Localhost Asp - Php Desteği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    arkadaşlar windows vista home premium ııs 7 kurdum asp.net asp cgi felan desteği var nette baya araştırdım fakat aynı anda php mysql desteği felanda vermek istiyorum adam akıllı birşey bulamadım. Sadece kişisel merak ve uğraş için kuruyorum. Php programının türkçe sürümünü bulamadım ( varmı türkçesi onuda bilmiyorum ) mysql sürümü ise mysql-5.1.32-win32 indirdim. ayrıca plesk felanda indirip kurabilirmiyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    easyphp kullan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    HanDsomE bunu yazdı:
    -----------------------------
    arkadaşlar windows vista home premium ııs 7 kurdum asp.net asp cgi felan desteği var nette baya araştırdım fakat aynı anda php mysql desteği felanda vermek istiyorum adam akıllı birşey bulamadım. Sadece kişisel merak ve uğraş için kuruyorum. Php programının türkçe sürümünü bulamadım ( varmı türkçesi onuda bilmiyorum ) mysql sürümü ise mysql-5.1.32-win32 indirdim. ayrıca plesk felanda indirip kurabilirmiyim.

apache2triad Programı :D İçinde php , mysql herşey destekli...

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Desiqner bunu yazdı:
    HanDsomE bunu yazdı:

apache2triad Programı :D İçinde php , mysql herşey destekli...

hocam o IIS ile çakışmıyormu daha önce yaptım çakışma oluyor. benim istediğim aynı anda herşeyi desteklesin normal serverlar gibi

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

localhostta bi tane ip var 127.0.0.1 ikisini bi arada kullanaman bence.. php için apache olucak illa bence çalışmaz..

linux kur apache yi mysql i kurarsın yanında bideasp  paketlerini ekler çalıştırırsın..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

tarzan bunu yazdı:

localhostta bi tane ip var 127.0.0.1 ikisini bi arada kullanaman bence.. php için apache olucak illa bence çalışmaz..

linux kur apache yi mysql i kurarsın yanında bideasp  paketlerini ekler çalıştırırsın..

hocam o kadar işi aşamam :d Saolasın önerin için fakat dediğim gibi sadece merak ve uğraş amaçlı. Şu anda laptop üzerine windows vista home premium IIS 7 kurulu. Normal bildiğiniz webserver 2003 lerdeki sistem gibi aynı anda php ve asp desteklemesini istiyorum. PHP programı varmış sanırım fakat dökümanbulamadım ve bunla ilgili bilgimde yok malesf. Daha önce apache mysql felan kurdum uğraştım php ile fakat 2sini bir arada çalıştıramadım yani wwwroot klasörüne asp de atsan phpde atsan

Localhost/abuzittin.php

Localhost/kelkadayif.asp

her türlü çalıştırmasını istiyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

HanDsomE bunu yazdı:

hocam o kadar işi aşamam :d Saolasın önerin için fakat dediğim gibi sadece merak ve uğraş amaçlı. Şu anda laptop üzerine windows vista home premium IIS 7 kurulu. Normal bildiğiniz webserver 2003 lerdeki sistem gibi aynı anda php ve asp desteklemesini istiyorum. PHP programı varmış sanırım fakat dökümanbulamadım ve bunla ilgili bilgimde yok malesf. Daha önce apache mysql felan kurdum uğraştım php ile fakat 2sini bir arada çalıştıramadım yani wwwroot klasörüne asp de atsan phpde atsan

Localhost/abuzittin.php

Localhost/kelkadayif.asp

valla IIS ile asp yi çalıştırırsın.. appserv gibi prolarlada php yi çalıştırırsın fakat asp için apacheyi durdurursun php için IIS i ama yinede ayar değişikliği olur mu bilmem denemek lazım ;)

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

tarzan bunu yazdı:

HanDsomE bunu yazdı:

Localhost/abuzittin.php

Localhost/kelkadayif.asp

valla IIS ile asp yi çalıştırırsın.. appserv gibi prolarlada php yi çalıştırırsın fakat asp için apacheyi durdurursun php için IIS i ama yinede ayar değişikliği olur mu bilmem denemek lazım ;)

pki hocam servar larda sistem nsl orda nasıl işliyo bu 2 çark

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

HanDsomE bunu yazdı:

pki hocam servar larda sistem nsl orda nasıl işliyo bu 2 çark

onu çalıştırana sormak lazım :)

http://www.bilgininadresi.net/Madde/1447/ASP---PHP-Ayn%C4%B1-Anda-%C3%87al%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rmak bu işini görebilir..

farklı port ataman gerek sanırım..

edit: http://www.pcnet.com.tr/forum/yazilim/118186-asp-ile-php-ayni-anda.html

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

arkadaşlar bilmeyenler boş boş konuşmasın.

Arkadaşım sende googleda iis php kurulumu diye araştırırsan rahatlıkla belgeler bulabilirsin

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    sana tavsiye abyss web server kur hem asp hem php desteği ve hemde saglam bi paneli
Toplam Hit: 4373 Toplam Mesaj: 20