Linux Vs Windows

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

arkadasla 1996 yilindan beridir pc kullanirim ve bunca senedir windows kullaniyorum windowsun her surumunu kullandim ve 1 kereligine sadece pardus kurdum ve linux sitemlerinden vaz gectim ve tekrar linuxa gecmek istiorum bana linux neden kullanmam gerektigini anlatabilirmisiniz ?

delimiyim ben?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Bende aynnen senin gibiyim hiç kullanmadım geçen gün linux mint julia 10 kurdum hoşuma gitti :D

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php/

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

aslında linux çok güzelde program yüklemek falan çok uğraştırıyor windows ta install shield var zart diye yüklüyor ama linux te her program aynı şekilde kurulamıyor.Beni en çok sıkan kısım bu oldu.

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

98'den beridir pc ile iç içeyim hocam. O zamandan bu zamana kadar Windows'un çeşitli sürümleri çıktı hepsinide denedim ve her zaman kolayıma gitmiştir. Geçtiğimiz sene aynen senin gibi pardus'la tanıstım ilk linux deneyimimi onda yaşadım fakat hüsranla sonuçlanmıştı. Bir daha kurmayacağım desemde bazen windowsun bana düşmanlığı yüzünden bu dediğimi yemek zorunda kaldım.

kullanman için sebeplere gelince, Antivirüs ve virüs derdin yok bu ilk başta gelir, sistem windows'a oranla daha az güç harcar. Çoğu programlarda hız konusu arar kullanıcı ki değişik sürümleriyle daha anlaşılır bir şekilde ve daha hızlı olarak çalışma bakımından yine linux önde basıyor.

pardus,ubuntu sürümlerini denedikten sora şu anda mint kullanıyorum. Mint'ten öncekiler fiyaskoyla sonuçlandı ama öyle birşey ki bu mint  beni kendine bağlamayı başardı.

Sıkılmıyormusun yada anlamadığın şeyler olmuyor mu tabiki oluyor ve sıkılıyorum fakat bir huyum var araştırma . . Bu huy bende oldukça kıza kıza sevmeye sevmeye kullanmaya devam edeceğim.

İmzamada dikkat edersen anlarsın :D secim yinede senin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

kur ubuntu farkı gör hocam anlatılmaz linux yasanır arastırmacı isen zorlukları asarım diosan sende aramıza katıl :D

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

aslında linux çok güzelde program yüklemek falan çok uğraştırıyor windows ta install shield var zart diye yüklüyor ama linux te her program aynı şekilde kurulamıyor.Beni en çok sıkan kısım bu oldu.

-----------------------------

Katılıyorum. Her program setup ile kurulamıyor ya, işte o zorluyor adamı. Onun dışında bir şirketim olsa direkt makinelere linux kurar geçerim... Hatta bana göre birçok konuda avantajlı konumda. Bikere open source, açık lisans. Kim uğraşacak BSA ile?

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

ben okadar ugrasmayi seven insan degilim onceden olsa evet gercekden ugrasirdim ama suanda gercek anlamda vakit harcama mecalim yok hazir olucak tikladigimda kurulcak tikladigimda acilicak driver bulmak zor olmicak hele bu win7 nin getirdigi kolaylik gibi bise gordukden sonra o tarz bise ararim muhtemel acikcasi virusdur vsdir bu tarz seyler sikinti olmuo ben artik alistim onlarla yasamaya. cok prob oldugunda flasdiskde windowsum var takiorum formatdan sora temiz temiz kullaniorum ole program vs de kurmuorum pcye en fazla kurdugum office ve winrar winamp bile kullanmiorum nerdeyse genel olarak pcde yaptiklarim internete girmek muzik dinlemek eger nasip olursa pic kodlamaya baslicam dedigim gibi pcde sadece performan istiyorum ve kullanim kolayligi

delimiyim ben?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

mac kullan hocam hepsinden daha basit ve hepsinden daha performanslı ve hepsinden daha virüssüz :D bide karizma :D

tahribat.com a can feda
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

yahu bırak derdin ne linuxa geçiyosun. adam akıllı korsan windowsa devam...

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Konyali
    Konyali's avatar
    Erkek

1. ubuntunun mintden ne farki var?

2. virus konusunu hala anlamiyorum, nasil oluyorda virus derdimiz olmuyor linuxla?

Parmak bassam olurmu?
Toplam Hit: 2805 Toplam Mesaj: 17