Liselere Kayıt Yaptırırken İstenilen Kayıt Parası
-
Bu sene lise 1 e geçtiğim için kazandığım liseye gidip kaydımı yaptırdım.Kayıt parası adı altında 100 Ytl istediler.Pürüzlük çıkmasın diye verelim dedik.Sonra 2.Yerleştirmeye girdim.Yine aynı okul çıktı.Şimdi adamlar yine kayıt parası 100 Ytl istiyorlar.Sizce bu yasal mı? Meb e şikayet etsem bişi olur mu?
-
değildir gibime geliyor :|
ama yine vermekte fayda var :|
-
vermeseniz de o kayıtı yapmak zorunda bildğim kadarıyla çünkü o parayı bağış adı altında alıolar.MEB e şikayet edebilirsniz.Kaldı ki siz bi ker 100 ytl vermişsiniz yaptıkları terbiyesizlik.Parayı aldılarsa size bi makbuz vermiş olmaları lazım onda da bağış yazar zaten gidin onu gösterin.
-
hocam varmı sizde biraz ya amk para saymaya bayılıyonuz a ben dende istediler lise1 e ilk başladıgım zaman vermedim sike sike kayıt yaptılar sıkıysa yapmasınlar sen git o seden para isteyen deki hocam parası olmayan okuyamıyacakmı kayıt yaptıramıyacakmı sussup eşşşek gibi senin kayıdını yapıcak
-
verme yasal değil bendende istediler vermedim parayı yerdenmi topluyoruz a.k sonra getircem falan de şimdi şikayet edersen zaten yeni başlıyosun hocalar kötü gözle bakabilir.
-
hoca yasal değil ama önündeki 4 sene boyunca okulla aranda sorun yaşanmasını bi kıllık durumunun oluşmasını istemiyosan işte şukadar yatırabiliyoruz ayaklarına yat biz o şekilde 750 den 300 e düşürmüştük a.q.
-
yok zaten vermiş bi daha istemeleri şerefsizlik pichlik terbiyesizlik yani.
-
Abizittin bunu yazdı:
-----------------------------
hoca yasal değil ama önündeki 4 sene boyunca okulla aranda sorun yaşanmasını bi kıllık durumunun oluşmasını istemiyosan işte şukadar yatırabiliyoruz ayaklarına yat biz o şekilde 750 den 300 e düşürmüştük a.q.
-----------------------------bahsettiğin okul özel okul sanırım :P
750 :|
-
bn kayıt olurken okula 750 istemişlerdi. verdim ama adambunu cebe atmıor ki yemekte kömürde falan kullanıodu memnnum yni
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------Abizittin bunu yazdı:
-----------------------------bahsettiğin okul özel okul sanırım :P
750 :|
yok hocam düz lise ancak okulun başarısı malum etkinlik desen türkiye çapında yarışıyoruz.
spor karşılaşmalarında adamlar artık şikayet ediyolar otakçılar lisesi katılmasın diye.en son brazilya ya gitmişlerdi futsalmıymış neymiş ondada 3. olmuştuk.bütün kupalar elimizde .etkinliklere katılanlarda taşaklı oluyo sırf etkinliğe katıldığı için geçiyolar a.q. ancak tüm bunlara rağmen bunlar istenmemeli.butun ilçeye bizim okuldan öğretmenler atanıyor.eyupun en iyi okulu biziz.biri bizi durdursun :D
-
maalesef şöyle bir gerçek var adamlar sen parayı vermesen de kayıt yapmak zorunda yani söylene söylene de olsa paşa paşa yapıcaklar..
şimdi demişsin ki milli eğitime şikayet edeyim, 1-2 yıl önce dedi ki milli eğitim bakanı evet para istenmektedir velilerden de ricamız güçleri varsa yardımda bulunsunlar,,
şöyle bir gerçek var milli eğitime yrılan bütçe belli, bugün pek çok okul ısınmadan tut diğer eğitim malzemelerine kadar bir yığın harcamayı velilerin desteği ile karşılıyorlar,
bence 100 ytl olsun 250 ytl olsun gücümüz ölçüsünde okula katkıda bulunmalıyız, ( ödeme gücümüz varsa)
dediğim gibi ödeneklerin yetersizliği itiyor müdürleri bunu yapmaya bu yardımlar olmazsa okulların vahim olan durumu daha da kötüleşir.