folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Lisans Mezunu Askerlik Tecili

Lisans Mezunu Askerlik Tecili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar, ben askerliğimi tecil ettirmek istiyorum, eski konulara baktım da pek cevap yok + yönetmelik falan da değişti.

Daha diplomamı almaya gidemedim, haftaya gitmeyi planlıyorum, askerlik şubesini arıyorum sürekli meşgul telefonlar :) onlara da soramadım.

En son ne zamana kadar tecil ettirebiliyoruz acaba? Yoklama olacak sanırm, basit sağlık kontrolü falan. Bildiğim kadarıyla 2 yıl tecil ettirebiliyoruz

mezun olduktan sonra. Zaten yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. 

Aslında yurtdışında 3 yıllık oturma izni alıp orada kalmayı düşünüyordum, bazı sebeplerden dolayı türkiyeye döndüm ve vazgeçtim orada çalışmaktan da

yaşamaktan da.

Bir an önce askerliği yapmak gerek ama ben işimi kurup gitmek istiyorum, askerden döndükten sonra telaş olmasın, taşları yerine koymak istiyorum.

Ondan sonra askerliği yaparım ki kısa dönem olayı var bir de. Umarım kısa dönem çıkar, orası da muamma.. bir sürü şehir efsanesi var.

Lisans mezunu tecil yapan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

kanun değişti 29 yaşına kadar tecil edebiliyosun 2 yıl yani en kötü 27 yaşındaysan 29 yaşının ilk celp dönemine kadar tecilini yaptırabiliyosun ya da 28 sen 1 yıl yok 23 24 yaşındaysan 2 yıl ettircen birde açık ögretim felan yazarsan 29 a kadar yolu var ama 29 yaşındaysan 20kez doktorada yapsan alıyolar askere 

imza
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

hatırladıgım kadarıyla belli bi süresi var diplomayı aldıktan sonra onu bi sor öğren.tecil ettireceğin için muayene yapmıyorlar doktordan rapor alıyorsun fotograf goturuyorsun 3-5 tane ikametgah götürüyorsun yarım saate halloluyor.yüksek lisansn yapcaksan da en cok 29 a kadar tecil edilebiliyor heralde

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    sahinka bunu yazdı

kanun değişti 29 yaşına kadar tecil edebiliyosun 2 yıl yani en kötü 27 yaşındaysan 29 yaşının ilk celp dönemine kadar tecilini yaptırabiliyosun ya da 28 sen 1 yıl yok 23 24 yaşındaysan 2 yıl ettircen birde açık ögretim felan yazarsan 29 a kadar yolu var ama 29 yaşındaysan 20kez doktorada yapsan alıyolar askere 

iyi de yüksek lisans yapıyorsan ne olacak? bahsettiğin şey sanırım lisan için geçerli. farzetki adam doktora yapıyor, yaşı da 30 ee askere mi alacaksın? 

o bahsettiğin lisans için geçerli olabilir..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    kajmerpac bunu yazdı

hatırladıgım kadarıyla belli bi süresi var diplomayı aldıktan sonra onu bi sor öğren.tecil ettireceğin için muayene yapmıyorlar doktordan rapor alıyorsun fotograf goturuyorsun 3-5 tane ikametgah götürüyorsun yarım saate halloluyor.yüksek lisansn yapcaksan da en cok 29 a kadar tecil edilebiliyor heralde

kimi arayıp da öğreneyim :) küfür edecem şimdi neyse.. sürekli telefon meşgul bilerek açık bırakıyorlar rahatsız etmesnler diye, sanki işi gücü o değil!

bu söylediğin 29 yaş olayı lisans için diye duydum. ikametgah a gerek var mı? ben eskiden tecil ettirdiğimde muayene olmuştum. şimdi durum nedir bilmiyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    kajmerpac bunu yazdı

kimi arayıp da öğreneyim :) küfür edecem şimdi neyse.. sürekli telefon meşgul bilerek açık bırakıyorlar rahatsız etmesnler diye, sanki işi gücü o değil!

