Log Tutmayan Whois

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2010
    Erkek

    @SweetyVolty  estağfurullah. Ben daha önce bunların yazıldığına eminim. Gönül ister ki sorulan "whois sorgulayan site" yerine "whois nasıl sorgulanır" olsun :/


    anlıyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2008
    Erkek

    üşengeçlik mi bilmem ama genelge aradıgım domaını xxx.com olarak google yazıom herseferinde de newzz.biz die bi site var ordan cıkıo varsa yoksa zaten reglenmıs olmuo. Adamlar anladıgım kadarıyla hergün reglenen tüm sitelerin whois kaydını tutuyor.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NewwarrioR
    NewwarrioR's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ekim/2015
    Erkek

    Hocam isim tescilden sakın ola whois yapma soyismime bakmıştım boştaydı ertesi gün alındı.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    KONU DIŞI :
    @SweetyVolty dostum, sitede @buzukatak gibi bi hayli konu uzmanı murid(e) var. ve fakat, pek çok konu `geyik`ten öteye gitmediği için, yazmadıklarını düşünüyorum.

    son zamanlarda, gördüğüm güzel bir gelişme var ama. söyle ki : başlıklar biraz daha anlamlı ve açık, sorular biraz daha net. cevaplar, slogandan uzak. haydi hayırlısı. ^^//
    KONU DIŞI BİTTİ



    RitmFarbRacourci tarafından 08/Mar/16 23:48 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ekim/2003
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı

    Whois denen kayıt sorgulanan uzantının sahibi kurum tarafından dağıtılır. Basit bir protokol aracılığı ile bildiğimiz metin dosyasıdır bunlar. Protokol, alan adı kayıtlı ise kaydı döndürür yoksa yok bulamadım der.

    Bunun için araya bir web sitesi sokup kullanmak zorunda değilsiniz.

    Linux'ta whois komutunu araştırabilir, Windows'ta komut satırı seviyorsanız https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/whois.aspx 'i veya alternatif olarak http://www.nirsoft.net/utils/whois_this_domain.html uygulamalarını kullanabilirsiniz.

    Bu uygulamalar siz belirtmedikçe global whois server'lara bağlanıp sorgulama yaparlar. Çok özel bir uzantı sorgulamadıkça whois server belirtmeniz de gerekmez.

    Araya tek bir whois sunucu sokarak olabilecek en güvenli sorgulama bu şekilde.

     

     

     

     

    windowsun whoisi whois-servers.net üzerinden:

    whois.tucows.com

    whois.godaddy.com

    whois.enom.com

    whois.fabulous.com

    whois.domaindiscover.com

    whois.uniregistrar.com

    gibi sitelerden sorguluyor.

     


    Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
Toplam Hit: 2093 Toplam Mesaj: 16
whois log log tutmayan whois