Localhost A İnternet Uzerinden Baglanma
-
localde aspx de yaptığım sayfaya arkadasımın girip incelemesini istiyorm nasıl yapabilirim. ona sadece link verecem şuna tıkla diyecem o tıklayınca benim bilgisayarımda olan sayfaya erişecek
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
-----------------------------
localde aspx de yaptığım sayfaya arkadasımın girip incelemesini istiyorm nasıl yapabilirim. ona sadece link verecem şuna tıkla diyecem o tıklayınca benim bilgisayarımda olan sayfaya erişecek
-----------------------------hoca onun için modem de bi ayar yapman gerekiyor ben bunun için bayağı uğraştım. İP'imi verdiğim kişiler pc'me bağlanıyordu asp.net'te localhost:xxxx diye port açar herdefasında sende İP:Port olarak arkadaşına verirsin diye düşünüyorum tam bilgim yok
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------UCANTENEKE bunu yazdı:
-----------------------------hoca onun için modem de bi ayar yapman gerekiyor ben bunun için bayağı uğraştım. İP'imi verdiğim kişiler pc'me bağlanıyordu asp.net'te localhost:xxxx diye port açar herdefasında sende İP:Port olarak arkadaşına verirsin diye düşünüyorum tam bilgim yok
-----------------------------denedim olmadı hatta adslden butun portları bilgisayara yonlendirdim
-
evet port açarak yapılabilinir yada sabit ip satın almak gerekiyor telekomdan çok fazla dökümanı var internette, hangi marka modem kullanıyorsan ona port açmak diye aratırsan bulabilirsin
-
Lathedarkman bunu yazdı:
evet port açarak yapılabilinir yada sabit ip satın almak gerekiyor telekomdan çok fazla dökümanı var internette, hangi marka modem kullanıyorsan ona port açmak diye aratırsan bulabilirsin
-----------------------------hocam sabit İP'e gerek yokki. Her ip değiştiğinde göstermek istediği arkadaşlarına verir İP. sabit ip biraz kötü olur çünki ev kullanıcısı malum yani (rapid, chat sitelerine takılıyorsa BAN, ) vs durumlarda arkadaşa çok dezavantajı olur
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------tam olarak ne aratacağım onu soyle kendim hallederim diye düşünüyorm
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
-----------------------------Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------tam olarak ne aratacağım onu soyle kendim hallederim diye düşünüyorm
-----------------------------hangi modemi kullanıyorsan onun markasını yaz port açmak diye arat sonra http://www.no-ip.com/ buradan programla yapılacak bişeyler ben araştırmadım daha önce yapmadım ama yapan böyle yapıyor ismim.no-ip.com diye kendi localhostuna sitene bağlanmış oluyorsun yapanlar böyle yapıyor yani
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
-----------------------------Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------Modem neydi bu arada. Firewall ve antivirüslerinde etkisi oluyor bu sistemde. Onlada baya uğraştım. En sonunda tüm ayarlardan emin olduğun an reset at bi arkadaşına ver ip'ini böyle deneme yanılm
-
hiç kasma quickweb diye bir web server var ordan ayarla biraz araştır hemen bulursun.
-
airties air6271kn
-
appserv u yazilimini kur .. modemden gereken portlari local deki makinaya yonlendir.. disaridan baglanmak icinde adsl ip adresini yaziyosun