Localhost Asp - Php Desteği
-
arkadaşlar windows vista home premium ııs 7 kurdum asp.net asp cgi felan desteği var nette baya araştırdım fakat aynı anda php mysql desteği felanda vermek istiyorum adam akıllı birşey bulamadım. Sadece kişisel merak ve uğraş için kuruyorum. Php programının türkçe sürümünü bulamadım ( varmı türkçesi onuda bilmiyorum ) mysql sürümü ise mysql-5.1.32-win32 indirdim. ayrıca plesk felanda indirip kurabilirmiyim.
-
easyphp kullan
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar windows vista home premium ııs 7 kurdum asp.net asp cgi felan desteği var nette baya araştırdım fakat aynı anda php mysql desteği felanda vermek istiyorum adam akıllı birşey bulamadım. Sadece kişisel merak ve uğraş için kuruyorum. Php programının türkçe sürümünü bulamadım ( varmı türkçesi onuda bilmiyorum ) mysql sürümü ise mysql-5.1.32-win32 indirdim. ayrıca plesk felanda indirip kurabilirmiyim.
apache2triad Programı :D İçinde php , mysql herşey destekli... -
Desiqner bunu yazdı:
HanDsomE bunu yazdı:
apache2triad Programı :D İçinde php , mysql herşey destekli...
-----------------------------hocam o IIS ile çakışmıyormu daha önce yaptım çakışma oluyor. benim istediğim aynı anda herşeyi desteklesin normal serverlar gibi
-
localhostta bi tane ip var 127.0.0.1 ikisini bi arada kullanaman bence.. php için apache olucak illa bence çalışmaz..
linux kur apache yi mysql i kurarsın yanında bideasp paketlerini ekler çalıştırırsın..
-
tarzan bunu yazdı:
-----------------------------localhostta bi tane ip var 127.0.0.1 ikisini bi arada kullanaman bence.. php için apache olucak illa bence çalışmaz..
linux kur apache yi mysql i kurarsın yanında bideasp paketlerini ekler çalıştırırsın..
-----------------------------hocam o kadar işi aşamam :d Saolasın önerin için fakat dediğim gibi sadece merak ve uğraş amaçlı. Şu anda laptop üzerine windows vista home premium IIS 7 kurulu. Normal bildiğiniz webserver 2003 lerdeki sistem gibi aynı anda php ve asp desteklemesini istiyorum. PHP programı varmış sanırım fakat dökümanbulamadım ve bunla ilgili bilgimde yok malesf. Daha önce apache mysql felan kurdum uğraştım php ile fakat 2sini bir arada çalıştıramadım yani wwwroot klasörüne asp de atsan phpde atsan
Localhost/abuzittin.php
Localhost/kelkadayif.asp
her türlü çalıştırmasını istiyorum
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------hocam o kadar işi aşamam :d Saolasın önerin için fakat dediğim gibi sadece merak ve uğraş amaçlı. Şu anda laptop üzerine windows vista home premium IIS 7 kurulu. Normal bildiğiniz webserver 2003 lerdeki sistem gibi aynı anda php ve asp desteklemesini istiyorum. PHP programı varmış sanırım fakat dökümanbulamadım ve bunla ilgili bilgimde yok malesf. Daha önce apache mysql felan kurdum uğraştım php ile fakat 2sini bir arada çalıştıramadım yani wwwroot klasörüne asp de atsan phpde atsan
Localhost/abuzittin.php
Localhost/kelkadayif.asp
-----------------------------valla IIS ile asp yi çalıştırırsın.. appserv gibi prolarlada php yi çalıştırırsın fakat asp için apacheyi durdurursun php için IIS i ama yinede ayar değişikliği olur mu bilmem denemek lazım ;)
-
tarzan bunu yazdı:
-----------------------------HanDsomE bunu yazdı:
Localhost/abuzittin.php
Localhost/kelkadayif.asp
-----------------------------valla IIS ile asp yi çalıştırırsın.. appserv gibi prolarlada php yi çalıştırırsın fakat asp için apacheyi durdurursun php için IIS i ama yinede ayar değişikliği olur mu bilmem denemek lazım ;)
-----------------------------pki hocam servar larda sistem nsl orda nasıl işliyo bu 2 çark
-
HanDsomE bunu yazdı:
pki hocam servar larda sistem nsl orda nasıl işliyo bu 2 çark
-----------------------------onu çalıştırana sormak lazım :)
http://www.bilgininadresi.net/Madde/1447/ASP---PHP-Ayn%C4%B1-Anda-%C3%87al%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rmak bu işini görebilir..
farklı port ataman gerek sanırım..
edit: http://www.pcnet.com.tr/forum/yazilim/118186-asp-ile-php-ayni-anda.html
-
arkadaşlar bilmeyenler boş boş konuşmasın.
Arkadaşım sende googleda iis php kurulumu diye araştırırsan rahatlıkla belgeler bulabilirsin
-
sana tavsiye abyss web server kur hem asp hem php desteği ve hemde saglam bi paneli