bu söylediğin 29 yaş olayı lisans için diye duydum. ikametgah a gerek var mı? ben eskiden tecil ettirdiğimde muayene olmuştum. şimdi durum nedir bilmiyorum

bende kasımda tecil ettirdim aradıgımda açmışlardı :D ikametgah istiyorlar sanırım onu tam hatırlamıyorum .muayene durumu yok ya saglk ocagına gidip rapor alıyorsun sadece bide boy kilo ölçüyorsun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

neyse yarın gidip rapor ve ikameti alayım da sıkıntı çıkmasın, sonra diplomayı alıp gidelim askerlik şubesine :) 

sağolasınız

unbalanced tarafından 22/Ağu/12 16:26 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

sağlık ocağı ya da hastaneden rapor alabiliyon, indir kalır olayı yok artık.

ikamet ve diploma ya da bitirme belgesi yetiyo hocam bildiğim kadarıyla.

ayrıca açmıyolarsa başka bi askerlik şubesini ara (einstein mode: on)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

sağlık ocağı ya da hastaneden rapor alabiliyon, indir kalır olayı yok artık.

ikamet ve diploma ya da bitirme belgesi yetiyo hocam bildiğim kadarıyla.

ayrıca açmıyolarsa başka bi askerlik şubesini ara (einstein mode: on)

askerlik şubelerinn farklı prosedurleri olabilir hocam o yüzden azar işitmek istemiyorum. bugüne kadar askerle hep kötü ilişkilerm oldu. onlar yüzünden başıma

gelmedik iş kalmadı. o yüzden gerek yok biliyorum ki ters dönecek işler. mümkün mertebe bu işi halledeyim kurtulayım. uzak dursunlar benden aman.. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tamamdır meşgulde santrala düştü o da bi komutana ya da memura bağladı.

durumu anlattım son tarih 31 aralık imiş. diplomanı al gel 3 tane fotoğraf dedi, muayene olacaksın dedi bi de

tarihi anlamadım efendim dedim, bu sefer nefretle söyledi :) ya arkadaş senin görevin adam gibi söylemek bu işi. şimdi ters bir şey söyleyeceğim olmayacak..

bi de çat diye suratıma kapattı. yoğunsundur falan ama senin görevin zaten bunları anlatmak insanlara. azcık insanlarla iletişimi öğretmek lazım bunlara..

o yüzden utanıyorum bazen türk olmaktan. yabancı ülkedede o kadar nazik davranıyorlar ki, hele yabancılar polisi, neredeyse oradaki kadın polisi bile

ayarlıyordum :) o derece ilgililer. türklerde ise surat beş karış. iki kelime söylese öleceler sanki

yine sinirlendirdi bu askeriye..biliyrum ben. muayeneye gidince de başıma yine bir şeyler gelecek adım gibi eminim :)

teşekkürler

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

tamamdır meşgulde santrala düştü o da bi komutana ya da memura bağladı.

durumu anlattım son tarih 31 aralık imiş. diplomanı al gel 3 tane fotoğraf dedi, muayene olacaksın dedi bi de

tarihi anlamadım efendim dedim, bu sefer nefretle söyledi :) ya arkadaş senin görevin adam gibi söylemek bu işi. şimdi ters bir şey söyleyeceğim olmayacak..

bi de çat diye suratıma kapattı. yoğunsundur falan ama senin görevin zaten bunları anlatmak insanlara. azcık insanlarla iletişimi öğretmek lazım bunlara..

o yüzden utanıyorum bazen türk olmaktan. yabancı ülkedede o kadar nazik davranıyorlar ki, hele yabancılar polisi, neredeyse oradaki kadın polisi bile

ayarlıyordum :) o derece ilgililer. türklerde ise surat beş karış. iki kelime söylese öleceler sanki

yine sinirlendirdi bu askeriye..biliyrum ben. muayeneye gidince de başıma yine bir şeyler gelecek adım gibi eminim :)

teşekkürler

---

dyrnade tarafından 24/Ağu/12 01:17 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2250 Toplam Mesaj: 13