhalefetten. bana gore çok işlevsel, su "rollup" olayi, mac'den calinti galiba..
-
yawuz bunu yazdı:
Hocaaaa buna banada göndermenin bir yolu yokmi ?(Yani bende istiyorum bundan senin içinde uygunsa.)
-----------------------------hocam onlar linux
-----------------------------Hocam biliyok okadarını okadarda Kör cahil değiliz :D sadece gönderilip gönderilemediğini bilmiyorum ama.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
Kullana kullana öğreniyoruz biz de. Bu bir özür değil yani.
http://ubuntu-tweak.com/
Buradaki programı bilgisayarına kur.
Daha sonra Zoktrip'in kullandığı gnome-do programını ya da benim kullandığım docky programını kur (ubuntu-tweak aracılığıyla bu ikisini de kurabilirsin)
Fakat Zoktrip gibi tutup Google Chrome kurma. O kapalı kaynak çünkü. Ubuntu-tweak ile Chromium-daily-builds i depolarına ekle. Onu kur.
-----------------------------bana stand up yapma laptop recai... :|
Açık kaynak kodlu olmayabilir ama ücretsiz bi yazılım Linux'e destek Google Amca'ya da destek... :)
-
-
pim bunu yazdı:
ubuntu
-----------------------------Hocam resmi paylasırmısın :P