MAC'de Farklı Masaüstü Yapımı
-
unbalanced bunu yazdı
hocam geçişten bahsetmiyorum, şöyle düşün.. 4 tane bilgisayarım var ve hepsinin masaüstündeki simgeleri v.s. farklı olsun. işte ben bu şekilde bir masaüstü istiyorum
1. masaüstünde atıyorum müzikleri filmleri içeren klasörleri göreyim
2. masaüstünde projeleri göreyim
3. masaüstünde ... göreyim
gibi.. klasör ya da uygulama bazında simgleri göreyim ama 1. masaüstünde gördüğüm simgeleri 2. masaüstünde görmek istemiyorum, onda başka simgeler/ klasörler görmek istiyorum..
Her masa üstündeki skin( temalar , ikonlar ) farklı mı olsun istiyosun yani.. öyle diyosan bilmiyorum onu..
ama her masa üstü zaten farklı bir ortamdır yani atıyorum 1. MÜ ne A klasörü koydun , 2. MÜnde A klasörünü göremezsin . o şekilde..
DÜZELTME : Şöyle de yapabilirsin , yani her masa üstünde değişik tema istiyosan ya bir makroyla halledersin yada tema değiştirme programları vardır onlardan kullanırsın , makro vs ile de halledebilirsin..
ltcelik tarafından 02/Kas/14 20:01 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam dediğimi tam anlamadım.. tasarım tarafında bir değişiklik istemiyorum.
1. masaüstünde görmek istediğim klasörler ile 2. masaüstünde görmek istediğim klasörler farklı olsun diyorum.
-
Valla dostum 4 sene önce kullandığım MAC'de aynen dediğin gibiydi
her bir masa üstü farklı idi, bağımsızdı yani ,
http://www.youtube.com/watch?v=HLvfSS3pG0Y
http://www.appleturk.net/topic/41556-os-x-109-ios-özellikleri-ile-gelebilir/
-
tag kullanabilirsin. mavericks ve yosemite'de var.
tag'leri kendine göre düzenleyebilirsin, örnegin a.masaüstünde red, b masaüstünde yellow tagleri cıkarabilirsin.
-
@ltcelik, hocam sen beni hiç anlamıyorsun :)
@nurk, örnek var mı hocam bir yerlerde? ilk kez duydum tag olayını
-
unbalanced bunu yazdı
hocam dediğimi tam anlamadım.. tasarım tarafında bir değişiklik istemiyorum.
1. masaüstünde görmek istediğim klasörler ile 2. masaüstünde görmek istediğim klasörler farklı olsun diyorum.
ZATEN ÖYLEDİR!!!
işin esprisi zaten o..
1.MÜni zibilyon şeyle doldur, 2.ye geç tertemiz..
-
Lightsaber bunu yazdı
Mac OS'a minnet etme kendin eklenti yaz hocam öyle şey mi olur !
Şaka bi yana :) Linuxte benzer bir olay varsa Mac'te de uygulanabilir diye tahmin ediyorum ama çok yanılıyor da olabilirim..
bence yanılmıyorsun hocam linuxta yok mu böyle bi olay linuxçular bi el atsın
-
hocam uygulama pencerelerinin açık olmasından bahsetmiyorum ama şöyle örnek göstereyim en iyisi

şimdi bu ikisi benim masaüstüm.. dikkat edersen klasörlerin yerleşim yeri falan hep aynı..
ben istiyorum ki mesela sol tarfta dizili olan klasörler sadece 1. ekranda olsun, sağ taraftaki klasörler görünmesin
2. ekranda ise sağ taraftakiler olsun, sol taraftakiler görünmesin
bunu nasıl sağlayabilirim :) umarım anlatabildim şimdi
-
Yapılandıramamış ya da yapamamışsın kardeşim..
Normalde iki tuş kombinasyonuyla şakır şakır çevirirsin desktopları
aynen dedğin gibi herbiri farklı desktoptur birinde müzikleri tutarsın diğerinde filimleri vs
bak verdiğim videoya
mac os çoklu masa üstü diye arat ya da türkmacforuma gir sor
kabızettin beni
dengesiz misin neisin
evet dengesizsin :D asdafafdakkas
ltcelik tarafından 03/Kas/14 00:35 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam verdiğin videoda ne varki .. sadece çoklu olarak oluşturuyor masaüstünü ama klasör olayını göstermiyor .. ben de masaüstünü çoğaltırım ama hepsi birbirinin aynısı oluyor..
senin videodaki ekran şuan böyle

burda da gördüğün gibi öyle bi ayar yok.
burda da tüm ayarlar var