Lys De İstediğiniz Bölüm İçin Kaç Net Yapmanız Gerektiğini Öğrenin !
-
burda orjinali var alıntı değğildir siteye girip okursanız daha çok sevinirim :)) bide eger siteye girerseniz yorum bırakmayı unutmayın saygılarla
gelelim konuya !!
Arkadaslar haliç Universitesinin çok güzel bir uygulamasını sizlere göstereceğim. Halic Uni. Rehberlik bölümü gecen sene yani 2009 Öss sınavından sonraki tercihlere göre taban ve tavan puanları yeni sistem, yani LYS ye göre düzenlemiş ve buna görede bir program geliştirmiş. Web sitesindeki bu Programa YGS de yaptığınız netleri giriyorsunuz ve daha sonra hangi bölümü tercih edecekseniz o bölümleri seciyorsunuz ve ileri aşamaya geciyorsunuz. Program gecen seneki puanların dönüştürülmüş hallerine göre size istediğiniz Fakulteye girmek için Tahminen kaç net yapmanız gerektiğini gösteriyor. Alınan puanlar ve tercihlere göre fakultelerin puanlarında ufak tefek oynamalar olabilir yani bu tahminler %100 kesin deil ama çok farklılıklar olacağınıda sanmıyorum. (DenizBegendik.Com`dan alıntıdır)Neyse fazla uzattım linki vereyim...
http://www.halic.edu.tr/ygslys/lys_netoneri.aspx
Saygılar...
-
ilginç bi olay girip bi bakalım biladerin sonucuna göre
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------
ilginç bi olay girip bi bakalım biladerin sonucuna göre
-----------------------------en azından milletin kafasında ne yapması gerektiği şekillenir. bnce çok güzel bir durum
-
Hocam bu program geçen seneki puanlara göre yapılmış, bu seneki puanların daha farklı olacagı söyleniyor.. ama yinede yararı olabilir..
-
puansal olarak bakmayın kaç net yapmanız gerektiğini öğrenin
-
Remus bunu yazdı:
Hocam bu program geçen seneki puanlara göre yapılmış, bu seneki puanların daha farklı olacagı söyleniyor.. ama yinede yararı olabilir..
-----------------------------hocam çok farklı olacağını sanmam arada çok fark olmaz...
-
bu sene sıralama daha çok etki edecek bence
-
okul puanları noldu zaten bi boka da yaramıyo
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------zaten her sene sıralama etki ediyor :)
-
Tam da böyle bir şeye ihtiyacım vardı.Okuldaki rehberlik servisinin dünyadan haberi yok :| Dershanedekine de gitmeye bir türlü fırsat olmadı,teşekkürler.
-
XpertVision bunu yazdı:
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------zaten her sene sıralama etki ediyor :)
-----------------------------ben puan etki etmeyecek yada ilkkez ediyor demiyorum daha etkili olacak diyorum
herkes aldığı puanı geçen sene ile kıyaslıyor ona göre tahmin yürütüyor ama bu sene
başarı ortalaması düşüktü yani puanı ile tahmin yürütene kadar sıralamalara bakarak
bilgi elde etmeye çalışmaları daha iyi olur diyorum ...