Linux Mint ( Yardim)
-
s.a Arkadaşlar Xp Win7 falan derken bıktım guncellemesimiş antivirus miş Bilmem neymiş En sonunda bıktırdı
linux mint kurdum yaklasık 4 saat tir kullanıyorum suanlık memnunum hızlı eglenceli KDE si falan fisman kısaca memnunum
ki bir sorunum var msn + skype + youtube icin dns ayarı yada host ayarı bunları nasıl yaparim Nasıl kurarım Ayarlarım
Kendi indirme yoneticisinden Asiri geç indiriyor Bir Skype kurmak istedim yaklasık 40 dk oldu daha indiricek..
bu linux mint kullanan Ve bilgisi olan Arkadaşlar varsa yardimci olursa sevinirim.
-
sudo gedit /etc/hosts
terminalden yaz bunu host dosyasına ulaşırsın istediğin ipleri ekle
-
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 linuxmint.linuxmint-domain linuxmint
# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 localhost ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhostsbunun neresine eklicem :) en üstemi en alttami :d
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 linuxmint.linuxmint-domain linuxmint
# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 localhost ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhostsbunun neresine eklicem :) en üstemi en alttami :d
-----------------------------boşluk bırak alttan devam et
-
İnternette bir sürü döküman var yav.
Neyse minti bilmiyorum. Ubuntu ile aynı diyorlar. Ona göre cevap vereceğim. Bence tek tek IP ekleme ile uğraşma. İnternet bağlantısına gel. Sağ tuş --> Edit Connections. Kablolu kullandığını varsayıyorum. Seçeceksin. Yanda edit var. Tık. YUkarıdaki sekmelerden IPv4 settings --> Automatic (dhcp) addresses only seç. Aşağıda dns servers etkin hale gelecek. Oraya da dns yaz. Bende 88.248.155.141, 88.248.155.142 yazılı. Yan yana yaz.
-
diamonique bunu yazdı:
Neyse minti bilmiyorum. Ubuntu ile aynı diyorlar. Ona göre cevap vereceğim. Bence tek tek IP ekleme ile uğraşma. İnternet bağlantısına gel. Sağ tuş --> Edit Connections. Kablolu kullandığını varsayıyorum. Seçeceksin. Yanda edit var. Tık. YUkarıdaki sekmelerden IPv4 settings --> Automatic (dhcp) addresses only seç. Aşağıda dns servers etkin hale gelecek. Oraya da dns yaz. Bende 88.248.155.141, 88.248.155.142 yazılı. Yan yana yaz.
-----------------------------oyle birsey yok :S
-
HoLyCat bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------oyle birsey yok :S
-----------------------------ekranın altında iki tane bilgisayar simgesi var sağ altta.tıkla ona sağ orda düzenle gibisinden yada auto eth falan gibi birşey yazması lazım ordan önüne gelene sağ taraftaki panelden düzenle de seçip.sekmelerde ipv4 olacak tıkla ona.sadece elle dhcp ayarını seç ve dns yerine yaz onları
-
tmmdır halettim Dns leri .
TEsekurler
bildiginiz eklentiler varmidir boyle masaüstünü sekilden sekile sokabilicegim ?
-
HoLyCat bunu yazdı:
tmmdır halettim Dns leri .
TEsekurler
bildiginiz eklentiler varmidir boyle masaüstünü sekilden sekile sokabilicegim ?
-----------------------------compiz var
-
Stargazer bunu yazdı:
-----------------------------compiz var
-----------------------------10 numaradır
hayatınızda göremeyeceğiniz şekli şemali yaşatır size
üstelik kasmaz
bakın neler yaparsınız
http://www.youtube.com/watch#!v=Fyl_dEO8KkI&feature=related özel efekt yok sadece linux + compiz fusion
(dikkat : hassktr çektirebilir vindoz kullanıcılarında kalıcı beyin hasarına yol açabilir)
-
simdide altbar Başlat menusunu kaybettim :D