folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Liseye Yeni Başlayacak İçin Pc Tavsiyesi



Liseye Yeni Başlayacak İçin Pc Tavsiyesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    Slm ahali,

    Yeğenim 8. sınıfı bitirdi ve ona bilgisayar alacağım. Kendisine bir kaç tane seçmesini söyledim ve o da kendine göre seçimler yapmış ve seçtikleri aşağıda yer alıyor.

    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_hp-15-6-inç-hd-ıntel-core-i3-5005u-2-ghz-4-gb-500-gb-windows-10-64-bit-notebook-n7j34ea-1154655.html

    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_acer-es1-531-p1mn-15-6-inç-ouad-core-n3700-4gb-500-gb-windows-10-notebook-1157099.html

    http://m.bimeks.com.tr/Urun/149434

    http://www.vatanbilgisayar.com/acer-e5-573-core-i5-4210u-1-7ghz-4gb-500gb-hdd-15-6-int-w10-notebook.html#genel-bakis

    Bunları seçmiş.

    Sizce bunlardan mı seçeyim yoksa bunların dışında başka mı bakayım? Kendisi liseye gidecek. Derslerde yardımcı olması açısından tavsiyelerde bulunursanız sevinirim. Az buçukta oyun oynar kendileri.

    Pikacu tarafından 08/Tem/16 19:58 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arabaci88
    arabaci88's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Bunların hiçbiri oyun oynamak için yeterli değil. Ekran kartı güzel olan bir bilgisayar al. Hem niye masaüstü toplamıyorsunuz. Dizüstünde oyun mu oynanır? Oynanır da işte çok ses çıkarıyor bu makineler. Hem de oyunları düşük grafik ayarlarında oynar. Baksana ekran kartı Intel Hd Graphics 4400. İşlemcinin grafik arabirimini kullanıyor.

     

    arabaci88 tarafından 12/Haz/16 13:14 tarihinde düzenlenmiştir

    Bundan sonra yolumuz düz olacak. Bizi kimse durduramayacak. İnsan büyüdükçe daha da büyümek istiyor. Birgün gelecek hiçbir yere sığmayacağım. Yeni işler düzenledim. Dünyaya ün salacağım. Ben işimde kral olmak istiyorum. Ben kralım evet kral yeraltı dünyasının kralı. Siz dostlarım benimle büyüyecek benimle zenginleşeceksiniz. Dünyaya hakim olacağım ve ben buna layığım. https://t.me/+E1ahtStRTvo1N2Q0
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    latriene
    latriene's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2016
    Erkek

    Hocam asusun gt940 ekran kartli modelleri var kardesime aldim gayet memnun

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick üstü yazısı.
    uguraba
    uguraba's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    Merhaba,

    İlk olarak i3 işlemcisi almayın, en az i5 olmasına dikkat edin. Sonrasında performans olarak üzer ve telafisi yoktur (yada astarı yüzünden pahalıya gelir.).

    Kendisi oyun oynayacak dersen bu fiyat çok yüksek boyutlara gelebilir. Linklerdeki laptoplar dahili HD graphics ekran kartlarını kullanıyor. Kısaca söylemek gerekirse ortalama bir oyun performansı dahi alamazsınız. Yetersiz kalır.

    Eğer oyun kısmı önemli ise giriş seviyesi olarak GT960 gibi bir ekran kartına sahip bir laptop alınmalı ki bu giriş seviyesidir.

    Minimum tavsiyem i5 (mümkünse skylake, 6.ıncı nesil), 256 GB SSD, 1 TB HDD, 6GB RAM, GT960 Ekran Kartı. Bu seviyeden daha düşük bir cihaz alınırsa oyun kısmında kullanıcıyı mutlu etmez.


    Vir sapit qui pauca loquitur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    Arkadaşlar başka seçenek var mı?

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Ürünlerin biri birini tutmuyor.

    Bence bütçe belirleyip ona uygun bir şeyler araştırmak lazım.

    Derslerinde yardımcı olsun olayına bakarsan hocam tablet bile yeterli. Çok yüksek işlerle uğraşan bir çocuk değilse, render alıp video işlemek, modelleme yapmak gibi zımbırtıları günlük yaşamının parçası yapmıyorsa pahalı ve yüksek özellikli cihazlara ihtiyacı yok. Yeterli olması gereken maksimum şey internete girebilecek, iki üç sekme açınca takılmayacak bir işlem gücü olan standart bir cihaz. 

    Çok oyun meraklısı bir çocuk değilse biraz paraya kıyıp ssd'li, sağlam bir işlemcili bir cihaz alın. En azından cihazı seri şekilde kullansın.

    Oyun cihazıyla günlük kullanım arasında hem fiyat farkı olur hem de özellik farkı.

    Intel HD dahili grafik kartı olan cihazlarla da az biraz ucundan oyun oynanır. Ama üst seviye performans lazımsa yetersiz kalır. Ama mesela bu sistem full hd film izletir.

    Gereksinime göre alışveriş yapıldığı taktirde hem bütçe açısından hem de beklentileri karşılama açısından daha faydalı olur.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    Oyun konusuna karşıyım. Ona göre konuştuk zaten. GTA diye bir oyun varmış, onu kaldırsın yeter.

    Bütçe olarak da 1200-1300 civarı düşünüyorum.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    :] @Austen hocanın dediği gibi, bir tane kalemli, not alabileceği tablet alsan var ya uuff. yanına sınırsız internetli ortalama bir bilgisayar. değme keyfe. nr 1 olursun. söylemedi deme. :p

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    http://www.vatanbilgisayar.com/acer-e5-573-core-i5-4210u-1-7ghz-4gb-500gb-hdd-15-6-int-w10-notebook.html#genel-bakis

    Ağalar yeğenim illede bunu alalım diyor ama ben pek beğenmedim. 

    1500 TL civarında bir pc önerisinde bulunabilir misiniz?

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    benim yeğeni de bilgisayarın başından kaldıramıyoruz sabah 6 ya kadar oynar 6 da yatar aksama kadar umarım bağımlısı olmaz :)

Toplam Hit: 1722 Toplam Mesaj: 13
pc f/p