Linux Mint Kurdum Problemlerim Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek
    Yediğim paypal ve kredi kartı darbelerinden sonra güvenlik için linux'a geçtim. Adobe Flash Player nasıl kuracağım? Türkçe mesajlarım yabancı dil olarak algılanıp kırmızı altçizgili çıkıyor nasıl düzelteceğim? Galiba ilerde daha fazla yardıma ihtiyacım olacak linuxcular eklerse sevinirim msn adresim bfatih80@hotmail.com Linux kardeşliği :) http://img576.imageshack.us/img576/3443/screenshot1mc.png

enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

Hoca neden mint ?

http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/updaters/10/flashplayer_10_plugin_debug.tar.gz al bu pluginin indirme linki. Yüklemeyi bilmiyomusun ?

Gel bili bili gates
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek
    Fatih bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yediğim paypal ve kredi kartı darbelerinden sonra güvenlik için linux'a geçtim. Adobe Flash Player nasıl kuracağım? Türkçe mesajlarım yabancı dil olarak algılanıp kırmızı altçizgili çıkıyor nasıl düzelteceğim? Galiba ilerde daha fazla yardıma ihtiyacım olacak linuxcular eklerse sevinirim msn adresim bfatih80@hotmail.com Linux kardeşliği :) http://img576.imageshack.us/img576/3443/screenshot1mc.png
    Bu da ayrı bir problem şimdi fark ettim tbt mesajlarında alt alta satırlar birleşiyor.

enjoy i'm vaccinated
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek
    beykozlu57 bunu yazdı:

Hoca neden mint ?

http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/updaters/10/flashplayer_10_plugin_debug.tar.gz al bu pluginin indirme linki. Yüklemeyi bilmiyomusun ?

Bilmiyorum neden mint, çok fazla araştırma da yapmadım. Hayır yüklemeyi bilmiyorum. Daha önce 1 yıla yakın mandrake canlı cd ve XP beraber kullanmıştım ama onda yükleme falan ihtiyacım olmamıştı her şey içindeydi. Terminal/consol için komutlar falan buluyorum ama işe yaramıyor.

enjoy i'm vaccinated
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    linux mintte flash player kurulu gelmesi lazim. sende nasil yok anlamis degilim. baslat menusunden programlar/sistem/synaptic/ isimli paket yoneticisini calistir. sifre isterse kullanici sifreni gir. program acilinca ustteki arama cubuguna flash player yaz arat. adobe flash player cikmasi lazim onu isaretleyip kur de. bir kac saniyede kendi kendine otomatik kurulur. veya google'a adobe flash player download yazip arat. linux icin 32 bit olan ve uzantisi .deb ile biten versiyonu indir. masaustune indirdikten sonra sag tikla, paket kurucu ile ac de. biraz bekledikten sonra paket kurucu acilacak, ustte kur yazan butonu gorunce onu tikla. sifre isterse girersin. kurulum birkac saniyede biter. cepten yazdigim icin ayrintili anlatamiyorum bilgisayari acinca sorunlari cozeriz. edit: eger paket yoneticisinde flash playeri bulmazsan ki bulamayacagini sanmiyorum elle indirip kurarsin. flash playerin sitesine baktim uzantisi .targz imis. google dan targz uzantili paketler nasil kurulur diye aratip elle de kurabilirsin.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chirkin01
    chirkin01's avatar
    Erkek

yazılım yöneticisi--> buraya baktınmı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek
    balik_ bunu yazdı:
    linux mintte flash player kurulu gelmesi lazim. sende nasil yok anlamis degilim. baslat menusunden programlar/sistem/synaptic/ isimli paket yoneticisini calistir. sifre isterse kullanici sifreni gir. program acilinca ustteki arama cubuguna flash player yaz arat. adobe flash player cikmasi lazim onu isaretleyip kur de. bir kac saniyede kendi kendine otomatik kurulur. veya google'a adobe flash player download yazip arat. linux icin 32 bit olan ve uzantisi .deb ile biten versiyonu indir. masaustune indirdikten sonra sag tikla, paket kurucu ile ac de. biraz bekledikten sonra paket kurucu acilacak, ustte kur yazan butonu gorunce onu tikla. sifre isterse girersin. kurulum birkac saniyede biter. cepten yazdigim icin ayrintili anlatamiyorum bilgisayari acinca sorunlari cozeriz. edit: eger paket yoneticisinde flash playeri bulmazsan ki bulamayacagini sanmiyorum elle indirip kurarsin. flash playerin sitesine baktim uzantisi .targz imis. google dan targz uzantili paketler nasil kurulur diye aratip elle de kurabilirsin.
    teşekkürler hocam .deb uzantılı olanı kurup çözdüm. niye kurulu gelmedi anlamadım. OEM versiyonu belki ondandır, ayrıca tamamen türkçe de değil o da garip. internetim de olması gerekenden kat kat yavaş.

enjoy i'm vaccinated
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chirkin01
    chirkin01's avatar
    Erkek

güncelleme yap mintin türkiye forumuna bak orada baya bilgi vardır ayrıcaa dvd versiyonunu indirseydin tamamı kurulu geliyor 800 küsür bişi zaten

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Altının çizili olmasını kapatma:

Tarayıcında sol üstteki sekmelerden View(Görünüm) -- Character Encoding -- Auto-Detect -- Off

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek
    diamonique bunu yazdı:

Altının çizili olmasını kapatma:

Tarayıcında sol üstteki sekmelerden View(Görünüm) -- Character Encoding -- Auto-Detect -- Off

zaten off'daymış

enjoy i'm vaccinated
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

edit.

enjoy i'm vaccinated
Toplam Hit: 2621 Toplam Mesaj: 14