MAC'de Farklı Masaüstü Yapımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam geçişten bahsetmiyorum, şöyle düşün.. 4 tane bilgisayarım var ve hepsinin masaüstündeki simgeleri v.s. farklı olsun. işte ben bu şekilde bir masaüstü istiyorum

1. masaüstünde atıyorum müzikleri filmleri içeren klasörleri göreyim

2. masaüstünde projeleri göreyim

3. masaüstünde ... göreyim

gibi.. klasör ya da uygulama bazında simgleri göreyim ama 1. masaüstünde gördüğüm simgeleri 2. masaüstünde görmek istemiyorum, onda başka simgeler/ klasörler görmek istiyorum..

Her masa üstündeki skin( temalar , ikonlar ) farklı mı olsun istiyosun yani.. öyle diyosan bilmiyorum onu..

ama her masa üstü zaten farklı bir ortamdır  yani atıyorum 1. MÜ ne A klasörü koydun , 2. MÜnde A klasörünü göremezsin . o şekilde.. 

DÜZELTME :  Şöyle de  yapabilirsin , yani her masa üstünde değişik tema istiyosan ya bir makroyla halledersin yada tema değiştirme programları vardır onlardan kullanırsın , makro vs ile de halledebilirsin..

ltcelik tarafından 02/Kas/14 20:01 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam dediğimi tam anlamadım.. tasarım tarafında bir değişiklik istemiyorum.

1. masaüstünde görmek istediğim klasörler ile 2. masaüstünde görmek istediğim klasörler farklı olsun diyorum. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Valla dostum 4 sene önce kullandığım MAC'de aynen dediğin gibiydi

her bir masa üstü farklı idi, bağımsızdı yani , 

http://www.youtube.com/watch?v=HLvfSS3pG0Y

http://www.appleturk.net/topic/41556-os-x-109-ios-özellikleri-ile-gelebilir/

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

tag kullanabilirsin. mavericks ve yosemite'de var.

tag'leri kendine göre düzenleyebilirsin, örnegin a.masaüstünde red, b masaüstünde yellow tagleri cıkarabilirsin.

[22817//kaanabak]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@ltcelik, hocam sen beni hiç anlamıyorsun :)

@nurk, örnek var mı hocam bir yerlerde? ilk kez duydum tag olayını

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam dediğimi tam anlamadım.. tasarım tarafında bir değişiklik istemiyorum.

1. masaüstünde görmek istediğim klasörler ile 2. masaüstünde görmek istediğim klasörler farklı olsun diyorum. 

ZATEN ÖYLEDİR!!!

işin esprisi zaten o..

1.MÜni zibilyon şeyle doldur,  2.ye  geç tertemiz..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı

Mac OS'a minnet etme kendin eklenti yaz hocam öyle şey mi olur !

Şaka bi yana :) Linuxte benzer bir olay varsa Mac'te de uygulanabilir diye tahmin ediyorum ama çok yanılıyor da olabilirim..

bence yanılmıyorsun hocam linuxta yok mu böyle bi olay linuxçular bi el atsın

la?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam uygulama pencerelerinin açık olmasından bahsetmiyorum ama şöyle örnek göstereyim en iyisi

şimdi bu ikisi benim masaüstüm.. dikkat edersen klasörlerin yerleşim yeri falan hep aynı..

ben istiyorum ki mesela sol tarfta dizili olan klasörler sadece 1. ekranda olsun, sağ taraftaki klasörler görünmesin

2. ekranda ise sağ taraftakiler olsun, sol taraftakiler görünmesin

bunu nasıl sağlayabilirim :) umarım anlatabildim şimdi

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Yapılandıramamış ya da yapamamışsın kardeşim.. 

Normalde iki tuş kombinasyonuyla şakır şakır çevirirsin desktopları 

aynen dedğin gibi herbiri farklı desktoptur birinde müzikleri tutarsın diğerinde filimleri vs

bak verdiğim videoya

mac os çoklu masa üstü diye arat ya da türkmacforuma gir sor

kabızettin beni

dengesiz misin neisin

evet dengesizsin  :D asdafafdakkas

ltcelik tarafından 03/Kas/14 00:35 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam verdiğin videoda ne varki .. sadece çoklu olarak oluşturuyor masaüstünü ama klasör olayını göstermiyor .. ben de masaüstünü çoğaltırım ama hepsi birbirinin aynısı oluyor.. 

senin videodaki ekran şuan böyle 

burda da gördüğün gibi öyle bi ayar yok. 

burda da tüm ayarlar var

Toplam Hit: 2802 Toplam Mesaj: 21