Linux Tavsiyesi
-
Turan-Mete bunu yazdı:
-----------------------------
the_behulder bunu yazdı:
....
ek ubuntunun çeşitlerini biliyorum hocam bende senin googledan falanda ögrenmedim yani deneye deneye ögrendik ........kelime hataları için k bakmayın cok fena hata yaparım:W
EVET BENCEDE CIDDI KELIME HATALARI YAPIYORSUN...BENIM MUHATTABIM SEN DEGILSIN. ARKADASA YARDIMCI OLMAYA CALISIYORUZ. LAF KARGASASINA GEREK YOK
-----------------------------güzel arkadasım madem laf kargasısı yapmak istemiosun nie transit geçmiosun illa laf dokunduruosun cok biliosun dimi bu işi yüce insan!
-
Kubuntu yu tavsiye etmiyorum o sisteme. Ubuntu kullan ama onuda fazla tavsiye etmem bu sisteme. O sisteme en iyi olarak xubuntu gider. Birde swap alanı eklersen daha da hızlı ve güzel verim alırsın. Ubuntu'yu swap alanı ile de kullanabilirsin ama xubuntu kadar verim alamazsın.
-
adam xubuntuyu calıstıramamıs bile ama mihnicigim:(
-
ubuntu üstüne xubuntu masaüstünü mü kurdun yoksa xubuntu cdsi ile mi kurulum yaptın.
-
Realist bunu yazdı:
celoron bunu yazdı:
hocam 256 ram ile gnome yavaşlayabilir. hangi dağıtımı kurarsan kur fluxbox yükle.
-----------------------------hacı fluxbox insanı linuxdan sogutuyor be :D
-----------------------------sen 256 ram lik bir bilgisayarda gnome kullan soğumanın ne demek olduğunu ozaman idrak edersin :) hoş bende sevmiyorum fluxboxun aşırı sadeliğni. işe yarar bişeler eklemek istersen wbar kurabilirsin program menüsü dock tarzı bişe. ama neyse fluxbox kullanmak için bi kaç kitap bitirmek lazım :P oyüzden xfce önerebilirim. ama onunda gnomeden aşşağı kalır yönleri yok aslında. ama daha hızlı
-
By_Mihni bunu yazdı:
ubuntu üstüne xubuntu masaüstünü mü kurdun yoksa xubuntu cdsi ile mi kurulum yaptın.
-----------------------------xubuntu cdsi ile kurulum yaptım ama sorun şuki az önce farkettim güncellemelerini yapınca sistem yavaşlıyor yoksa iyi çalışıyor ilk kurulum yaptığımda ubuntu mesela iyi çalışıyordu fakat güncellemeden sonra oda donmaya başladı
-
pardus Türk malı yerli malı yurdum malı :D herkez alıp kullanmalı :D
-
Hep tavsiye, peki arkadaş çalışmaları hakkında bilgi versin, Ubuntu almış başını gitmiş.
-
Ben ubuntu tanıdım arkadaşım Arhclinux kurmuş çok hoşuma gitti dedi.ubuntu dan sıkılırsan kullanırsın diye falan olmaz dedim.bana birde pardusu deneyelim dedi olur dedik.kurdum 24 saat hiç uyumadım nasıl bi linux yapmışlar anlamadım en sonunda telefonu elime alıp arkadaşa ben pardustan vazgeçtim dedim.ubuntu her yönüyle yeterli.pardus kadar rezil bir yazılım olamaz.arhclinux belki deneyebilirim.
-
weskeyy bunu yazdı:
Ben ubuntu tanıdım arkadaşım Arhclinux kurmuş çok hoşuma gitti dedi.ubuntu dan sıkılırsan kullanırsın diye falan olmaz dedim.bana birde pardusu deneyelim dedi olur dedik.kurdum 24 saat hiç uyumadım nasıl bi linux yapmışlar anlamadım en sonunda telefonu elime alıp arkadaşa ben pardustan vazgeçtim dedim.ubuntu her yönüyle yeterli.pardus kadar rezil bir yazılım olamaz.arhclinux belki deneyebilirim.
-----------------------------Arch diğer dağıtımlara göre biraz zor kurulum yapılıyor eğer ilk kez kurulum yapıcaksan ilk olarak sanal ortam da kurulum yap sonra sabit harddisk'e kur derim.