Linux Mu Macintosh Mu ??
-
Linux mu Macintosh mu kullanmalıyım?? bilgisayarımda Virutal machine olarak ikiside mevcut.Macintosh mac os x 10.6 snow leopard , linux backtrack 5 kurulu,macintosh da yapılan hersey linuxtada yapılırmı??? yardımcı olursanız sevinirim üstadlar...
-
tabiki macintosh, unix gibi sağlam altyapının üstüne bütün kaliteli uygulamalarıda kullanabilirsin, her programın dandik alternatiflerini arastırmak zorunda kalmazsın, microsoftun office'i msn'i bile mac'e çıkar, adobe ürünlerinde randıman windowstan bile iyidir, üstüne apple'ın son derece taşaklı olan ve baska platrformda olmayan logic studio,motion,final cut,garageband,iwork gibi uygulamalarında kullanabilirsin. 85 senedir her daim gelecek linuxun yeaaa denilip bi photoshop bile cıkmamıs bişeydir linux.
-
biraz önce apple hayranlığım oluyor diye konu açtım :)
--
Normalde linux derdim, fakat ;
MActosh kullan.Linux konusunda tecrüben yoksa macle başla.MAc'i biraz oturt sonra linux'a geç.Ne için yapacağınada bağlı.Bana göre bir bilgisayar mühendisi yada bilgisayarla ilgili işi olan bir adam en kötü ;
windows, mac, linux 'a göz atmalı.Normalde ;
mac, windows (98+200), linux (ubuntu , fedora, suse, pardus) , freebsd ...
Hepsini bir hafta falan kullansa, içini dışını mıncıklasa iyi olur.MAc'i kullanmak bana hem ilham verdi, hem tasarım konusunda falan katkı sağladı.HEmde sadece 3 saat kullandıktan sonra.
Önceden linux gibi tasarım önemli değil, kolaylık önemli değil işlevini yapsın diyordum.Şimdi tasarımın ne kadar önemli olduğunu gördüm.
-
Teşekkür ettim üstadlar birçok linux sürümünü denedim macintosh daha iyi gelişmişlik açısından ve donanım açıısından.
-
Gelişmişlik açısından şüphesiz en iyi işletim sistemi Linuxtur. Kapalı kaynak kodu olan bir işletim sistemi ne kadar gelişebilir ki açık kaynaklıya göre? Tabi bu gelişmişlik amacına da bağlıdır.
Şu anda Unix tabanlı işletim sistemlerinin de aslında Linux tabanlı paket sistemleri kullandığına dikkat çekmek gerekiyor. Ayrıca Unix sadece çekirdek olarak kaldı diyebilirim, onun yerini BSD sistemler aldı.
Video tasarımlarında ve grafik animasyonlarında Hollywood da Linux bilgisayarları tercih ediyor. Blender olduğu için :)
Linux kullanacaksan yeterli bilgi sahibi olmak için Ubuntu, OpenSUSE, Fedora, Arch Linux, Gentoo, Slackware.
Bence bu dağıtımları sırasıyla kullan. 1 seneni alır Linux'ta kendini iyi hissetmen ortalama. Ben 2005 yılından beri kullanıyorum. Slackware vaz geçilmezim oldu mesela. Normalde çoğu Slackware kullanıcısı Arch Linux'a geçti ama ben bir türlü vaz geçemiyorum.
-
baristux bunu yazdı:
-----------------------------
Gelişmişlik açısından şüphesiz en iyi işletim sistemi Linuxtur. Kapalı kaynak kodu olan bir işletim sistemi ne kadar gelişebilir ki açık kaynaklıya göre? Tabi bu gelişmişlik amacına da bağlıdır.
Şu anda Unix tabanlı işletim sistemlerinin de aslında Linux tabanlı paket sistemleri kullandığına dikkat çekmek gerekiyor. Ayrıca Unix sadece çekirdek olarak kaldı diyebilirim, onun yerini BSD sistemler aldı.
Video tasarımlarında ve grafik animasyonlarında Hollywood da Linux bilgisayarları tercih ediyor. Blender olduğu için :)
Linux kullanacaksan yeterli bilgi sahibi olmak için Ubuntu, OpenSUSE, Fedora, Arch Linux, Gentoo, Slackware.
Bence bu dağıtımları sırasıyla kullan. 1 seneni alır Linux'ta kendini iyi hissetmen ortalama. Ben 2005 yılından beri kullanıyorum. Slackware vaz geçilmezim oldu mesela. Normalde çoğu Slackware kullanıcısı Arch Linux'a geçti ama ben bir türlü vaz geçemiyorum.
-----------------------------En gelişmiş işletim sistemi windows'tur hocam bütün programlar stabil çalışır ve kullanmasını bilen her işini görür dediğinin tam tersine kapalı kaynak işletim sistemi daha iyi gelişir çünkü işin ucunda para vardır mac şuan diğer linux dağıtımlarından daha gelişmiştir çünkü adamlar para kazanıyorlar + after effects blenderdan daha gelişmiş bi programdır bu özgür yazılım tamam beleş güzelde hiç bi zaman milyonlarca dolar kazandıran yazılımlar kadar gelişmiş olamazlar aynı işi yapar tamam ama stabilite konusunda paralı olan iyidir
-
lam windows 7 var adamlar hala utanmadan işletim sistemi çıkarıyo, ben utanırdım windows 7 nin üstüne sistem çıkarmaya :| beleşse beleş amk sanki windows kullanırken herşeyi parayla alıyonuz, ömrü hayatımda programa 1 tl vermiş değilim.
