Lsass.Exe Ram Problemi
-
nette de çok araştırdım tbt ye de baktım sorun var fakat düzgün bir çözümü yok internette çok kişi aynı sorunu yaşamış ama sorunu çözebilen yok şimdi sorunumuz lsass.exe yuksek boyutlarda ram harcıyor virus olmadan sebebi ne olabilir ?
-
hmm ek olarak pc nin ilk açıldıgından beri bu sorun oluyor ama önce ufak çaplarda her geçen dakkada 100 kb filan geliyor özellikle inceledım nod32 lisanslı antivirus kurdum bişe bulamadı malwarebyte kurdum lisanslı oda bişe bulamadı ne garipki acaba donanımsal birşey mı diye düşünyorum :S
-
bende lsass.exe 2.008k ram tuketiyor.
Sanirim sana virus bulasmis.
orjinal dosya C:\Windows\System32 icerisinde olmali. Sistemi lsasss.exe diye arat, eger buradan baska yerde varsa kesinlikle ayni ismi kullanan bir virustur.
-
virus olabilecegini düşündüm bende tamamen elle reg editi taradım sonuç olara 0 msconfig de ki tüm açılan programları inceledım açılan kapanan bişe yok şuanda lsass 8.800k tüketiyor şuanki hali çok düşük pek birşey açmadım test ler yapıyorum genelde 2 gb ye yaklaşık ram tükentyor :S ilk başladıgı zaman 400 k ile başladı sürekli artıyor :S
-
Hocam birde windowsun arama seceneklerinde gizli ve sistem klasorleri seceneklerinin her ikisinide isaretleyerek butun c:/ dizinini (varsa diger partitionlari) aratsana, belki gozden kacan bir yerlerde cidden virus vardir.
arti olarak sistemi guvenli mode da baslatip sonuca bak.
arti bilgisayarin ag baglantisini keserek(lan kablosunu cikarip) tekrar degerlere bi bak.
-
sniperscope bunu yazdı
Hocam birde windowsun arama seceneklerinde gizli ve sistem klasorleri seceneklerinin her ikisinide isaretleyerek butun c:/ dizinini (varsa diger partitionlari) aratsana, belki gozden kacan bir yerlerde cidden virus vardir.
arti olarak sistemi guvenli mode da baslatip sonuca bak.
arti bilgisayarin ag baglantisini keserek(lan kablosunu cikarip) tekrar degerlere bi bak.
hepsini denedıydım de tekrar tüm sistem klasörlerini de taratayım dedigin gibi belki gözden kaçan bişe vardır ama nette gezmedıgım sürece çok yavaş artıyor daha anca 10 364 oldu
-
emuxa bunu yazdı
hepsini denedıydım de tekrar tüm sistem klasörlerini de taratayım dedigin gibi belki gözden kaçan bişe vardır ama nette gezmedıgım sürece çok yavaş artıyor daha anca 10 364 oldu
Abi o zaman %99.99 virustur. Cunku lsass gorevi bilgisayarda oturum acan kullanicilarin kimliklerini dogrulamak.
Adamin birinde de senin ayni sorun varmis.
sniperscope tarafından 18/Şub/13 07:58 tarihinde düzenlenmiştir
-

http://en.wikipedia.org/wiki/Local_Security_Authority_Subsystem_Service
Pexplorer ile ayrıntılı bakar mısınız ?

-
yalnız fark ettigim farklı bir olay dah var NOD 32 kullanıyorum ve örnegin hitleap ı açtıgımda her buldugu virusle lsass ın boyutu yukselyor :S alakasını anlamadım
http://postimage.org/image/sq7vvfept/
emuxa tarafından 18/Şub/13 08:38 tarihinde düzenlenmiştir -
SS de gorunen deger o kadar yuksek degil be hocam, yorumda ekledigim resme baktinmi? herifinki resmen ram bellegi somurmus.
-
sözünü ettiginiz dosya ile ilgili degilde, emuxanın dedigi gşbi esedin av nin bir dosyası var 'ekrn.exe'
xp icerisinde bendede devamlı boyut mb cinsinden şişiyordu. esedi kaldirdım avira kurdum bi dönem düzelmişti.
sniprscope un verdigi foto da ekrn.üxe ~200 mb civarı!!?