Lsass.Exe Ram Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

nette de çok araştırdım tbt ye de baktım sorun var fakat düzgün bir çözümü yok internette çok kişi aynı sorunu yaşamış ama sorunu çözebilen yok şimdi sorunumuz lsass.exe yuksek boyutlarda ram harcıyor virus olmadan sebebi ne olabilir ?

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

hmm ek olarak pc nin ilk açıldıgından beri bu sorun oluyor ama önce ufak çaplarda her geçen dakkada 100 kb filan geliyor özellikle inceledım nod32 lisanslı antivirus kurdum bişe bulamadı malwarebyte kurdum lisanslı oda bişe bulamadı ne garipki acaba donanımsal birşey mı diye düşünyorum :S

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bende lsass.exe 2.008k ram tuketiyor.

Sanirim sana virus bulasmis.

orjinal dosya C:\Windows\System32 icerisinde olmali. Sistemi lsasss.exe diye arat, eger buradan baska yerde varsa kesinlikle ayni ismi kullanan bir virustur.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

virus olabilecegini düşündüm bende tamamen elle reg editi taradım sonuç olara 0 msconfig de ki tüm açılan programları inceledım açılan kapanan bişe yok şuanda lsass 8.800k tüketiyor şuanki hali çok düşük pek birşey açmadım test ler yapıyorum genelde 2 gb ye yaklaşık ram tükentyor :S ilk başladıgı zaman 400 k ile başladı sürekli artıyor :S

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam birde windowsun arama seceneklerinde gizli ve sistem klasorleri seceneklerinin her ikisinide isaretleyerek butun c:/ dizinini (varsa diger partitionlari) aratsana, belki gozden kacan bir yerlerde cidden virus vardir.

arti olarak sistemi guvenli mode da baslatip sonuca bak.

arti bilgisayarin ag baglantisini keserek(lan kablosunu cikarip) tekrar degerlere bi bak.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı

Hocam birde windowsun arama seceneklerinde gizli ve sistem klasorleri seceneklerinin her ikisinide isaretleyerek butun c:/ dizinini (varsa diger partitionlari) aratsana, belki gozden kacan bir yerlerde cidden virus vardir.

arti olarak sistemi guvenli mode da baslatip sonuca bak.

arti bilgisayarin ag baglantisini keserek(lan kablosunu cikarip) tekrar degerlere bi bak.

hepsini denedıydım de tekrar tüm sistem klasörlerini de taratayım dedigin gibi belki gözden kaçan bişe vardır ama nette gezmedıgım sürece çok yavaş artıyor daha anca 10 364 oldu

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    emuxa bunu yazdı

hepsini denedıydım de tekrar tüm sistem klasörlerini de taratayım dedigin gibi belki gözden kaçan bişe vardır ama nette gezmedıgım sürece çok yavaş artıyor daha anca 10 364 oldu

Abi o zaman %99.99 virustur. Cunku lsass gorevi bilgisayarda oturum acan kullanicilarin kimliklerini dogrulamak.

Adamin birinde de senin ayni sorun varmis.

sniperscope tarafından 18/Şub/13 07:58 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

http://en.wikipedia.org/wiki/Local_Security_Authority_Subsystem_Service

Pexplorer ile ayrıntılı bakar mısınız  ?

http://www.leyladansonra.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

yalnız fark ettigim farklı bir olay dah var NOD 32 kullanıyorum ve örnegin hitleap ı açtıgımda her buldugu virusle lsass ın boyutu yukselyor :S alakasını anlamadım

http://postimage.org/image/sq7vvfept/

emuxa tarafından 18/Şub/13 08:38 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SS de gorunen deger o kadar yuksek degil be hocam, yorumda ekledigim resme baktinmi? herifinki resmen ram bellegi somurmus.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    sözünü ettiginiz dosya ile ilgili degilde, emuxanın dedigi gşbi esedin av nin bir dosyası var 'ekrn.exe'
    xp icerisinde bendede devamlı boyut mb cinsinden şişiyordu. esedi kaldirdım avira kurdum bi dönem düzelmişti.
    sniprscope un verdigi foto da ekrn.üxe ~200 mb civarı!!?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2205 Toplam Mesaj: 15