-
macos'u merak ettim. zaten hep maclere hayran olmuşumdur. bigün alıcam la.
neyse macosu pcye nasıl kurabilirim? nette kaynaklar çok karışık. yanlış birşey yapmak istemiyorum.
-
Prometheus bunu yazdı:
macos'u merak ettim. zaten hep maclere hayran olmuşumdur. bigün alıcam la.
neyse macosu pcye nasıl kurabilirim? nette kaynaklar çok karışık. yanlış birşey yapmak istemiyorum.
-----------------------------vmware sanaldada aynı işi görüyor vardı bi konuda hatta direk torrentte imaj dosyası var 7 gb civarı
-
ne için kullanacağına bağlı.
ya da nasıl kullanacağına bağlı.
windowstan sağlam ve stabil, daha güzel bi işletim sistemi arıyorum öyle çok kasmıycam dersen mac kullan.mis gibi işletim sistemi.yalnız pclere kurulması oldukça zor.kişiselleştirilebilirliği kısıtlı.
mac kullan dedim diye hemen gidip mac os indirmeye başlama.kurulumunun ne kadar zor olduğunu bikaç foruma girerek araştır.kextler falan uuuv.
gözünü iyice karartmadan risk alma derim.vmware üzerinde kurmaya benzemez.sistemimin altından girip üstünden çıkacam, istediğim hale getirecem, kodlarla haşır neşir olmak hoşuma gider, sabırlıyım ve sakinim diyosan linux.virtual makinede backtrack kullanıyorum demişsin bt gibi özel bi amaca uygun dağıtımlar değil de debian, ubuntu, mint gibi dağıtımlarla başlamanı, zamanla ustalaştıkça arch ya da slackware kullamanı ben şahsen öneririm :)
uzun süre slackware ve suse kullandım, bi süre debian ve ubuntu kullandım, şu an ekran kartımın powermizer özelliği bozuk olduğundan ve windowstan başka ortamda driverların kapatmama izin vermemesinden mecburi olarak windows 7 kullanıyorum.powermizer ısı ayarı yapacam diye kilitleniyor çöküyor.böyle bi sorunum olmasaydı arch linux deneyecektim.archlinux sanırım linux felsefesini tam olarak karşılayan şey.fikir olması açısından paylaştım.
nasılmış bu archlinux diye google'da falan arama yaparsan gördüklerin seni yanıltır, çünkü hiç bi archlinux kullanıcısının sistemi birbiriyle aynı değildir, kurarken bi nevi kendin oluşturursun herşeyi.oldukça karışık, zaman alıcı fakat bence zevkli bi süreç.sonuç olarak elinde fabrikasyon işletim sistemleri gibi tek tip bişey olmayacak.kendi emeğini kattığın sana özel bişeyi kullanacaksın.
linux hakkında genel bi kişisel fikrim de kesinlikle son kullanıcıya hitap etmemesidir.yani sen kullanırsın ben kullanırım da tutup bi arkadaşıma linux kursana diye tavsiye etmem.küfür yemek istemem.eskisi gibi kimse hayrına bişeyler geliştirmek istemiyor.hele ki yüzlerce dağıtımın olduğu bin parçaya bölünmüş linux ortamına bişeyler katmak boşa kürek çekmek gibi.eğer büyük bi yazılım şirketi sırf marka değerini artırmak için 2-3bin geliştiricinin elinden tutup linuxa destek verse ortaya şahane işler çıkacağına eminim ama bunu yapan da yok.en basitinden fenerist07'nin dediği gibi yüzbinlerce insandan oluşan komunite neredeyse 20 senedir adobe'a bi photoshop çıkarttıramadı linux için."linuxta da gimp var abü" diye cevap veren olursa ağzına sıçarım.iğrenç alternatifleri bunun yerine bu var diye sunmak son derece yanlış.
konudan sapmazsak; mac os'u bi macintosh üzerinde kullanmak eminim ki çok daha güzel bi deneyim olacaktır, malesef ki baya pahalı cihazlar.
grafik tasarım işiyle ya da müzik yapım işiyle profesyonel olarak iç içeysen yazdıklarımın hepsini bi kenara atıp en yakın zamanda bi mac al.
-
SinusX bunu yazdı:
baristux bunu yazdı:
-----------------------------En gelişmiş işletim sistemi windows'tur hocam bütün programlar stabil çalışır ve kullanmasını bilen her işini görür dediğinin tam tersine kapalı kaynak işletim sistemi daha iyi gelişir çünkü işin ucunda para vardır mac şuan diğer linux dağıtımlarından daha gelişmiştir çünkü adamlar para kazanıyorlar + after effects blenderdan daha gelişmiş bi programdır bu özgür yazılım tamam beleş güzelde hiç bi zaman milyonlarca dolar kazandıran yazılımlar kadar gelişmiş olamazlar aynı işi yapar tamam ama stabilite konusunda paralı olan iyidir
-----------------------------Yalnız ikiniz de bilmeden konuşmuşsunuz hea :D
İlk arkadaşa:
Blender hollywood'da pek popüler değil.. Genelde maya ile çalışıyolar, duruma göre 3d max falan da kullanılıyor, ama blender değil :)
İkinci arkadaşa:
Hocam blender ile after effects karşılaştırılamaz, çünkü aynı klasmanda bile değiller, birisi video efekt programı birisi 3d çizim ve animasyon programı.. Kaldı ki after effects profesyonellerin değil amatörler için yapılmış bi programdır blender kadar kompleks bi yapıya sahip değil :)