Litespeed Vs Apache ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Şu konuyu açmıştım

http://www.tahribat.com/Forum-Vps-De-Bir-Site-Nasil-Test-Edilebilir-206409/

DrKill bir yazılım önerdi ve sorunumu çözdüm. şimdi yeni bir sorunum var. Sunucuda kullandığım litespeed server trial lisans. 3-5 gün sonra bitecek. Bu şekilde sunucuda cpuya yük bindiren magento gibi yazılımlar için hangisi iyidir ?

Litespeed mi apache mi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

litespeed döver.

..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    lepusmorris bunu yazdı

litespeed döver.

Ne açıdan ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

nginx ikisini de döver sakat bırakır

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Abi dalga geçecekseniz yazmayın. Pazar saat olmuş 24. Bir destek peşindeyim. o onu döver felan. Sebebini de yazın millet de faydalansın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    necroshine bunu yazdı

Abi dalga geçecekseniz yazmayın. Pazar saat olmuş 24. Bir destek peşindeyim. o onu döver felan. Sebebini de yazın millet de faydalansın.

http://blog.litespeedtech.com/2013/11/12/new-benchmarks-litespeed-vs-apache-vs-nginx-for-static-content/ 

al hocam statik içerik için testler. hem bedava hem apacheden verimli ve hızlı olduğu için önerdim nginx i

KizilS tarafından 17/May/15 23:54 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

Bunu yapmak istemezdim ama pek ciddi cevaplar gelmemiş xxx vs. yyy benchmark tarzında aratırsan sonuçlar bulabilirsin.

Bu da r10'dan bir konu.

http://www.r10.net/dedicated-server-amp-co-location-server/770986-nginx-litespeed-apache-hangini-tercih-edersiniz.html

İmza...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Abi aslında sorunun cevabı birazda üzerinde çalışacak sitenin içeriği, yapısı ve sunucuyu başka sitelerle paylaşıp paylaşmayacağıyla alakalıdır.

Eğer tek bir site çalıştıracak ve ileride load balance yapmayı felan düşünüyorsan Nginix öneririm.

Genelde hosting firmalar litespeed kullanıyorlar ama bunu cpanel üzerinden yönettikleri için ne kadar kompleks bilmiyorum

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek
    Kizilgun bunu yazdı

nginx ikisini de döver sakat bırakır

Litespeed e boşa para verme nginx diker atar FASTCGİ+MySQL kombinasyonunda

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

Abi aslında sorunun cevabı birazda üzerinde çalışacak sitenin içeriği, yapısı ve sunucuyu başka sitelerle paylaşıp paylaşmayacağıyla alakalıdır.

Eğer tek bir site çalıştıracak ve ileride load balance yapmayı felan düşünüyorsan Nginix öneririm.

Genelde hosting firmalar litespeed kullanıyorlar ama bunu cpanel üzerinden yönettikleri için ne kadar kompleks bilmiyorum

Başka domainler var sunucda ama hepsini toplasan tekil hiti 300'ü geçmeyen şirketle alakalı domainler. 

Zaten en büyük korkum bu. sunucu bilgim çok zayıf. redisphp kurup çalıştırmak bile canımı yaktı

Şimdi cpanel üzerinden müdahale edilmeyen bir yazılım beni mahveder.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    pSkpt bunu yazdı

Bunu yapmak istemezdim ama pek ciddi cevaplar gelmemiş xxx vs. yyy benchmark tarzında aratırsan sonuçlar bulabilirsin.

Bu da r10'dan bir konu.

http://www.r10.net/dedicated-server-amp-co-location-server/770986-nginx-litespeed-apache-hangini-tercih-edersiniz.html

Güzel tartışmışlar. apache'nin ayarları yapıldığında çok daha performanslı çalıştığını söyleyenler de var. 

Noktayı koymuş elemanın birisi =)

Amatorsunuz = Apache

Amatorsunuz + performans istiyorsunuz + kontrol paneli kullaniyorsunuz = Litespeed

Yeniliklere aciksiniz + dokuman okumayi seviyorsunuz + gercek bir performans istiyorsunuz = Nginx

Ne sis yansin ne kebap + orta seviye bilgi + apache performansindan hallice = Nginx ters proxy,Apache

necroshine tarafından 18/May/15 00:29 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2015 Toplam Mesaj: 19